Autor Tema: skoda rapid trza na niskim obrtajima  (Pročitano 4819 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže rsanjoZapočeo temu

skoda rapid trza na niskim obrtajima
« poslato: 03. Mar, 2018. 20:22 »
Pozdrav svima a posebno Skoda fanovima.Javljam se iz Sarajeva u nadi da ce mi neko od forumasa pomoci svojim odgovorima.Naime o cemu se radi;nedavno sam kupio Skodu Rapid 1.6 tdi 77kw,2013 g.66000 km presla,redovno servisirana u ovlastenom skoda servisu.Par dana bio sam odusevljen a onda problem,nakon paljenja i kretanja auto je jednostavno krenuo trzati.Najvise se osjeti u cetvrtom stepenu prenosa na otprilike 1400 obrtaja a poslije normalno radi i normalno vuce.Kad se auto ugrije to se skoro i ne osjeti mada i tada zatrza ali ne toliko osjetno(duze mu treba da postigne temperaturu)dakle to se desava kad je auto hladan.U leru netrza radi ok,lampica nijedna nije upaljena,odradjen servis zamjene ulja i filtera,dijagnostika nije pronasla nista odnosno svi parametri su ok, ali on trza i dalje...Pomagajte drugovi...
  • Vozi: skoda rapid 1,6 tdi

Van mreže -nebojsa-

Odg: skoda rapid trza na niskim obrtajima
« Odgovor #1 poslato: 03. Mar, 2018. 21:40 »
Lici na sporadicni problem sa nekom diznom, ovih dana se cesto ponavljam sa sledecim: dobar majstor, dijagnostika; u ovom tvom slucaju da se zakaci dijagnostika i vozi dok se problem ne desi.
A mozda ga samo previse "davis"  :) , kad CR motor vozis 4. na 1400 o/min, nece bas instant da povuce, ume malo da se "davi" i zatrza. Valja malo koristiti i ostatak obrtaja, naravno u skladu sa optimalnim opsegom svakog motora.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #2 poslato: 04. Mar, 2018. 01:40 »
Upravo kao sto kolega kaze , auto se verovatno tada gusi zbog malih obrtaja . Probaj malo vise da dodas gas pred menjanje brzine , cisto za nijansu vise pa javi sta se desava .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže Peja

« Odgovor #3 poslato: 04. Mar, 2018. 07:39 »
1.6 tdi77kW mi nikada nije trzao pri 1400rpm, ali nikada.
Do skoro mu nije trzao.

Da li je menjan filter goriva?
Da li si neposredno pre pojave problema sipao novu turu goriva?
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

« Odgovor #4 poslato: 04. Mar, 2018. 09:45 »
da ponovim.filteri svi zamjenjeni,mijenjao i mjesta gdje sipam gorivo...dakle to iskljucujem.Sto se tice voznje mislim da nije do stila,jer nakon tri skode(fabija,octavia x2) mogu reci da nije do toga.Slazem se da manje sjecka kad se vozi "ostrije"ali mislim da netreba da sjecka na nizim obrtajima(puno izrazenije kad je hladan).dakle dijagnostika nepokazuje nista a dijagnosticar predlaze aditiv ali vise puta na vise rezervara zaredom (tri puta) pa tek onda mogu osjetiti neku promjenu.neiskljucuje mogucnost senzora temperature vode jer mu je iz iskustva se desavalo da dijagnostka nepokazuje nista a to zna da zeza...

Van mreže neske

« Odgovor #5 poslato: 04. Mar, 2018. 11:21 »
da ponovim.filteri svi zamjenjeni,mijenjao i mjesta gdje sipam gorivo...dakle to iskljucujem.Sto se tice voznje mislim da nije do stila,jer nakon tri skode(fabija,octavia x2) mogu reci da nije do toga.Slazem se da manje sjecka kad se vozi "ostrije"ali mislim da netreba da sjecka na nizim obrtajima(puno izrazenije kad je hladan).dakle dijagnostika nepokazuje nista a dijagnosticar predlaze aditiv ali vise puta na vise rezervara zaredom (tri puta) pa tek onda mogu osjetiti neku promjenu.neiskljucuje mogucnost senzora temperature vode jer mu je iz iskustva se desavalo da dijagnostka nepokazuje nista a to zna da zeza...
Hoće kod mene golf mk6 sa istim motorom da trza kad se davi na malim obrtajima, a regeneracija dpf-a je u toku.

Sent from my SM-G930F  
  • Vozi: Golf MK6 2012 1.6TDI

« Odgovor #6 poslato: 04. Mar, 2018. 12:47 »
Zašto je puno izraženije kad je motor hladan? Da te podsjetim da negoli nijedna lampica i neprijavljuje kvar,jutros mo je i u trećoj zatezao na oko1300 obrtaja, na manjem broju neće ni na višem , kao da zastuca🙁

« Odgovor #7 poslato: 04. Mar, 2018. 12:53 »
izvinjavam se na greskama tipkao sam sa telefona..

« Odgovor #8 poslato: 05. Mar, 2018. 18:12 »
Samo da prijavim, auto danas otišlo u ovlasteni servis...vidjecemo šta oni kažu ...