Autor Tema: KAROQ kupovina, rok isporuke  (Pročitano 61356 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Peja

Odg: KAROQ kupovina, rok isporuke
« Odgovor #45 poslato: 06. Mar, 2018. 16:17 »
Ja sam mislio da se taj motror sklapa u Skodi za potrebe Skode.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže SammaelZapočeo temu

« Odgovor #46 poslato: 06. Mar, 2018. 17:07 »
Ma znam da se sklapa u Škodi nego sam u fazonu, zafalilo im za VW pa uzimaju od Škode ;)
  • Vozi: Škoda Karoq 1.5 TSI 2018 Style Lava Blue

Van mreže fobia24

« Odgovor #47 poslato: 06. Mar, 2018. 18:37 »
Nije, prave za potrebe celog koncerna.

Van mreže rocktheroad

« Odgovor #48 poslato: 06. Mar, 2018. 19:03 »
Izgubio proizvodnu nedelju jer VAG nije u stanju da proizvede dovoljnu količinu 1.5 TSI motora i sva proizvodnja ide za prioritetna tržišta.   Nemaju pojma kad će problem biti rešen.
Malo je reći da sam poludeo...

A ti si taj? ;) mene su hteli da utese tom cinjenicom da se sranja ne dešavaju samo meni, pa su mi rekli i za taj slučaj. Mi smo im zadnja rupa. Sad će biti čudo da ispoštuju rokove za sajam u ženevi.

• Vozi: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 2018 Style 190PS 4x4 DSG

« Odgovor #49 poslato: 06. Mar, 2018. 22:34 »
A ti si taj? ;) mene su hteli da utese tom cinjenicom da se sranja ne dešavaju samo meni, pa su mi rekli i za taj slučaj. Mi smo im zadnja rupa. Sad će biti čudo da ispoštuju rokove za sajam u ženevi.
A da ti meni pozajmiš taj Kodiaq koji ne želiš dok mi ne stigne Karoq? Meni crna koža ne smeta :D

« Odgovor #50 poslato: 07. Mar, 2018. 07:33 »
Pitanje - koliko ima smisla da tražim neku vrstu kompenzacije za ovo odlaganje? U ponudi (datum 28.12.) stoji rok isporuke 60-90 dana.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #51 poslato: 07. Mar, 2018. 08:08 »
Kada su ti rekli dana, mislili su na radne dane ili ne? Traži naravno nešto, tvoje je pravo. Nemoj da obećavaju nešto što ne mogu da ispune.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže fobia24

« Odgovor #52 poslato: 07. Mar, 2018. 08:29 »
Svakako traži nešto. Neki dodatak koji se doplaćuje, nešto u opremi ili uslugama.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #53 poslato: 07. Mar, 2018. 08:33 »
Najbolje je u opremi. Neka se malo "iskupe" za to što kasne, ali opet moraš da tražiš nešto što ne zahteva da razvale pola auta da bi stavili i podesili a da to opet ne bude piksla ;).

« Odgovor #54 poslato: 07. Mar, 2018. 09:23 »
Mislio sam ili front assist ili blind spot detect ili zimske gume. Pošto auto nije ni počeo da se sklapa, mislim da ne bi trebalo da bude problem...

Što se tiče broja dana, piše samo "dana" a ne "radnih dana".

Van mreže vojkan85

« Odgovor #55 poslato: 07. Mar, 2018. 09:28 »
I fron i blind pa se nađite na pola :). Nemaš razloga da  odustaješ jer su dobili kupca koji definitivno želi auto.

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #56 poslato: 07. Mar, 2018. 09:45 »
koliko ima smisla da tražim neku vrstu kompenzacije za ovo odlaganje?

Šta misilite o obrnutoj situaciji, tj. kada bi diler tražio od kupca da npr. doplati još novca (ili da kupi još nešto iz salona od opreme) ako se desi da auto stigne brže od dogovorenih 60-90 dana, npr. stigne za 45 dana? Da li bi to bilo ok?

Btw, da li zbog odlaganja datuma i kašnjenja vozila, diler/uvoznik  ima pravo da traži/dobije kao kompenzaciju nešto od fabrike? To je sigurno nekako regulisano u međusobnim odnosima.
  • Vozi: Yeti

Van mreže BrRista

« Odgovor #57 poslato: 07. Mar, 2018. 10:03 »
Zavisi kako je regulisano ugovorom/ponudom.
Kod mene u poslu je pravilo da placam penale ako kasnim sa isporukom robe, odredjen procenat dnevno, maksimalno 5% od vrednosti posla.
Ja bih svakako trazio neku nadoknadu ili slicno...
  • Vozi: Skoda Octavia Scaut 2.0 tdi

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #58 poslato: 07. Mar, 2018. 10:14 »
Ma znam za druge oblasti, interesuje me konkretno kupovina automobila.
Kad si već pomenuo, da li kod tebe u poslu tražiš od kupca da doplati još novca ili kupi još robe ako mu isporučiš robu ranije od dogovorenog roka?
Da li se pravi Ugovor između kupca (fizičko lice) i prodavca (diler) na dan narudžbine auta?

• Vozi: Yeti

Van mreže vojkan85

« Odgovor #59 poslato: 07. Mar, 2018. 10:20 »
Ako imaš minimalno definisan rok od recimo 30 dana, a tebi auto stigne za 25 nećeš imati nikakav problem niti će bilo koja strana biti oštećena. Ovde pričam konkretno o Fiat-u jer je komšija uzeo nov, rekli su mu mesec dana, stigao za 25, hvala lepo, molim doviđenja.