Autor Tema: KAROQ kupovina, rok isporuke  (Pročitano 61568 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Maksimus

Odg: KAROQ kupovina, rok isporuke
« Odgovor #180 poslato: 18. Maj, 2018. 21:17 »
To je sistem uz zadnje parking senzore,sutne kocnicu iz sve snage ako ne stanes na poslednji stepen senzora  =))
Meni se desilo negde treci dan nakon kupovine u garazi,udario sam glavom u naslon koliko je naglo bilo,iznerviran kako sam uspeo da ga udarim-izadjem i vidim nije nista. Posle skapiram sta i kako.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #181 poslato: 19. Maj, 2018. 06:07 »

Nema problema za demonstraciju :) jedino kod panorame što me nervira je što se ne zatvara automatski kad se ugasi auto.

U tim slucajevima moze da pomogne zadrzavanje dugmeta za zakljucavanje. Zatvara sve prozore, i panoramu.

Van mreže Veljkoq

« Odgovor #182 poslato: 03. Avg, 2018. 13:01 »
Dobio i predao papire za registraciju, kažu da će pisati molbu za hitnu izradu plastike pošto putujem. Držite fige da završe to do petka...

Pozdrav i ja sam narucio isti auto, cekam da mi jave nedelju prozvodnje. Kako si zadovoljan? Jel si imao prilike da ga testiras na nekom duzem putu?
  • Vozi: Mercedes B Klasa

Van mreže SammaelZapočeo temu

« Odgovor #183 poslato: 03. Avg, 2018. 19:35 »
Upravo se spremam na treći po redu put do Slovenije, a produžiću malo do Austrije i Češke. Išao sam i na jedan duži put do Kluža u Rumuniji (sve u svemu, oko 5500 km za 2 i po meseca). Vrlo sam zadovoljan, auto je udoban, lepo vuče, sve komande su logično pozicionirane i ne odvraćaju pažnju, cruise control radi kako treba. Jedino me nervira nešto veća potrošnja nego što sam očekivao, ali to je i do mog stila vožnje...

Nervira me ručica za podešavanje lumbalnog dela sedišta stalno ispada pa sam je skinuo dok ne stignem do Škode da je provere. U vožnji me nervira samo to što moram da spustim u niži stepen da bih dobio ubrzanje koje želim, to na dizelu nisam morao da radim.
  • Vozi: Škoda Karoq 1.5 TSI 2018 Style Lava Blue

Van mreže terza

« Odgovor #184 poslato: 16. Okt, 2018. 14:57 »
Jedino me nervira nešto veća potrošnja nego što sam očekivao, ali to je i do mog stila vožnje...

Koliko je to veca potrosnja? Odnosno, kolika je?
  • Vozi: Mondeo MK3 2.0 Benzin

Van mreže Peja

« Odgovor #185 poslato: 03. Mar, 2019. 00:39 »
Prelep ti je kodijak. Taman kada ga preuzmeš, baci ga u "garažu" kad već ne videsmo rocktheroadov.  :P
Što se razrade tiče, pisalo ne pisalo o variranju obrtaja, jasno je da se motor tako razrađuje i razrada pomaže dugovečnosti motora. Proizvođač se neće time opterećivati jer ne očekuje da kupac vozi auto doživotno. Ja bih svakako razrađivao auto jako oprezno, treba malo živaca. Obzirom koliko prelazim, za mesec dana bih imao full razrađen auto sa 5000km. Svakako ne škodi, može samo da koristi.
"My workshop told me that Kodiaq is driving at elevated oil pressure the first 3000 kilometers from the factory (and this is not stated in the service book).
I have therefore changed oil and oil filter - after about 5000 kilometers.
The oil was surprisingly dirty - and smelled bad.
I'm driving in a 2.0 Diesel, 190PS, DSG, 4x4.

I know there are many meaning about it - but rather be on the safe side (you cannot ree-do it later...:-))"
 :)
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže srlek

« Odgovor #186 poslato: 05. Apr, 2019. 20:03 »
Pozdrav svima,

posto je tema posta kupovina i isporuka, koliko vidim, malo se odlutalo, ali neka, informacija nikad dosta ..

Ja sam jos pre kraja sajma porucio Karoq-a, Style Plus i dodao jos malo opreme. Dobio sam lep popust na opremu, sve je to OK. Do sada jos nisam dobio informaciju o sedmici proizodnje ...

Auto kupujem na lizing, a ono sto me generalno zanima je vreme  potrebno za realizaciju papirologije i izrada saobracajne.
Koliko sam se raspitao saobracajna je gotova za dva dana, po hitnom postupku, ali nemam predstavu kako ide oko lizinga .. osiguranja, da li npr. Raiffeisen lising trazi jos nesto vise od kasko osiguranja, tipa neku fizicku zastitu ..
Svako iskustvo je dobrodoslo.
  • Vozi: Škoda Karoq 2.0TDI 4x4 150 StylePlus+

Van mreže NNorbi90

« Odgovor #187 poslato: 06. Apr, 2019. 11:07 »
Pozdrav,

Ja sam svu potrebnu papirologiju obavio 2-3 dana  nakon što je auto stigao u auto kuću. Četvrti dan sam vec dobio tablice i mogao sam da preuzmem auto. Isto sam uzeo na lizing u Raiffeisen-u. Oni zahtevaju samo kasko osiguranje a da li ti treba fizička zastita to odreduje osiguravajuca kuća. U Generali znam sigurno da za Škode ne traze da imas alarm ili drugu vrstu fizičke zaštite da bi ti osigurali auto.

Sent from my SM-G950F  

• Vozi: Škoda Karoq 1.5 TSI Style MY2019

« Odgovor #188 poslato: 24. Maj, 2019. 12:27 »
Ja sam uspeo da završim saobraćajnu za 1 dan jer mi je bilo zaista hitno (službeni put), preko Auto kuće Gudalović.

Uniqa mi nije tražila nikakvu dodatnu zaštitu, doduše ja imam fabrički alarm/imobilizaciju.

Van mreže Stribor

« Odgovor #189 poslato: 01. Jun, 2019. 12:27 »
Zdravo, planiram da uzmem Karoq 1.5, benzinac, pa me zanima da li mi preporucujete sa manuelnim ili automatskim menjacem? Nisam nikada vozio sa automatskim menjacem tako da ne mogu da razmisljam u stilu "stvar ukusa", a ne razumem se mnogo pa me zanima da li je taj DSG menjac vredi uzimati?
Takodje da li vredi doplacivati za Driving mode select i Line assist? Imam ponudu za Style Plus pa ne znam sta obavezno vredi doplacivati jos? Dodao sam airbagove sa strane pozadi i za kolena, varioflex i Canton ozvucenje i ne znam sta je jos korisno? Hvala!
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4

Van mreže Maksimus

« Odgovor #190 poslato: 01. Jun, 2019. 12:35 »
Dsg vredi svaki dinar.
Mode select vredi kada imas dsg,adaptivno vesanje,progresivni servo itd jer onda ima sveobuhvatniju promenu.
Eto ako mozes doplati progresivni servo,on je dobra stvar za malo para.

« Odgovor #191 poslato: 01. Jun, 2019. 12:40 »
Znaš da sa Cantonom gubiš jednu vrlo upotrebljivu kasetu s gornje strane table?

Šta sve ide sad u Style Plus što ne ide u regularni Style?

Van mreže Stribor

« Odgovor #192 poslato: 01. Jun, 2019. 19:54 »
Nisam znao za kasetu, niko mi nije rekao u predstavnistvu, da li je to ona pregrada na sredini gore? Samo su mi rekli da se sa boljim ozvucenjem menja normalan rezervni tocak za manji rezervni, zbog vufera, ali ajde, nisam imao problem s tim... mada nije da sad ja nesto slusam glasno, vozim malu decu nego mozda bih dodao nekad u buducnosti a vise volim kad je fabricki, zaliveno...

U Style plus je dodato:
Front assist radar za skeniranje prostora ispred automobila sa automatskim kocenjem
Amundsen navigacija sa mapama Evrope, glasovne komande
Komfort telefoniranje, wlan
Grejaci prednjih sedista
Kamera za pomoc pri parkiranju unazad
Prednji i zadnji parking senzori
El. otvaranje i zatvaranje prtljaznika

Posto mi se uklapa u zeljeni budzet planirao sam da doplatim jos:

Vazdusne zavese pozadi 245e,  airbag za kolena vozaca 210e,  Varioflex sedista 325e, taj Canton sound system sa 10 zvucnika 300e,  utikac od 230V 160e i grejane dizne za pranje vetrobranskog stakla 20e...

Sad ne znam sta mi je jos bitno (necu da dodajem dekorativne stvari, kozna sedista i hromirane nosace i neke dekorativne umetke, nego ako je jos nesto korisno):

Driving mode select (eto to bih dodao posto kazete koristi se u voznji)
Virtualnu tablu, ne znam da li mi je obicna dovoljna?
Park assist
Auto light assist
Blind spot detect
Lane assist
Obaranje prednjeg sedista

Izbacio bih onda nesto (zvucnike, utikac, varioflex) i dodao ako treba...

Neki savet? Unapred hvala na vremenu!
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4

Van mreže Alex71

« Odgovor #193 poslato: 01. Jun, 2019. 20:47 »
Meni se recimo najkorisnije pokazao blind spot detect na superbu. Izbegao sam par direktnih udara tj sam je zakočio prilikom isparkiravanja unazad. Sam sebe je otplatio. E sad ne znam kolka mu je upotrebna vrednost na dosta kraćem autu.
  • Vozi: Superb 2.0 TDI MY2019

Van mreže Maksimus

« Odgovor #194 poslato: 01. Jun, 2019. 21:37 »
Blind spot je na superbu zlata vredan,ima uzasno male retrovizore za toliki auto,pa jos nekog fensi nepravilnog oblika.
Ako karoq ima takve mislim da je taj sistem dobar izbor.