Autor Tema: Alternativa za KAROQ  (Pročitano 17150 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže vojkan85

Odg: Alternativa za KAROQ
« Odgovor #15 poslato: 09. Mar, 2018. 07:21 »
Pretpostavljam da ti Opel Grandland X nikako nije došao kao opcija?
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže SammaelZapočeo temu

« Odgovor #16 poslato: 09. Mar, 2018. 08:14 »
Nisam fan brenda, kao što ni francuze isto nisam razmatrao jer o njima mislim sve najgore. Ali u svetlu ovih problema možda ću morati da promenim mišljenje... svakako od danas krećem da ozbiljnije gledam druge opcije (da ne bih za par dana morao to da navrat-nanos radim ako diler ne uspe nešto da reši).
  • Vozi: Škoda Karoq 1.5 TSI 2018 Style Lava Blue

Van mreže Peja

« Odgovor #17 poslato: 09. Mar, 2018. 08:32 »
ne želim da budem u situaciji da za 2 god plaćam kojekakve ekološke takse dok se vozim po EU (ili još gore, da ne mogu da uđem u neki evropski grad zbog privremene zabrane usled trenutnog zagađenja). Svake godine bar 7-8 puta autom idem u EU (najčešće ovde po komšiluku tipa do Austrije
Mene ista misao vodi. Sto se tice Austrije, mogu ti iz prve ruke reci da Austrijanci ne razmatraju zabranu ni starijih dizel motora, a sigurno ne ni E6c.

Sto se tice francuza, Pezo 2.0 hdi je takodje savrsesntvo poput 2.0 tdi motora, dok im je 1.6 hdi bolji od 1.6 tdi.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

« Odgovor #18 poslato: 09. Mar, 2018. 08:59 »
Negde sam pročitao da je u pojedinim delovima Austrije (čini mi se Tirol) obavezna nalepnica za kategorizaciju vozila i postoje zabrane, da li si se susretao s time? Takođe sam pročitao da su u samom Beču uvedene neke restrikcije za komercijalna vozila, a najavljene za putnička, ali nisam uspeo da skontam koja vrsta...

Van mreže vojkan85

« Odgovor #19 poslato: 09. Mar, 2018. 09:05 »
To je čisto upumpavanje para u grad. I kod nas će to isto da se desi, mada...kod nas opet možeš i EURO3 da uvezeš...

Van mreže Peja

« Odgovor #20 poslato: 09. Mar, 2018. 09:06 »
Prvi put cujem. Da nece biti bana, citah na sajtu OAMTC-a, ali moguce je da se nesto promeniti jer se u medjuvremenu promenila se i vlast :D
Tada je samo bilo govora o popustima pri kupovini novih auta ako das u zamenu svoj stari auto sa benzinskim ili dizel motorom Euro4 i nizom klasom. Popusti su uglavnom veci od vrednosti tog vozila, jedino sto moras doplatiti do novog :D

Kazem, sada cemo svi (vecina) preci na benzinske motore, a onda ce i na njih takse jer prave mnogo CO2... sve je to uzimanje para.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #21 poslato: 09. Mar, 2018. 09:13 »
Pročitah na jednom portalu a i ljudi su se sprdali kako će opet da uzmu Golf2 i da ga voze narednih 10 godina. Mada ako pogledaš malo po netu, neki gradovi u Holandiji tek sada zabranjuju Euro3 motor, tako da nije ni u EU mnogo drugačija slika. Moj stric u Austriji vozi Audi A4 iz 2002.godine i niko ga za sada ni za šta ne cima. Dizel je u pitanju naravno.

Van mreže Peja

« Odgovor #22 poslato: 09. Mar, 2018. 09:20 »
Skoda je preuzela filozofiju Epla, uhvatis red par nedelja unapred, jedes, spavas, sedis i cekas ispred prodavnice da kupis proizvod :)

Izgleda da stvarno vredi cekati, cim pristajemo da cekamo mesecima (kod kuce) kako bi proizvod dobili.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #23 poslato: 09. Mar, 2018. 09:49 »
Globalizacija na nivou.

« Odgovor #24 poslato: 09. Mar, 2018. 10:07 »
Potpuno je smešno postalo zaista. Inače, za par godina kad se pređe na električne onda će uvesti taksu na baterije, i tako u krug.

« Odgovor #25 poslato: 09. Mar, 2018. 10:10 »

Van mreže Peja

« Odgovor #26 poslato: 09. Mar, 2018. 10:16 »
Osim poslednjeg linka, hipotetickog bana, sve ostalo se ne odnosi na automobile. Bec je inace toliko zagadjen, da se u pojedinim delovima grada zvezde nocu jedva naziru ili ne vide uopste :)

Ogranicenja brzina na auto putevima, danju i nocu su i zbog buke i zbog gasova, bez obzira da li je elektro, dizel ili benzinski motor u vozilu.

Jedino da sacekamo elektro Skodilak. To nece banovati sigurno  bravo2

« Odgovor #27 poslato: 09. Mar, 2018. 10:23 »
Jedino da sacekamo elektro Skodilak. To nece banovati sigurno  bravo2
Rok isporuke 2050 :D

Van mreže vojkan85

« Odgovor #28 poslato: 09. Mar, 2018. 10:26 »
Mislim da bi čak njega štancali brzinski jer prodaje se kao alva.

Van mreže fobia24

« Odgovor #29 poslato: 09. Mar, 2018. 14:49 »

Koje biste vi alternative Karoqu razmatrali, a da su izvan nesposobne VW grupe (probao Atecu i Q2, al džabe kad nema motora)? Ja sam probao Ford Kugu (neudobniji napred, enterijer mi se ne dopada, nema LED, daleko manji gepek), Hyundai Tucson (odvratna plastika čak i u najskupljoj opremi), Suzuki SX4 Cross (ovo ni najgorem neprijatelju ne bih preporučio) i Kiu Sportage (za nijansu bolji od Tucsona ali svejedno loš).
Ja sam svaki dan vozio nove automobile u Luci po par km razdaljine. Ovim što si napisao da nije iz koncerna Vw, već si isključio 80% predloga. Za pomenute brendove si sve sam nabrajao, ja sam isto pisao u drugim temama. Kažem posle gomile brendova da vw familija nudi najbolje od konkurencije po pitanju kvaliteta izrade, prenosa, upravljivosti. DSG menjač nema konkurenciju osim u premiumu. Qashqai je takođe daleko ispod kaoq-a. Francuze nisam posebno voleo nikad, čak i kada sam ga vozio kao drugi auto. Vozeći nove francuze sam potvrdio mišljenje. Najveći procenat automobila sa fabrički neispravnim motorom smo imali u Kopru. Benzinci, nekoliko serija koje su dimile plavo gore nego trabant bez prestanka. Na kraju su ih poslali u Egipat čini mi se. Govorim o novim automobilima.

Ja ću pored škode ozbiljno razmatrati audi kao opciju. Oduvek sam u neznanju smatrao da je audi fensi škoda, ali daleko od toga. Auto je savršeniji od bilo kog prosečnog brenda. Ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Kada sam provozao sve audi modele, zaljubio sam se u njega. Q3 svakako vredi svaki cent, a rekao bih da je po veličini kao karoq. Pri tom, mercedes i bmw su takođe vredni pomena, ali i koštaju. Nema tu mnogo izbora, ali dati brdo novaca na nešto što nije nije ni upola kao karoq samo iz ljutnje nije rešenje.