Autor Tema: Alternativa za KAROQ  (Pročitano 17241 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže SammaelZapočeo temu

Odg: Alternativa za KAROQ
« Odgovor #105 poslato: 19. Mar, 2018. 19:34 »
Slusajte, ove alu felne koje nude uz lizing svakako nisu iz OEM ponude, tako da to svakako i ne gledam, niti me lizing zanima, zanima me za ovu cenu sta mislite za ovaj nivo opreme i ovaj motor....celicne svakako ostaju za zimu...a na ovaj auto nista ispod 18inca ne prilici
Dakle,ako za 19990 mogu uzeti ovaj passat a za 21k skodu karoq style,sta biste vi pre?
Nisu mi uporedivi automobili, ja bih svejedno opet uzeo Karoq ali mislim da je ovo solidan dil za Passat. Samo je po mom mišljenju taj motor preslab.

Ne bih 3008 uzimao. Edit: pri tome je Peja u pravu za motor.
  • Vozi: Škoda Karoq 1.5 TSI 2018 Style Lava Blue

Van mreže Maksimus

« Odgovor #106 poslato: 19. Mar, 2018. 19:44 »
Ja sam vozio Q2, i svakako je kvalitetniji nego VW/Škoda, ali nije ni blizu toliko kvalitetniji koliko je skuplji.
U klasi svakako,npr a3-oktavija ali klasa iznad (a3-passat) je vec drugacije. Medjutim tu audi ima a4 i vrlo ocigledno odskace.
Inace meni se enterijer u 3008 bas svideo,futuristicki,odlicna rezolucija na ekranima i ususkanost(kokpit osecaj). Auto mi je dizajnerski dopadljiviji od karoqa,mada mislim da je karoq kvalitetniji(bar na osnovu mojih dosadasnjih iskustava sa francuzima).

Van mreže fobia24

« Odgovor #107 poslato: 19. Mar, 2018. 20:05 »
Kvalitetniji je karoq svakako. Poznato je da su francuski brendovi uvek pri dnu lestvice što se kvaliteta tiče. Sa druge strane francuzi imaju neke lepe modele.

Van mreže rose1304

« Odgovor #108 poslato: 19. Mar, 2018. 20:07 »
Uporedba dimenzija. E sad,posto ovde ima onih koji su vozili i jednu i drugu marku(msm na observera),sta vi kazete na kvalitet u koriscenju izmedju skode i vwa...davno jos kada sam uzeo pola 6r,bio sam u prilici da u skoda salonu sedim u fabiji i octaviji...tada sam video dosta razlike u kvalitetu...e sad,jos uvek nisam uzivo bio da vidim karoqa....nadam se da cu uskoro

Van mreže Peja

« Odgovor #109 poslato: 19. Mar, 2018. 20:13 »
Karoq iznurta deluje veoma lepo i skupo u Style izvedbi. Mozda cak bolje i od Tiguan.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže vojkan85

« Odgovor #110 poslato: 19. Mar, 2018. 20:22 »
Hm...ne znam baš da li je bolji od Tiguan-a. Kolega je uzeo novog pre godinu dana u full full full opremi i mogu vam reći da je auto fenomenalan.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže Peja

« Odgovor #111 poslato: 19. Mar, 2018. 20:23 »
koliko kosta ful, ful ful oprema?
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže vojkan85

« Odgovor #112 poslato: 19. Mar, 2018. 20:24 »
Platio ga je 36k sa popustom.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #113 poslato: 19. Mar, 2018. 20:45 »
Za te pare lep Kodiaq. Cackao sam novi Tiguan, VW naravno boluje od istih stvari tj. stedi na istim stvarima kao i nove Skode. Mozda samo manje primetno u nekim detaljima.
Kod Fabije II i Pola 6R kvalitet enterijera je na strani Pola, dok je prostor na strani Fabije. Vozio sam oba (Fabije gotovo sve sem RS; Polo 1.2 TSI, 1.4TDI 105ks; 1.6 TDI). Kod Fabije I i Pola 9N bilo je obrnuto sto se (osecaja) kvaliteta tice.
Slazem se da je za 21000 bolje uzeti TSI Ambition Plus Superb od gotovo klot Passata, ako su tacne cene koje maksimus navodi; nisam proveravao.
Sto se relacije A3 sedan-Passat-Superb tice, mislim da je tu prednost jedino znacka, dizajn je vec subjektivna stvar.
A1, A3, Q2 i sl. manji modeli Audija nisu puno odmakli od VW i Skode.
Sto se mene tice, trenutni odnos VW-Skoda:
Citigo=Up
Polo> Fabia
Golf=Octavia
Passat <Superb
T-Roc<Karoq
Tiguan<Kodiaq
 :)
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #114 poslato: 19. Mar, 2018. 21:14 »
Na sajtu stoji 22900 za ambiton plus superb 1.4 tsi 150ks.
Opreme koliko hoces,a cenim da ce na sajmu moci jos neki popuat da se iskopa.
A3 pored passata je jasno ispod(ekvivalnentno opremljeni) po vise manje svemu (osim nekih opcija koje su eventualno dostupne uz a3 a ne i uz passat). Ta dva auta su i na istoj platformi. U konkretnom slucaju(vezano za a3) mislim da mu najvise dize cenu upravo znacka. Ostali audiji (tacnije modeli iznad a3) imaju totalno druge platforme (jer imaju longitudinalno postavljenne motore) i tu je distanciranje od ostatka koncerna upadljivije. Ali a3,q3 i ostali derivati mqb platforme su jako slicni sa narodskom bracom. Q3 je npr toliko uzasno uradjen unutra (za moj ukus) da ja nisam mogao da verujem koju cenu su okacili na auto sa onim enterijerom  :B=) .
Sto se vw-skoda tice,zavisi,vw generalno ima bolju zavrsmu obradu,mada im je cena ponekad mnogo veca od te razlike. Medjutim,ima i slucajeva kada neke stvari jednostavno bolje radi skoda nego vw (u slucaju oktavije i golfa,oktavija je ipak mnogo bolji porodicni auto od golfa zbog ponude prostora). Meni licno je superb vise legao od passata (dizajnerski pre svega,mada tu je i ponuda prostora,oprema) a ekvivalentan passat bi bio i skuplji. Enterijer passata mi je dizajnerski ne bas lepo resen,ne svidja mi se onaj ogromni ventialcioni otvor,kao ni potpuni ravna centralna konzola(ali mi je sat lep detalj). Da li mislim da je superb bolji-ne,to je auto baziran na istoj platformi i delovima,ali passat ipak nudi vise moguce opreme i tehnologije(e sad sto taj najnapucaniji pasat kosta 50k je druga tema  :B=) ).
Superb je meni (za moje subjektivne kriterijume) bolji-prostraniji je,ima peta vrata(sveukupno prakticniji auto),meni lepsi i spolja i unutra,nudi bolja sedista (sportline) itd. Na sve to razlika u ceni je bila po mom misljenju neopravdana(u paketima koji su me interesovali,sportline i r line u passatu) kod nas je skoda jako povoljna,i pored svega vec 14 godina sam je vozio bez ikakvih problema-zasto kvariti tradiciju?  :B=)
Na kraju dolazi do licnih preferenci,ali je licno nikada ne bih uzeo klot pasata pored dobro opremljenog superba.

Van mreže rose1304

« Odgovor #115 poslato: 19. Mar, 2018. 21:53 »
Pa nije ovo klot passat...poprilicno je dobro opremljen....felne se original uvek mogu resiti i to bas jeftino...r line ili highline

Van mreže Maksimus

« Odgovor #116 poslato: 19. Mar, 2018. 22:33 »
Kako crno dobro opremljen,pa sta ima (eto od "egzoticne" opreme ima 3zonsku klimu). Nema ni hrom lajsne (vec one gumene),halogeni farovi,mali ekran od 6.5 inca,nema ni alu felne (original na oglasima sa gumama bez 700-800 eura nisu) itd itd. Cak mislim da nema ni senzore nazad.
Jednostavno ogolili su ga maksimalno,ne kazem da je to los auto ali mu fali mnogo opreme(ne secam se ni da sam video ovako "go" pasat na ulici).
Pogledaj ovu opremu:
http://az749841.vo.msecnd.net/sitessrlatncs/alv1/3449b757-5f1d-44a5-b569-0ef5e27f79bd/Superb%20Ambition%20Plus.443d2a78fe3bef615817bf8ffe546cea.pdf
Redovna cena je 22900e za 1.4 tsi 150ks,cenim da moze jos dole sad za sajam npr. (trenutno je razlika ipak osetna,mada nema poredjenja po pitanju opreme).

Van mreže rose1304

« Odgovor #117 poslato: 20. Mar, 2018. 09:01 »
ovakav je unutra, "Composition Media" infotainment sistem

Van mreže Maksimus

« Odgovor #118 poslato: 20. Mar, 2018. 09:13 »
Moja greska,zaboravio sam da je i u njemu kao i u skodi to izmenjeno prosle godine (i bolero je ranije bio 6.5").
Imas li spisak kompletne opreme,sve je to lepo na slici(nema sta mnogo ni da se razlikuje preko slike ni u odnosu na highline,bitan je utisak uzivo) ali treba staviti na papir i pogledati uzivo. I dalje mislim da mu fali opreme,mada to moze da bude i dosta subjektivno. To je dobar auto bez ikakave sumnje,i sigurno ce te lepo sluziti ako ti odgovara.

Van mreže rose1304

« Odgovor #119 poslato: 20. Mar, 2018. 09:24 »
jbg, ovo su napravili za sajam, msm da je bas dobra ponuda, svakako valja videti sve uzivo, jos  ni karoq nisam video uzivo