Autor Tema: Alternativa za KAROQ  (Pročitano 17227 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži observer

Odg: Alternativa za KAROQ
« Odgovor #120 poslato: 20. Mar, 2018. 12:11 »
Pa nije ovo klot passat...poprilicno je dobro opremljen....felne se original uvek mogu resiti i to bas jeftino...r line ili highline

Posto si mi ukazao poverenje pitanjem za misljenje - ja bih uzeo ipak Passat :) ne toliko zbog materijala koliko zbog imidza.

VW u novoj generaciji ne odskace toliko po materijalima koji su vidljivi spolja ali ima nekih sitnica koje su zanimljive (izolacija haube se stavlja i na benzince, nisam video to kod Skode, nesto deblji filc za izolaciju kabine (ovo se vidi kada se zaviri ispod tepiha ;))

Svakako testiraj oba, pa odluci.

VW na nasem trzistu ima jednu bitnu prednost, a to je dozivotna pomoc na putu u celoj Evropi (dokle god odrzavas auto u sistemu ovlascenih servisa, s tim da naravno snosis sve troskove kada auto izadje iz garancije, ali nekada i sama logistika znaci puno). Za Skodu mislim da ovo traje samo dok traje garancija (pomoc u Evropi).
« Poslednja izmena: 20. Mar, 2018. 12:18 observer »
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže rocktheroad

« Odgovor #121 poslato: 20. Mar, 2018. 13:24 »
VW na nasem trzistu ima jednu bitnu prednost, a to je dozivotna pomoc na putu u celoj Evropi (dokle god odrzavas auto u sistemu ovlascenih servisa, s tim da naravno snosis sve troskove kada auto izadje iz garancije, ali nekada i sama logistika znaci puno). Za Skodu mislim da ovo traje samo dok traje garancija (pomoc u Evropi).

Mnogo je dobra prica, imas dozivotnu pomoc na putu - samo sto posle placas troskove :) Za 30 eur godisnje dobijas premium road assistance od proverenih osiguravajucih kuca, cenim da VW to kosta 300 EUR za narednih 10 godina a to ce tom jadnicku naplatiti vec pri prvoj asistenciji van garancije kad ih dovuku u ovlasceni servis :)

U zadnjih 10 godina, razlika koju vidim izmedju VW i Skoda/Seat bredova je samo u dostupnosti opcija. Uvek je VW imao opcije koje nisam mogao da stavim u Skodu. Razlika u kvalitetu, izvedbi nekih elemenata je uvek bila obostrana, neke stvari su u VW bile bolje, neke u Skodi.

Mozda kod nas u regionu VW percipiraju kao brend a Skodu kao low cost, ali preko postoje samo luxury, premium i ostali.
  • Vozi: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 2018 Style 190PS 4x4 DSG

Van mreže Peja

« Odgovor #122 poslato: 20. Mar, 2018. 13:30 »
Seat, Skoda i VW nece nikada imati enetrijer istog kvaliteta, s`tim sto je Skoda mnogo bliza VW-u nego Seat. Skoro sam se vozio u aktuelnom Leon-u FR kao putnik zadnje klupe, kakvo razocaranje u enterijer, plastika samo lepse oblikovana nego kod Dacije.
Nasuprot, Karoq koji sam isporbao ostavio fenomenalan utisak u tom smislu.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže vojkan85

« Odgovor #123 poslato: 21. Mar, 2018. 18:48 »
Seat i plastika, kao Hyndai i Tucson. Mi imamo službeni novi Seaz...Jesus Christe. Uzmeš i pomeraš plastiku da strane do gibanja od 2-3 mm. Za sada ne trese ništa ali je pitanje vremena kada će da počne :). A Passat kao Passat kod nas pa i preko, precenjen uvek.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže fobia24

« Odgovor #124 poslato: 21. Mar, 2018. 20:02 »
Ja seat nikad nisam cenio kao brend, ali baš da ja kao tucson unutra nije. Jeste lošiji od škode, naravno mnogo lošiji od vagena. Uštedeli jesu na kvalitetu plastike i enterijeru, ali ima farove i tablu daleko sličnije audiju. Nešto je bolje od škode, nešto lošije. Po pitanju led farova su ispred škode. Tabla i instrumenti u novim seatima su iz audija.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #125 poslato: 21. Mar, 2018. 20:05 »
Jesam preterao malo ali nije ni kvaliteta da čovek uđe i kaže vau. I cena naravno opravdava sve to ali opet kao brend ne znam koliku prodaju imaju. Morali bi mnogo više da ponude da bi se probili. Sry za off.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #126 poslato: 21. Mar, 2018. 20:10 »
Sto su ispred sa led svetlima? Jesu ih ponudili ranije ali sada i nove skode nude full led,izuzev par modela koji jos nisu prosli fl.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #127 poslato: 21. Mar, 2018. 20:14 »
Ma taj led je smrt kada krepa. Ceo far izbije iz džepa barem 250 do 300 evrića dok braća Kinezi ne smisle nešto :).

Van mreže fobia24

« Odgovor #128 poslato: 21. Mar, 2018. 20:45 »
Samo u smislu da su vremenski ispred škode sa led osvetljenjem napred i nazad. A prodaja im je očajna. Tek u Srbiji, proda se više jaguara i alfi novih od seata.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #129 poslato: 21. Mar, 2018. 20:47 »
Mi smo za 11k evra za Toleda dobili 1.2 benzin i klot klotine unutra.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #130 poslato: 21. Mar, 2018. 21:27 »
Samo u smislu da su vremenski ispred škode sa led osvetljenjem napred i nazad. A prodaja im je očajna. Tek u Srbiji, proda se više jaguara i alfi novih od seata.
A jbg kad su skuplji od skode a ne nude vise,naravno da ih kod nas niko ne kupuje. Meni su ove kupre bas zanimljivo odradjene,da se nudi 4x4 u kupri(a da nije karavan) ne bih pogledao golf r pored nje,mnogo agresivnije i sportskije izgleda.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #131 poslato: 21. Mar, 2018. 21:35 »
Oni lagano Seat kao brend mogu da otpišu ako ne urade nešto sa njim u naredne 2 godine.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #132 poslato: 22. Mar, 2018. 05:47 »
To se prica vec 10 godina, pa nikako da ga zatvore. SEAT je sad daleko od krize rekao bih, narocito ako ga uporedimo sa periodom od pre 5-6 godina. Cene iz cenovnika jesu visoke, ali su se kod nas bazirali samo na akcijskim modelima pa tako od Leona FR TDI za 19.000 tesko da imas bolju kupovinu.Toliko kosta Octavia sa 1.6 TDI sa tom opremom. Uvek ce oni imati kupaca kojima su Skoda i VW dosadni.

Sent from my P00A  

Van mreže vojkan85

« Odgovor #133 poslato: 22. Mar, 2018. 07:48 »
Možda jeste van krize ali se nije pomerio sa mrtve tačke isto toliko. Elem, videh da je Karoq NetAuto 2018. kod nas u Srbiji:

https://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2018&mm=03&nav_id=1372082

Van mreže Peja

« Odgovor #134 poslato: 23. Mar, 2018. 21:01 »
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD