Autor Tema: Kupovina SUV je potreba, trend ili...?  (Pročitano 10562 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
  • Ugled: 31
Odg: Kupovina SUV je potreba, trend ili...?
« Odgovor #15 poslato: 11. Mar, 2018. 10:12 »
+1
Limuzina se lepse vozi,bolje ide,bolje lezi(bolja je u svakom smislu ako hoce da se vozi ostrije,mada ima i SUV-ova koji bi 90% limuzina ostavili daleko iza sebe) ali za porodicnu upotrebu,sa sve uslove i okruzenja,kao i prakticnost nema sta da trazi pored SUV-a.
Pritom ne znam zasto mislite da nemate osmovu gepeka kao u limuzini,kodiaq npr ima mozda marginalno manju osnovu gepeka od superba (znaci poredimo vozila iz d segmenta,jedno SUV drugo limo) ali ima mnogo veci prostor ako se ostavi otvorena roletna.
I sad jedno pitanje:Koliko vas je vozilo/posedovalo SUV neki iole duzi period da bi uvideo predmosti i mane na dnevnoj bazi? Znaci ne provozao,nego koristio neko vreme. Ili je sve ovo iz perspektive treceg lica.

Van mreže bugarin

• Global Moderator
  • Ugled: 103
« Odgovor #16 poslato: 11. Mar, 2018. 11:20 »
pod broj jedan: i kodiaq i karoq spadaju u MID SIZE SUV, znaci zaboravite poredjenja sa TERENCIMA i pravim SUV vozilima.

vozio sluzbenog RANGE ROVER-a.
da, visina-preglednost-robusnost su prednosti. sve ostalo je minus, osim ako nisi seljacina pa se pentras po trotoarima i stepenicama i parkiras gde ti se cefne. kupi na foru auto od 50-100k jura pa mora da ga parkira na sred ulice da ga svi vide, ili mu skupo da plati garazu pa zabode truck gde stigne u fazonu: gde smeju da mi diraju vozilo, neka dizu sirotinju.

full size suv nema sta da trazi u gradu, osim da leci komplexe vlasnika.

malo je onih koji SUV kupuju iz stvarne potrebe. seljanija je utrla put jos 90tih sa 4P.

a o tome sta je prakticnije, tek o tome nema smisla raspravljati. ne mozemo prakticnost da poredimo ja kao vodoinstalater kome treba 3 kubika gepeka, ili neki komercijalista koji svako malo prevozi police i 10 kutija reklamnog materijala i osoba kojoj je auto prevozno sredstvo od tacke a do tacke b.

po meni je gradska upotreba SUV-a skoro kao gradska upotreba bugatija, ferarija i slicnih. cisto samoreklamerstvo.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Peja

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #17 poslato: 11. Mar, 2018. 11:29 »
Sve je tačno sto si napiao, ali samo iz TVOG ugla gledista. Po toj tvojoj logici, 4 tocka, motor na 3 atmo cilindra, ABS - ostalo je sve nepotrebno, a moze se svrstati i u samoreklamerstvo odnosno suvisno.

Sta ces sa onima koji bi 4x4 i 250 hp u gradu, u koju ces vrstu svrtati te ljude i clanove foruma?

Moj ćef, potreba... iz mog džepa. Gledajte ljudi svoja posla, pustite te sa dzipovima, SUV-ovima, 250hp autima u gradu... to je njihova stvar.

• Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže bugarin

• Global Moderator
« Odgovor #18 poslato: 11. Mar, 2018. 11:38 »
pa i napisao sam da je to MOJE misljenje, i da upotrebljivost vozila zavisi od potreba vlasnika.

sta sad, zabranices mi da iznosim svoje misljenje?

ko je spomenuo 3 cilindra, 4 tocka i abs??????

sto si iskljuciv prema tih 3 cilindra, a SUV branis? zato sto si ti resio da ga kupis?

u pravu si, iz tvog dzepa ces ga platiti. ja ti i ne zavirujem u novcanilk. samo iznosim misljenje o nekome kome su SUV i 250ks+ potrebni za voznju po gradu.

Van mreže Hidroponika

• Laurin&Klement
  • Ugled: 6
« Odgovor #19 poslato: 11. Mar, 2018. 11:44 »
Vozio sam i voZim po potrebi i moje ali samo moje misljenje je da mi je filing kao u kamionu. Sta cu kad volim da budem sto nize asfaltu. Inace mislim da suv najvise kupuju oni sto ne znaju da voze tj nisu sigurni u sebe pa onda uzme dzipcinu da mu tocak bude u visini moje glave :)))

Van mreže bugarin

• Global Moderator
« Odgovor #20 poslato: 11. Mar, 2018. 11:47 »
Vozio sam i voZim po potrebi i moje ali samo moje misljenje je da mi je filing kao u kamionu. Sta cu kad volim da budem sto nize asfaltu. Inace mislim da suv najvise kupuju oni sto ne znaju da voze tj nisu sigurni u sebe pa onda uzme dzipcinu da mu tocak bude u visini moje glave :)))

ili pazari za zenu koja ne ume da vozi, da bi bila bezbednija.

ps: mada poznajem zene koje voze bolje od pola muskaraca.

Van mreže Peja

• Laurin&Klement
« Odgovor #21 poslato: 11. Mar, 2018. 11:49 »
bugarinu, ma iznosi svoje misljenje, bas me intereuje jos sta imas reci   im1st

Van mreže Hidroponika

• Laurin&Klement
« Odgovor #22 poslato: 11. Mar, 2018. 11:50 »
Pa da... uvek sam to i pricao. Nema bolji auto za zenu. I da zakaci i razgrne i parkira

Van mreže bugarin

• Global Moderator
« Odgovor #23 poslato: 11. Mar, 2018. 11:54 »
bugarinu, ma iznosi svoje misljenje, bas me intereuje jos sta imas reci   im1st

tebi? samo jednu stvar: vokativ.
al to nema veze sa temom, pa se ujedno i izvinjavam zbog off-a.

Van mreže Peja

• Laurin&Klement
« Odgovor #24 poslato: 11. Mar, 2018. 12:00 »
bugarine... i nickname se pise velkim pocetnim slovom, ako cemo cepidlaciti

Ali i to nema veze sa temom, pa se ujedno i izvinjavam zbog off-a.

Van mreže -nebojsa-

• Laurin&Klement
  • Ugled: 63
« Odgovor #25 poslato: 11. Mar, 2018. 12:07 »
Postali smo previse licni  =)) Svi se nesto vredjamo. A na kraju cemo se samo sloziti da se ne slazemo.

SUV bez sasije, 4x4 (ne AWD) i sl. je podignuti automobil. Te ga tako treba i tretirati. Kao hec, karavan, itd... Ko sta voli neka kupuje.
Ja bih trenutno pre Karoqa izabrao Octaviju Scout, ali 'bes ga nije SUV ili krosover pa mnogima nije u trendu.
A u sustini je prava definicija krosovera. Uz to i sposobniji auto od jedno 80% suv i krosovera slicnih dimenzija.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže Hidroponika

• Laurin&Klement
« Odgovor #26 poslato: 11. Mar, 2018. 12:23 »
Ali kad vozis karavana nisi moderan. Moras da budes dzipadzija. Nema razloga niko da se vredja. Svako ima pravo na svoje misljenje i da isto javno iznese. Pa za to smo se borili :D

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #27 poslato: 11. Mar, 2018. 12:51 »
Ja sam imao octaviu scout i tvrdim da je to vrhunski koncept,upravo podignut koliko treba da ne kaci i moze da se provuce kuda ne bi ocekivao,a zadrzao je i dobre vozne karakteristike a i dobar gepek.
@bugarin Znaci svako ko vozi SUV u gradu je iskompleksirana seljacina koja u stvari nema potrebu za tim nego hoce da pozira? Boze me sacuvaj koji rezon.
Druga netacna stvar je da su i karoq i kodiaq midsize SUV (i naravno da su prava SUV vozila,pravi terenci poput npr wranglera su nesto drugo). Karoq je compact,dok je kodiaq mid size. Sta ostalo je minus,nisam skapirao? Ne mozemo da poredimo x5 i smart,negi npr x5 i seriju 5. Ako neko ima potrebu za vecim autom ali naravno treba da ode i u grad,nece da kupuje po jedan auto za svaku priliku. Koji koncept auta nudi vise za porodicu od SUV-a?
Sto se tice parkiranja po trotoarima,ne podrzavam nikako,ali koliko puta dnevno treba preci trotoar da bi se doslo do parking mesta,ili je parking mesto na pola trotoara (pola Vracara npr),da pridjemo uz ivicnjak bez bojazni ostecenja felne itd. Kad padne sneg,kad treba da se prodje neki makadan ili neki deo gde nema asfalta,ponekad se prevozi nesto kabasto,sve su to prednosti SUV-a. Znaci neke prednosti se iskoriscavaju svakodnevno,neke ponekad,ali to ne cini te prednosti nepostojecim,kao da kazes vidi ga debil sa hot hecom u gradu,sta ce mu kad nije na vijugavom putu.
@hidroponika Slazem se da ima dosta slucajeva da se ljudi osecaju sigurnije u SUV-u nego u nizem autu(po meni je i to validan razlog za kupovinu,ako volis visoko sedenje i taj polozaj). Ja licno takodje volim limuzinu za put(zato sam i kupio superb),ali da nemam santa fe i da treba da izaberem jedan auto za sve onda bi to bio kodiaq,jer je svestraniji i prakticniji.
@-nebojsa- To sto ti opisujes nije SUV,nego terenac(i kategorisu ga kao off-road vehicle). SUV i jeste podignut auto,nije zamisljen za kamenje i blato do pragova ali daleko od toga da ga to cini istim kao hecbek. Slazem se sa konstatacijom da ga treba posmatrati kao prakticniju varijaciju na temu,npr superb-superb karavan (kome treba veci gepek)-kodiaq(kome treba dodatna prakticnost i prostor).
I da, 4x4 ili AWD ili 4WD,sve je to pogon na 4 tocka(4x4),samo kako ga koja fabrika oznacava. Kod nekim permanentni nosi oznaku AWD,kod nekih part-time sistem nosi oznaku 4x4. I ja se slazem da SUV bez 4x4 sistema gubi 50 posto svojih prednosti i tek onda zaostaje za ekvivalentnom limuzinom u pogledu povozitosti,ja licno to ne bih kupio(i to posmatram kao MPV koji eto ima bolji klirens).

Van mreže Hidroponika

• Laurin&Klement
« Odgovor #28 poslato: 11. Mar, 2018. 13:00 »
Kupis gume sa rim proteksn i nemas problem da zakacis felnu na ivicnjak.

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #29 poslato: 11. Mar, 2018. 13:01 »
Potcenjujes me  :B=)
Imam na zadnjoj desnoj ogrebotinu,a imam i te gume sa zastitom. Pomaze,ali daleko od monumentalne razlike.