Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Fabia
»
FABIA 2007-2014
»
Neće u brzine?
Strana:
1
2
3
»
Dole
Autor
Tema: Neće u brzine? (Pročitano 13291 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Turbo
Laurin&Klement
Like ukupno: 3
L&K ugled:
16
Neće u brzine?
«
poslato:
29. Sep, 2013. 20:39 »
Danas moji krenuli na vikendicu i Fabija neće u 4, 5 i rikverc. Dođem po njih, neće. Tu nešto gledali, neće ni u jednu. Onda odjednom hoće u 1 2 i 3 opet. Dovukli se tako do kuće. Inače sve normalno. Skidan anlaser pre neki dan da se podmaže ležaj, pisao sam o tome. i vidim da je ta kao "viljuška birača" odmah iznad i deluje mi nekako labavo. Sutra idem da im čestitam Novu godinu.
Da li neko zna šta je ovo, da li je nešto banalno, nisu zašrafili ili vratili nazad kko treba prilikom skidanja tog anlasera. Inače sa autom je sve u redu, sve ostalo je normalno. Posle kad smo stigli opet nije hteo ni u jednu, pa je opet hteo u 1.2.3. Sad čeka na parkingu da im sutra čestitam sve po spisku. Treba mi još ideja šta da im čestitam pa mi slobodno predložite(mislim na argumente, hoću spreman da odem tamo, da znam o čemu se radi).
Kaže ćale sve je bilo normalno i odjednom nije mogao da vrati u 4. Prethodnih par dana, od tog anlasera kad sam bio u servisu sve najnormalnije je radilo, nikakvi luftovi, zvukovi...
bugarin
Global Moderator
Like ukupno: 61
L&K ugled:
103
Odg: Neće u brzine?
«
Odgovor #1 poslato:
29. Sep, 2013. 21:05 »
kako nece? oseca se otpor pri pokusaju ubacivanja ili jednostavno ne moze da se nadje polozaj brzine?
Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD
Turbo
Laurin&Klement
L&K ugled:
16
«
Odgovor #2 poslato:
29. Sep, 2013. 21:35 »
Kada kreneš da ubaciš u brzinu kao inače, u ovom slučaju u IV npr. prosto kao da je zablokirano, kao da imam prečku koja ne da ručici ni makac da uđe u brzinu. U I II i III ulazi kao inače najnormalnije.
bugarin
Global Moderator
L&K ugled:
103
«
Odgovor #3 poslato:
29. Sep, 2013. 21:41 »
salthebl kako ga nasi majstori zovu, iliti birac brzine. verovatno se razlokao posto je na novijim vozilima od plastike.
anlaser bi trebao da bude sa prednje strane motora tj da gleda ka prednjem braniku, a salthebl sa zadnje.
nisam siguran za 1.2tsi koji je polozaj anlasera.
dulefontana
Laurin&Klement
Like ukupno: 2
L&K ugled:
41
«
Odgovor #4 poslato:
29. Sep, 2013. 21:51 »
Cak iako su sa iste strane, opet nigde nisam video logiku da se skida birac da bi se izvadio anlaser. Iskreno mislim da ti je samo takav tajming bio, i da (iako ne volim majstore po servisima) nisu krivi za ovo.
Ovo sto sad gledam, izgleda mu se steluje birac, evo ti par linkova sto sam nasao pa studiraj
http://skoda.workshop-manuals.com/fabia-mk2/index.php?id=1069
http://skoda.workshop-manuals.com/fabia-mk2/index.php?id=1142
Ne znam da li moze da pomogne, ali opet ovo ni slucajno ne cackaj sam. Kao sto ti je bugarin rekao, sada se sve to pravi od plastike i sve je to podloznije crkavanju za razliku od stare skole, koja je bila daleko jednostavnija, i od metala se radilo.
Evo slike i biraca za Fabiju 2005. godiste
http://www.partsbase.org/skoda/fabia-fab-eu-2005-71135-selector-mechanism/
Turbo
Laurin&Klement
L&K ugled:
16
«
Odgovor #5 poslato:
29. Sep, 2013. 21:59 »
Dobio sam sa još jedne strane pretpostavku da je birač tako da je verovatno to. Kako on izgleda. Fabiji dođe anlaser recimo ispod akumulatora, to je od prednjeg vozačevog fara ka centru motornog prostora, tačno uz zvono menjača. Kada se njaka menjač vidi se neka poluga(ka kojoj su bužiri od sajli menjača usmereni) da ide levo desno napred nazad, i to maši anlaser za max. cm-dva, deluje mi kao da bi udarila u njega za malo.
Mislim da su oni to morali skinuti da bi skinuli anlaser, tj. tako mi na oko deluje, ili bar da ga malo "raskače".
Nigde na netu nisam našao da je neko imao taj problem zato mi je neverovatno, posebno na 50kkm da se taj šalthebl pojeo mada ko će ga znati.
Hvala obojici na pomoći. Sutra će nazad u servis pa ću da javim šta se dogodilo.
bugarin
Global Moderator
L&K ugled:
103
«
Odgovor #6 poslato:
29. Sep, 2013. 22:04 »
ako se anlaser nalazi izmedju motora i protivpozarnog zida, i ako sajle tuda prolaze tako blizu, vrlo je moguce da su morali da skidaju i vracaju taj deo.
zato i mrzim sistem sa sajlama, jeben za stelovanje do zla boga.
lepo nazad u servis na reklamaciju. da smo normalna zemlja mogao bi da trazis i refundaciju izgubljene dobiti ili nesto slicno, ovako bar isteraj da to poprave o njihovom trosku.
Turbo
Laurin&Klement
L&K ugled:
16
«
Odgovor #7 poslato:
29. Sep, 2013. 22:08 »
Ma ima da ih iscimam da mi vrate pare od te popravke prilikom koje su i sjebali stvar. To praktično nisam ni morao da platim jer Škoda refundira 70% troškova kvarova u 3. godini eksploatacije ali bili su korektni do sada pa nisam hteo da ih cimam da mi vraćaju 1300 dinara, ali sad ima sve da vrate. Naplatili su mi 0.2 radna sata, sram ih bilo, nije mi jasno kako su za 15 minuta sjebali menjač
Sreća pa nisam cimao šlep nego drugara, a na kraju sam i dovezao auto uz pomoć prve tri brzine.
dulefontana
Laurin&Klement
L&K ugled:
41
«
Odgovor #8 poslato:
29. Sep, 2013. 22:09 »
Mozda i zato sto tebi deluje grebeno da se skine iz kabine, vrlo lako moze da bude da se skida odozdo. Moguce da su skidali poluge, ali verujem da su onda to radili samo da se ne bi grebali oko vadjenja anlasera, mada verujem da moze da izadje bez skidanja sajli. Isti fazon je i na Pezou, i ortak se grebao sat vremena kako bi ga izvadio a da ih ne dira.
gr=j
Edit: A kada je auto u mestu i ugasen, i dalje nece da bode brzine. I sad kad kazes da rade samo prve tri, izgleda je jedna sajla rastelovana, a rikverc?
bugarin
Global Moderator
L&K ugled:
103
«
Odgovor #9 poslato:
29. Sep, 2013. 22:21 »
ih, za 15 minuta. dovoljno je 5 sekundi da pomeri stelovanje na sajli za pola kruga ili krug i ode sve u krasni.
Turbo
Laurin&Klement
L&K ugled:
16
«
Odgovor #10 poslato:
29. Sep, 2013. 22:25 »
Prve tri rade. Druge dve i rikverc neće. I kad je upaljen auto i kad nije. S tim da u jednom momentu nije hteo ni u jednu brzinu, pa je posle 30sek opet hteo u prve tri. Kako je moguće da je 3-4 dana radio normalno? I jel mu smeta nešto da se vozi do servisa ovako i to što sam ga vozio danas?
bugarin
Global Moderator
L&K ugled:
103
«
Odgovor #11 poslato:
29. Sep, 2013. 22:29 »
ne smeta nista, samo vidi kad doguras do trece da ne saltas vise dok ne stignes na odrediste. tj menjaj sto je manje moguce brzine, da ne bi izgubio i to sto sad imas.
a to sto je par dana radio normalno............moguce da neki sraf ili polugicu nisi lepo pricvrstili i da se razlabavilo.
anyway javi sta si uradio.
dulefontana
Laurin&Klement
L&K ugled:
41
«
Odgovor #12 poslato:
29. Sep, 2013. 22:30 »
Samo nemoj da ga gazis, inace mu nista nece smetati.
djordjebg
Laurin&Klement
Like ukupno: 11
L&K ugled:
47
«
Odgovor #13 poslato:
29. Sep, 2013. 22:44 »
Urose jesi clan AMSS? Ako jesi trazi da te odslepuju sta imas da se cimas, to ionako sluzi tome. Ako nisi uclani se, vredi.
Turbo
Laurin&Klement
L&K ugled:
16
«
Odgovor #14 poslato:
29. Sep, 2013. 23:08 »
Nisam ali ću uplatiti ovih dana onu premijum članarinu. Nije problem sada, tu sam kod B92, na bukvalno 1000 metara od Autočačka...
Strana:
1
2
3
»
Gore