Autor Tema: Polovna Škoda Yeti kupovina i nadogradnja  (Pročitano 3616 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže RugbyCodeZapočeo temu

Polovna Škoda Yeti kupovina i nadogradnja
« poslato: 21. Mar, 2018. 12:39 »
Pozdrav svima.

Hocu da kupim Škodu Yeti 2.0 4x4 125kW/170KS, poseduje dosta opreme, panorama krov, masazere u sedistima, columbus multimediju, parking kameru, itd... Uvezena je iz Nemačke i prešla je 180.000 km.

Interesuje me vaša procena, koliko bi otprilike bila fer cena i za mene i za prodavca?

Takođe, voleo bih da zamenim nekoliko stvari, ali ne znam da li je to moguce bez previse budženja:
- Promenio bih multimediju, stavio noviju, kao što je na novim modelima.
- Ubacio phonebox sa uzb ulazom koji ide kod menjača ispod kontrola za klimu, trenutno je bez usb ulaza.
- Zamenio kozu na sedistima za dobro prepoznatljiva sedista sa tragom gume, od mirisa koze cesto imam glavobolje. U pitanju su elektro podesiva sedista, sa grejacima i masazerima, pa ne znam jel mogu to samo da presvucem ili moram da menjam celo sediste.

Hvala unapred na odogovrima

Van mreže Maksimus

Odg: Polovna Škoda Yeti kupovina i nadogradnja
« Odgovor #1 poslato: 21. Mar, 2018. 12:50 »
Koje je godiste?
I prilicno sam siguran da jeti nije nudjen sa masazerima u sedista.
Multimediju mozes staviti samo za tu generaciju,ne moze ici ova iz vozila na mqb platformi(i da moze ne isplati se,kad vec ima columbus multimediju fabricki ugradjenu).
I nemoj menjati sedista nikako,na 180k te sigurno nece gusiti miris(jer je ispario) ali koza odrzava enterijer mnogo cistijim (nema prasine) i neuporedivo je laksa za odrzavanje. Dobra krema i samo uzivaj.
Ako vec zelis da radis zamenu sedista mislim da je i bolje i jeftinije da kupis komplet stof enterijer i zamenis,a taj kozni prodas.

« Odgovor #2 poslato: 21. Mar, 2018. 13:02 »
Hvala na odgovoru i savetima :)

2012. je godiste. I meni je to sa masazerima u sedistima cudno, pa sam pomislio da nije prethodni vlasnik nesto budzio ili ubacio neka druga sedista. Ima smisla to za miris, mozda ne bude ni potrebe onda za menjanjem

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #3 poslato: 21. Mar, 2018. 13:11 »
A ako i bude potrebe za menjanjem, verujem da ima kolega na forumu koji bi hteli da se menjaju sa tobom...   :B=)
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže Maksimus

« Odgovor #4 poslato: 21. Mar, 2018. 13:32 »
Ma meni je izlapeo miris u autu koji je 9 meseci star,oseca se ali ni blizu kao kad je bio nov. Pritom od iole kvalitetne koze te nece gusiti miris (sta vise kola sa koznim enterijerom lepse mirisu od klasicnih,pogotovo ako odzavas sedista nekom kremom koja ima prijatan miris,koza ne zadrzava ni neprijatne mirise,duvan itd). Skaj i djubre koza u novim kolima konkretno i meni smetaju,hvata vrtoglavica i mucnina.
Ti gledas ovaj pretpostavljam:
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/11361995/skoda-yeti-20-tdi-4x4
Eno ga kod nas na oglasima jedan jeti,isti pogon,presao 64k,doduse dosta slabija oprema,ali je i godinu dana mladji-13500e. Realno taj o kom ti pricas mislim da je nekih 12 500 korektno za obe strane,mada ako ne zelis kozu i tu opremu ovaj je mozda i bolja kupovina:
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/10714038/skoda-yeti-tdi-4x4
Naravno ove moje procene su krajnje subjektivne,prema onim kriterijumima koji su meni vazni(radije bih auto sa manjom kilometrazom a istim pogonom nego puno opreme,mada nema greske da je ovaj prvi dosta luksuzniji).  Inace bas ne volim oglase sa cenom po dogovoru,stavi cenu kakvu god,da imamo oko cega da se dogovaramo  :B=)

« Odgovor #5 poslato: 21. Mar, 2018. 15:16 »
Ma meni je izlapeo miris u autu koji je 9 meseci star,oseca se ali ni blizu kao kad je bio nov. Pritom od iole kvalitetne koze te nece gusiti miris (sta vise kola sa koznim enterijerom lepse mirisu od klasicnih,pogotovo ako odzavas sedista nekom kremom koja ima prijatan miris,koza ne zadrzava ni neprijatne mirise,duvan itd). Skaj i djubre koza u novim kolima konkretno i meni smetaju,hvata vrtoglavica i mucnina.
Ti gledas ovaj pretpostavljam:
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/11361995/skoda-yeti-20-tdi-4x4
Eno ga kod nas na oglasima jedan jeti,isti pogon,presao 64k,doduse dosta slabija oprema,ali je i godinu dana mladji-13500e. Realno taj o kom ti pricas mislim da je nekih 12 500 korektno za obe strane,mada ako ne zelis kozu i tu opremu ovaj je mozda i bolja kupovina:
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/10714038/skoda-yeti-tdi-4x4
Naravno ove moje procene su krajnje subjektivne,prema onim kriterijumima koji su meni vazni(radije bih auto sa manjom kilometrazom a istim pogonom nego puno opreme,mada nema greske da je ovaj prvi dosta luksuzniji).  Inace bas ne volim oglase sa cenom po dogovoru,stavi cenu kakvu god,da imamo oko cega da se dogovaramo  :B=)

Jeste, taj gledam :D I ja sam kontao da je 12500 e ok cena za obe strane. Ima i jedan model iz 2014 (meni su ti noviji lepsi), pa razmisljam da pogledam i njega, ali nema bas takvu opremu. Tako da bih svejedno morao da ulozim u te stvari, poput multifunkcionalnog volana, itd.. A i ima 110KS, za razliko od ovog koji ima 170.

Sto se tice oglasa sa cenom po dogovoru se slazem u potpunosti :D

Van mreže Maksimus

« Odgovor #6 poslato: 21. Mar, 2018. 15:35 »
Uh,110ks mi deluje slabo za yeti,on ne ostavlja utisak velicine ali je prilicno visok tako da zbog otpora vazduha mislim da trazi vise snage nego npr oktavija. Meni licno cipovanje nije argument,jer i jaci moze da se cipuje  :B=)  . Mada slazem se da su ti iz 2014 na oko lepsi,ali napucan auto ce ti ipak uciniti voznju ugodnijom.
Imas moju punu podrsku za 4x4,ljudi mnogo lako odbace prednosti tog sistema,a yeti pogotovo dobija mnogo funkcionalnosti njime,u suprotnom je kao MPV  :B=) .
Pored ovog sa 64k koji sam naveo ima jos jedan kompromis,a to je onaj sa 150k na satu,vlasnistvo AK Kole,ima dosta slabiju opremu (meni smeta sto nema automatsku klimu,ne znam moze li to da se "zbudzi") ali je fejslift iz 2014 i ima 140ks 4x4. Spolja je mnogo lep,metalik srebrna boja ne zahteva cesto pranje i lepo mu stoji a ima i one lepe crne felnice sa poliranim licem. Ubacis navigaciju za jedno 300e (dobra oem varijanta),klimatronik (ako moze,ona kontrolna jedinica ne bi trebalo da je mnogo skupa) i eventualno dugmice na volanu (na novim volanima mislim da mogu samo dugmici da se ubace,ne mora drugi obruc itd,mozda gresim) i eto ti ga odlicno opremljen fejslift,nista vise da ti ne zatreba.
Evo ga taj:
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/11407745/skoda-yeti-20-tdi-4x4
« Poslednja izmena: 21. Mar, 2018. 15:40 Maksimus »

Van mreže vnov

« Odgovor #7 poslato: 21. Mar, 2018. 16:15 »
Nemoj da bežiš od verzije od 110ks on je fabrički "uštrojen" samo softverski, on ustvari ima 140ks.
  • Vozi: KAROQ FL, Ex KODIAQ, Ex Octavia A5 FL 1.4TSI ELEGANCE + RS LOOK

Van mreže Maksimus

« Odgovor #8 poslato: 21. Mar, 2018. 16:23 »
Jel to 100% tacno? Posto je ta prica bila i za npr 140 i 170 pa je ispalo da 170 ima i drugacije dizne,turbinu itd.
Uglavnom ustorojene verzije imaju i delove za tu manju snagu.
U prilog tome idu i tunerske tabele remapa,da je to bas isto 110 i 140 bi se "cipovali" na istu snagu,sto bas i nije slucaj  ;)
« Poslednja izmena: 21. Mar, 2018. 16:30 Maksimus »

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #9 poslato: 21. Mar, 2018. 17:15 »
110ks i 140ks CR TDI bi trebalo da su isti motori.170 je drugaciji.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže vnov

« Odgovor #10 poslato: 21. Mar, 2018. 18:56 »
110ks i 140ks oba se čipuju na 185ks
  • Vozi: KAROQ FL, Ex KODIAQ, Ex Octavia A5 FL 1.4TSI ELEGANCE + RS LOOK

Van mreže vojkan85

« Odgovor #12 poslato: 21. Mar, 2018. 19:11 »
Nosiće 110 konja to dobro. Malo je češkan samo ali ništa strašno. Barem se na slici tako vidi.

Edit:

Teoretski da, ali koliku realnu snagu imaju na osovinama to je pitanje.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže Maksimus

« Odgovor #13 poslato: 21. Mar, 2018. 20:08 »
I ako su identicni (sto je meni cudno,al mozda gresim) cipovanje meni licno ne bi bilo opcija,a i kao sto rekoh nije neki argument jer 170 se jos bolje cipuje  :B=) ,doduse nema fejslifta sa 170 u igri.
Inace nigde nisam video darezljivija obecanja od tog naseg reva,mtm ne nudi toliko  =))

Van mreže vojkan85

« Odgovor #14 poslato: 21. Mar, 2018. 20:13 »
Ja kada sam video da dobijam "još jedan" auto kod mene kada bih ga čipovao...sa 110 na 185, kako to izvode zaista ne znam.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4