Autor Tema: Potrosnja goriva WLTP ciklus  (Pročitano 3865 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nebojsar

• Laurin&Klement
  • Ugled: 14
Odg: Potrosnja goriva WLTP ciklus
« Odgovor #15 poslato: 21. Mar, 2018. 21:49 »
Sasvim je normalno da nov auto trosi vise. Meni je tek sada oktavija sa cca 60k km negde na pola puta do neke niske potrosnje (oko 5-5.2 je prosek), naravno ono iz kataloga nema veze sa realnoscu. Ono sto ja znam kao pravilo je da do 100k km potrosnja polako pada, a nakon 100k km opet pocinje da raste.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
  • Ugled: -7
« Odgovor #16 poslato: 21. Mar, 2018. 21:56 »
Razlozi za to su? Zar novo nije uvek bolje? Nisam znao ovo. Meni je nekako logično da posle nekog vremena delovi stradaju pa da auto troši tada više, ovako kada je novo...
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
  • Ugled: 31
« Odgovor #17 poslato: 21. Mar, 2018. 22:12 »
Moje iskustvo je prvih par hiljada (nekih 5-7) dok se sve lepo razradi. Scout mi je isto trosio i na 10k i na 250k.

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
« Odgovor #18 poslato: 21. Mar, 2018. 22:18 »
To mi nikada nije bilo jasno šta na novom da se razradi. Ne vezano za ovo što si sada napisao. Vozite auto 1k do 3000 obrtaja da se sve slegne. Nije torta majku mu.

Van mreže rocktheroad

• RallyeSport
  • Ugled: 8
« Odgovor #19 poslato: 21. Mar, 2018. 22:37 »
Niko njih ne sprecava da razrade auto pa posalju na testiranje. Mislite da je problem da ostave auto na dynamo da se razradi pa da posalju na testiranje? Ono sto kao korisnik ocekujem je da mogu kad pozelim da vozim u okviru fabricke potrosnje. Ne treba biti iracionalan da ga gazim i ocekujem da bude kao prosek, ali treba ocekivati da mogu i ispod navedenog proseka da vozim ako se potrudim.

Zadnjih 10 godina ne uzimam u obzir uopste cifre koje navode jer su izgubile smisao. Uvek sam gledao Fuelly i spirit monitor da dobijem okvirnu sliku sta mogu da ocekujem. Problem sa statistikom korisnika je da neko moze da ne izadje iz grada u 90%, a drugi da ne ulazi u grad uopste. Iako korisnici imaju mogucnost da uneso gde su pretezno vozili sve je to odokativno.

• Vozi: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 2018 Style 190PS 4x4 DSG

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #20 poslato: 21. Mar, 2018. 23:51 »
To mi nikada nije bilo jasno šta na novom da se razradi. Ne vezano za ovo što si sada napisao. Vozite auto 1k do 3000 obrtaja da se sve slegne. Nije torta majku mu.
Pa ima da se razradi stosta,ipak tu postoje fine tolerancije,dok sve to legne na mesto treba mu par hiljada. Sta vise neka moja filozofija je da ne treba ni skroz apstinirati od visih obrtaja u razradi,povremeno ga provuci i kroz vise,poenta je sto vise varirati obrtaje. Uvek tako radio,nikad nikakav problem. Ona prica da je najbolje da divljas nerazradjenim autom je baljezgarija.

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
« Odgovor #21 poslato: 22. Mar, 2018. 07:42 »
Slažem se ali su nama rekli kada smo uzimali novi službeni da vozimo do 3k rpm a posle čovek u servisu Poršea kada sam ga pitao jel možemo sada preko, pita - a izvinite ko vam je to rekao da morate do 3k da ga vozite? Svakako nije stvar divljanja ali ponekad poželiš da stisneš papučicu gasa, što ga neće ubiti sigurno ali opet malo stvori psihološki efekat u glavi ;).

Van mreže jovan.ilic.89

• Laurin&Klement
  • Ugled: 51
« Odgovor #22 poslato: 22. Mar, 2018. 09:44 »
Ко све ради у сервисима и колико има знања је нека друга тема, нажалост човјек је принуђен да сам истражује и заинтересује се у вези са евентуалним проблемом или могућношћу неке надоградње, иначе мрка капа... ::)

Произвођач је врло јасан по том питању:

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
« Odgovor #23 poslato: 22. Mar, 2018. 10:41 »
Što znači da možeš da izađeš na autoput i da ubiješ 1k km i posle toga po gradu da razradiš mašinu.

Van mreže Marjanke

• Laurin&Klement
« Odgovor #24 poslato: 22. Mar, 2018. 10:51 »
Kako to tolerancije nalezu? Ja iskreno mislim da taj period uhodavanja oznacava sistem vozi u umerenim obrtajima ukoliko nesto otkaze da se vidi na vreme.

Van mreže nidza

• Laurin&Klement
« Odgovor #25 poslato: 22. Mar, 2018. 11:14 »
Dešava se nešto sa motorom, razrađuje se definitivno, čak je moguće i da mapa nije ista na početku i kasnije. Potrošnja definitivno pada prvih par hiljada km, a mogu  da posvedočim i da je nakon 10-15.000 zvuk iz motora postao drugačiji kad se pričepi, uz detonacije pri oduzimanju gasa, kojih u početku sigurno nije bilo.

Test je i dalje poprilično nežan, tj. gađa normalnog vozača. Ljudi sa teškom nogom ne ubzavaju i ne usporavaju u skladu sa uslovima na putu, nego čepe neartikulisano, koče i ubrzavaju, te će njima potrošnja biti znatno veća i od ovog novog režima testa.

Živo me zanima WLTP potrošnja za TSI, baš ću da potražim na netu ako postoji.

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #26 poslato: 22. Mar, 2018. 11:21 »
Slažem se ali su nama rekli kada smo uzimali novi službeni da vozimo do 3k rpm a posle čovek u servisu Poršea kada sam ga pitao jel možemo sada preko, pita - a izvinite ko vam je to rekao da morate do 3k da ga vozite? Svakako nije stvar divljanja ali ponekad poželiš da stisneš papučicu gasa, što ga neće ubiti sigurno ali opet malo stvori psihološki efekat u glavi ;).
Reklo uputstvo.
Voziti normalno,ja i rekoh ponekad ga dici kroz obrtaje cisto da prodje kroz sve opsege.
Znaci ne kilaviti,ali ni ne divljati.
Nerazradjenim autom na duzi put autoputem nije preporucljivo,najvise zbog konstantnih obrtaja koji su nepozeljni u razradi.

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
« Odgovor #27 poslato: 22. Mar, 2018. 11:32 »
Maksimuse, dođem ti prase prijatelju :).

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #28 poslato: 22. Mar, 2018. 11:39 »
 beer1

Van mreže nebojsar

• Laurin&Klement
« Odgovor #29 poslato: 22. Mar, 2018. 11:47 »
http://www.najboljiauto.com/savetujemo-kako-da-razradite-nov-motor/

Znam sta cete reci za njegove tekstove, ali je lepo objasnio.   
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI