Autor Tema: Zamjena motora Felicija 1.3LX i 1.3MPi  (Pročitano 1810 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DjeraZapočeo temu

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 0
Zamjena motora Felicija 1.3LX i 1.3MPi
« poslato: 27. Mar, 2018. 22:52 »
Zdravo drugari. Prosle godine sam pisao o navedenom autu. Nikad nije radila da valja, dizana glava, mijenjan dihtung.... na kraju, prije neki dan je prokucala i zakucala.

Ne mogu da nadjem motor LX iliti sa karburatorom, razvodnikom i mehanickom pumpom, ali zato imam dosta mpi dostupnih.

Negdje sam vec pitao da li se moze ugraditi mpi motor, i je li isplativo. Pored toga, interesuje me, kako rijesiti pumpu od goriva ukoliko moram ostaviti staru granu i razvodnik? Na ovaj mpi motor nisam vidio da ima otvor za pumu. Mada je motor bio prilicno masan. Takodje, da li na mpi plovak ima veze sa kompjuterom, ili pumpa non-stop vrti?

Rado bih je bacio u smece, ali je registrovana godinu, nove sve 4 gume, skoro kupio set lancanik i lanac, pumpu od vode koje nisam stigao da ugradim za razliku od svecica, razvodnika, alansera, alternatora.. cini mi se da mogu do sjutra da nabrajam.

Hvala unaprijed!
« Poslednja izmena: 27. Mar, 2018. 22:57 Djera »
  • Vozi: Skoda Felicija 1.3 43KW 2000g.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

• Laurin&Klement
  • Ugled: 32
Odg: Zamjena motora Felicija 1.3LX i 1.3MPi
« Odgovor #1 poslato: 27. Mar, 2018. 23:38 »
Moze mpi motor , prebacivao sam 10ak puta . Sve isto samo u rezervoar ide doturna pumpa umesto pumpe na bloku .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže DjeraZapočeo temu

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 0
Odg: Zamjena motora Felicija 1.3LX i 1.3MPi
« Odgovor #2 poslato: 28. Mar, 2018. 01:07 »
Ima li komplikacije sa instalacijom? Treba li se skidati tabla ili... predpostavljam da za plovak i pumpu treba dovesti struju preko kontakta?
  • Vozi: Skoda Felicija 1.3 43KW 2000g.