Autor Tema: Grejac zadnjeg stakla  (Pročitano 4175 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže StefanZapočeo temu

• Style
  • Ugled: 1
Grejac zadnjeg stakla
« poslato: 01. Okt, 2013. 14:49 »
Od kako je pocelo malo hladnije vreme primetio sam da mi grejac zadnjeg stakla ne radi,proverio sam osigurac i on je dobar,lampica od grejaca na tabli radi,sta moze da bude?

Van mreže Neba

• Laurin&Klement
  • Ugled: 30
Odg: Grejac zadnjeg stakla
« Odgovor #1 poslato: 01. Okt, 2013. 15:10 »
Ukoliko posedujes voltmetar/unimer proveri na konektoru zadnjeg stakla da li dolazi napon kad ukljucis grejace.
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #2 poslato: 01. Okt, 2013. 15:56 »
Ako postoji napon, grejaci su u prekidu, ili ti negde je izgreban.

Van mreže vlada320

• Laurin&Klement
  • Ugled: 42
  • Škoda - best for money
« Odgovor #3 poslato: 02. Okt, 2013. 22:56 »
Ukoliko nisu sve niti u staklu prekinute, najcesce je problem u kablu mase. On je negde u gepeku prisrafljen za karoseriju, obicno taj spoj izgubi kontakt.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže drale01

• Ambition
  • Ugled: 1
« Odgovor #4 poslato: 03. Okt, 2013. 14:17 »
Provjeri kablove koji idu ispod krova (kroz gumene mandzetne) u zadnja vrata.
Jel ti samo neispravan grijac zadnje sajbe ili ima mozda nesto jos kao sto je zadnji brisač, prskalica na zadnjem staklu, osvjetljenje registarske tablice (ali oba svjetla) i sl. najcesce tu bude problem jer se prekine zica.
Ako je u prekidu onda to lijepo prevezi i naravno dobro izoluj.

A  sad da ja pitam cime prevezati pojedinicne linije grijača na zadnjem staklu?

Znači neke rade neke ne rade i vidi se da su fizički oštećene (u prekidu na samoj liniji).
  • Vozi: Фелициа, 1.3 lx, мотор 43 кW (бензин/ LPG), производња 11/2001 год.

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #5 poslato: 03. Okt, 2013. 17:55 »
Tecno srebro, malo pakovanje je kostalo oko 1500

Sent from my HTC Desire X

Van mreže Kazalajt

• Active
  • **
  • Ugled: 0
« Odgovor #6 poslato: 02. Jan, 2017. 02:13 »
Pozdrav svima i srećna nova godina. Imam pitanje vezano za grejač zadnje šoferke na feliciji 1.3. 1996 god. Ne radi ništa ni jadna jedina linija, na tabli se pali lampica i slušao sam i čuje se relej da cakne. Radi brisač i proveravao sam dolaz struje i ima dolaz struje na buksnama ali ne i kroz šoferku. Odvezo sam kod drugara elektroničara i kaže da je crkla šoferka i da mora druga. Jel ima neka fora da se nekako testira pa ako su linijice u prekidu da samo njih radim sa srebrom. Hvala

Sent from my SM-G3815  

• Vozi: Skoda Felicija 1.3 LX 1996

Van mreže Bobi

• Laurin&Klement
  • Ugled: 28
  • Moj Skoda Club Aleksinac...
« Odgovor #7 poslato: 02. Jan, 2017. 10:50 »
Svaka linija može sa unimerom da se Omski ispita i proveri njena provodljivost.tečno srebro rešava taj problem mada i cena druge polovne šoferke je tu negde...
  • Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng

Van mreže Kazalajt

• Active
  • **
  • Ugled: 0
« Odgovor #8 poslato: 02. Jan, 2017. 11:00 »
Da ali zar neće on ako bilo gde drugde postoi provodnost da daje laznu sliku kao da je i ta linija ispravna? Jer je to jedna mreža koja ima levo i desno odvod/dovod struje pa samim tim bilo gde da ima provod ono će dati sliku ispravnosti? Pošto je ovo majkin auto a ja se razumem po malo ja sam se ovde prijavio pa po malo čitam i gledam. Dugogodišnji sam vlasnik forda i na njemu sam sa srebrom popravljao linije al imao sam par ispravnih pa sam znao da radi šoferka bilokako i svugde de je bio 1 prekid krene da se pravi mali kružić kao da odmrzava i znam da je tu samo prekid. Felicija je nova za mene :-D

Sent from my SM-G3815  

• Vozi: Skoda Felicija 1.3 LX 1996

Van mreže Apatinac

• Laurin&Klement
  • Ugled: 18
  • u
« Odgovor #9 poslato: 02. Jan, 2017. 22:23 »
Da ali zar neće on ako bilo gde drugde postoi provodnost da daje laznu sliku kao da je i ta linija ispravna? Jer je to jedna mreža koja ima levo i desno odvod/dovod struje pa samim tim bilo gde da ima provod ono će dati sliku ispravnosti? Pošto je ovo majkin auto a ja se razumem po malo ja sam se ovde prijavio pa po malo čitam i gledam. Dugogodišnji sam vlasnik forda i na njemu sam sa srebrom popravljao linije al imao sam par ispravnih pa sam znao da radi šoferka bilokako i svugde de je bio 1 prekid krene da se pravi mali kružić kao da odmrzava i znam da je tu samo prekid. Felicija je nova za mene :-D

Sent from my SM-G3815  

Upravu si jedino da se zna koliki je otpor ispravnog grejaca pa onda da se uporedi
  • Vozi: Octavia II 1,6 tdi