Autor Tema: Teže pali kad je toplo vreme!! Roomster 1.2 htp  (Pročitano 2052 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže pile_saleZapočeo temu

Teže pali kad je toplo vreme!! Roomster 1.2 htp
« poslato: 04. Apr, 2018. 20:23 »

Pozdrav svima,auto mi teze upali kako je krenulo toplo vreme,u pitanju je roomster 1.2 htp sa sekvent plinom. Nekad vergla duže,nekad tek iz drugog puta upali,moram da napomenem da auto normalno radi i na benzinu i na plinu,lepo vuče, dizne ok ,svecice ok, pumpa-zamenjen ulozak prošle god,zamenjen isparivac plina,senzor temp zamenjen prošle god, . Dok je bilo hladno i oni veći minusi auto palio ko mina na pola ključa,kako je krenulo toplo vreme tako on počinje da zeza. Nepokazuje nikakve greške pa molim da mi date neke ideje šta može da bude,čitao sam nešto ali to nije to. Pozzdrav

• Vozi: Skoda Romster 1.2 HTP 12 v 2007

Van mreže drmika

Odg: Teže pali kad je toplo vreme!! Roomster 1.2 htp
« Odgovor #1 poslato: 05. Apr, 2018. 12:21 »
Ispade uobicajan problem kod Škode  ovde su teme sa 1.4, ali drugar ima 1.2 isti problem i isto rešenje.
http://forum.skodaforum.rs/fabia-2007/fabia-1-4-16v-pali-tek-iz-treceg-cetvrtog-puta
http://forum.skodaforum.rs/fabia-2007/fabia-mk2-1-4-16v-problem-sa-paljenjem/
Na seat forumu sam citao da su svasta izmanjali i nisu resili, dok su neki zamenili neki ventil povratnih gasova i tako rešili problem.
Kolega sa 1.2, ni ja sa 1.4, oboje samo benzin, nismo rešili problem, tako da za sad jedino ostaje jednostavno verglaj dvaput.
Ako se ne varam taj ventil je nesto mnogo koštao.
  • Vozi: Fabia II ambiente 2009 1.4 16v BXW

Van mreže dzon

« Odgovor #2 poslato: 05. Apr, 2018. 12:30 »
Ja sam menjao taj ventil (PCV) na mojoj 1.2 htp fabiji zimus, oko 5500 dinara košta, imao sam povećanu potrošnju ulja zbog njega jer je pukla membrana u njemu... Ne znam koliko (i zašto) on može da pravi problem sa paljenjem, meni je palio normalno i na +40 i na -10. Doduše, ja nemam plin...
  • Vozi: Octavia mk1 1.9 TDI Elegance & Fabia mk1 1.2 HTP 12V

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #3 poslato: 05. Apr, 2018. 16:18 »
Firmin Roomster 1,2HTP+TNG ima slican simptom, doduse i kad je toplo i kad je hladno, ne pali na prvo verglanje.
Kad das kontakt dva puta (bez verglanja) tada pali normalno.
Sumnjamo na pumpu goriva, ali ne stize na red da se pogleda... :)
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže pile_saleZapočeo temu

« Odgovor #4 poslato: 05. Apr, 2018. 21:37 »
Bedak, meni auto radi ko sat,nema trzanja ekstra vuče presao 143000km ,ne znam kad ga vozim i ugasim pa posle zaverglam upali iz prve a kad ga ostavim 15 min onda zavergla,pa iz drugog upali. Ujutu kako kad.  Videću taj povratni ventil... hearcut
  • Vozi: Skoda Romster 1.2 HTP 12 v 2007

Van mreže drmika

« Odgovor #5 poslato: 06. Apr, 2018. 09:12 »
jeftinije je prvo klapnu ocistiti, mozda pomogne u svakom slučaju ne škodi. ja cu od nje početi.
  • Vozi: Fabia II ambiente 2009 1.4 16v BXW