Autor Tema: Skidanje plastike sa gepek vrata  (Pročitano 4617 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milantZapočeo temu

Skidanje plastike sa gepek vrata
« poslato: 06. Apr, 2018. 15:05 »
Pozdrav,
moze li mi ko pomoći-dati instrukcije oko skidanja tapacira (unutrasnje plastike) sa gepek vrata (limuzina A5),  hocu da ocistim motor zadnjeg brisaca, stoga moram da skinem plastiku ali se bojim da nesto ne polomim. Hvala svima koji mi pomognu :) Slike bi mi mnogo znacile ako ne i uputstvo je dovoljno :)

Van mreže slobodanalex

Odg: Skidanje plastike sa gepek vrata
« Odgovor #1 poslato: 06. Apr, 2018. 15:08 »
Ima jedan torx na gumenoj rucki za zatvaranje vrata, ostalo je na kopce koje redovno puknu kad se skida tapacir. Meni nije bilo komplikovano skinuti, ali nekome mozda i jeste... samo pazljivo i nece biti problema. Kad ga budes vracao nazad moras obratiti paznju na trece stop svetlo da dobro ulegne tapacir...
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

« Odgovor #2 poslato: 06. Apr, 2018. 22:42 »
Hvala Slobodane, samo jedno pitanje, kada kazem "puknu kopce" da li mislis na to da su osjetljive i da se polome ili mislis da se lako odvoje od gepek aluminijum gepek vrata ali da ostanu citave, kopce koliko znam su metalne? Koliko sam vidio plastika na gepek vratima je u dva dijela, jedan dio plastike obuhvata motor brisaca i donji dio plastike koji ide do donjeg dijela gepeka. Drugi plastike je odvojen i ide od polovine zadnjeg stakla do neba (krova) gdje se i nalazi trece stop svijetlo. Tako da zakljucujem da ne mora sve da se skida vec samo dio plastike koji obuhvata dio oko motora brisaca.. 

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #3 poslato: 06. Apr, 2018. 22:56 »
E sad davno sam skidao pa se ne secam tacno jel iz jednog ili dva dela...kopce su metalne koju puknu na pola, vise od pola kopci mi je popucalo pa sam morao kupovati druge...
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

« Odgovor #4 poslato: 06. Apr, 2018. 22:58 »
Na ovo mislim, tu koliko vidim se sastavljaju dvije plastike, tako da zakljucujem da obje plastike ne moraju da se skidaju?

« Odgovor #5 poslato: 06. Apr, 2018. 23:01 »
Ok, vidjecu kako ide kada krenem u posao, kopce nije problem kupiti, samo mi je bitno da nesto ne polomim pa da visi. Hvala Slobodane na odgovoru :)