Autor Tema: Zakovala kontakt brava  (Pročitano 4373 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže drenZapočeo temu

Zakovala kontakt brava
« poslato: 11. Apr, 2018. 22:55 »
oktavija 1.9 tdi 77kw  zadnjih par dana primetim da kada hocu da ugasim auto tesko okrenem kljuc u bravi aa isto tako kada palim auto , veceras udjem u auto zavucem kljuc normalno ali da okrenem bravu da upalim nikako( volan nije zakljucan),  neki savet ili slicno iskustvo sta da radim.........
  • Vozi: oktavia A5 2005 1.9 tdi pd

Van mreže slobodanalex

Odg: Zakovala kontakt brava
« Odgovor #1 poslato: 11. Apr, 2018. 23:02 »
Probaj WD-40 da naprskas u bravu pa kljucem malo promrdas, pa opet naprskas... mozda pomogne.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže nelle

« Odgovor #2 poslato: 12. Apr, 2018. 00:08 »
Po mom skromnom poznavanju metala (verovatno će se u međuvremenu javiti i neko stručniji da me potvrdi ili demantuje) WD je prevashodno sredstvo protiv korozije.  Pomoći će i on, ali ima boljih rešenja. Tako da, ako sumnjaš da je brava zarđala, to je pravo sredstvo. U suprotnom, neko fino ulje ili sprej za podmazivanje (poput namenskih za bicikle ili šivaće mašine). Dobro dođu i ovi za oružje (balistol, sinol isl.). Svakako u malim količinama.
  • Vozi: O3 fl 1.2 tsi

Van mreže nidza

« Odgovor #3 poslato: 13. Apr, 2018. 06:50 »
Nije loš WD da rastvori nečistoće i malo podmaže, ali na duže staze treba neko postojanije sredstvo.

WD je zgodan jer je univerzalan i dostupan lek. Za posebne namene ima boljih namenskih rešenja, ali ko će sve to imati kod sebe?

Sent from my SM-N9005  

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: -7
« Odgovor #4 poslato: 13. Apr, 2018. 07:02 »
Koliko je dobar toliko i nije jer prosto lepo sve na sebe i stvara onda još više prašine jer sve bude masno od njega. Možda neka tečnost slična WD-u samo na bazi vode, a ima ih dosta.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže Peja

« Odgovor #5 poslato: 13. Apr, 2018. 09:08 »
Mislim da ces na zalost morati u servis. Ne verujem da ce bilo koji sprej pomoci jer najverovatnije da je brava pokvrena.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

« Odgovor #6 poslato: 13. Apr, 2018. 20:38 »
ovako ,kljuc ulazi u bravu normalno ali ni da makne da okrenes i das kontakt za palenje a volan se okretao nije se zakljucavao ,onda krenem sa VD40 i mrdanjem kljuca u nedogled naizmenicno VD40 i kljuc napred nazad i onda volan pocne da se zakljucava i pomeranjem kljuca da se otkljucava i ja nastavim dalje isto VD 40 pa mrdanje kljuca i u jednom trenutku okrene i da kontakt i upali i to ponovim nekoliko puta i onda kljuc okrene ali nema kontakt pa onda opet nece da okrene na kontakt i ja po...zdim i ponovo naprskam dosta spreja i odustanem ostavim tako da odstoi, sta dalje,,,,,,

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #7 poslato: 13. Apr, 2018. 20:58 »
 Oteraj kod majstora pobogu  wac1 . Kakvi crni sprejevi prvi put cujem da neko pokusava zaglavljenu kontakt bravu da popravlja sprejevima  ???
  • Vozi: Octavia vRS mk1

« Odgovor #8 poslato: 13. Apr, 2018. 21:33 »
pa oterao bih samo da upalim auto ,srecom imam drugi auto a u nekom poslu sam neodloznom svaki dan i imam malo vremena ,uspeo sam jednom da okrenem i upalim ali se zeznem sto odmah nisam oterao nego probah vise puta palenje gasenje i cvrc... ponovo zakova