Autor Tema: Ulje 10w60 ide za 1.4 TSI by Autocacak?!  (Pročitano 7541 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže vojkan85Započeo temu

Odg: Ulje 10w60 ide za 1.4 TSI by Autocacak?!
« Odgovor #15 poslato: 12. Apr, 2018. 07:59 »
Odeš lepo nazad u servis i tražiš da to isprave i urade kako treba a napišeš mail Škodi gde kažeš u kom si servisu bio i šta su ti uradili. Sramota je to što rade u ovlašćenim, sramota. Za prijaviti.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže Hidroponika

« Odgovor #16 poslato: 12. Apr, 2018. 08:01 »
Sramota je i sto imam auto sa fabricki propisanim varijabilnim servisom a oni te teraju na fixni interval 15.000 pa nikom nista. Bas su me sad smorili.

« Odgovor #17 poslato: 12. Apr, 2018. 08:18 »
Ma imaš puno pravo da se žališ. Danas su tebe zeznuli i još ko znak koliko njih. Ako već neko odluči da kupi novi auto i mora da ga održava zbog garancije u ovlašćenom pa majku mu neka ispoštuju kupca.

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #18 poslato: 12. Apr, 2018. 08:22 »
Слажем се да то треба истјерати на чистац, без пардона, само бих оставио још мало простора за следеће: могуће је да им се у компјутерском систему неко регуларно уље води као то 10W-60, јер сам лично имао исти случај - био сам у сервису поред аута и својим очима гледао када је мајстор у мој мотор сипао регуларни Castrol EDGE 5W-30 LL а касније сам на рачуну прочитао Castrol Magnatec 10W-40 (или тако нешто), које је тотално друго и потпуно неодговарајуће уље, али су ми рекли да им се тренутно тако води, вјероватно јер је некога мрзило да креира нови артикал у бази и слично томе, па су можда и ти у твом сервису имали неке комбинације са улазима/излазима и номенклатуром артикала ::)
Лично бих их позвао и питао да ми кажу шта су ми сипали у мотор, па ако кажу да су сипали оно што заиста и треба упутио бих их да погледају шта пише на рачуну и потом објасне то, а ако и усмено кажу да су сипали баш то што пише (читај - неодговарајуће уље) онда бих оплео из све снаге...мислим, нов ауто  hearcut Можда извучеш и неки наредни бесплатан сервис, уз подразумијевану замјену о њиховом трошку тога што је сада у ауту. Аргументацију имаш, Шкоду Србија и Шкоду у Чешкој имаш, па чик нека не испадну коректни :)

Van mreže Hidroponika

« Odgovor #19 poslato: 12. Apr, 2018. 08:24 »
Sad sam ih zvao.... Kazu  da sad sve rade online i nista na svoju ruku. kad u program unesu broj sasije isti im izbaci da trebaju ovo ulje da sipaju. Program su im dali direktno iz fabrike. Zvao sam jos jednog ovlascenog prodavca pa cekam odgovor i  od njih. Zbunjen sam ali opet nisu valjda ludi,valda znaju sta rade. Na kraju krajeva imam garanciju 5 god  pa kako bude....
P.s. sigurno su sipali to csstrol edge 10w 60. Eno imam bocu u gepeku viska, tako da otpada varijanta da ga samo tako vode papiroloski

« Odgovor #20 poslato: 12. Apr, 2018. 08:41 »
Neko se sprda sa ljudima majke mi. Kakav program kakav online. Pa to sve mora da bude tačno kao sat. Sada lepo uzmi i izmišljaju sve i svašta samo da uzmu novac očigledno.

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #21 poslato: 12. Apr, 2018. 08:49 »
@Hidroponika - неће се сигурно десити нека катастрофа, а све и да се нешто деси, не дај Боже, имаш гаранцију, као што рече...али је онда стварно глупо што се разликује прецизно упутство које долази до нас са оним што они тренутно раде. Можда ипак не би било лоше писати некоме у фабрици, за почетак само информативно, да се потврди (или не) та њихова прича о инструкцијама онлајн и да се добију информације због чега фабрика сервисерима каже једно, а нама (по њиховом упутству) нешто друго ::)

Van mreže Peja

« Odgovor #22 poslato: 12. Apr, 2018. 09:20 »
Definitivno pogresno ulje, ali ne brini mnogo jer nemas OPF. Sto pre razjsani sa njima i trazi promenu ulja.

Jos bolje ako trazis napismeno od njih potvrdu/izjavu da su primili reklamaciju i odgovorili sta su odgovorili.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže Maksimus

« Odgovor #23 poslato: 12. Apr, 2018. 10:38 »
Odes kod njih sa uputstvom i racunom i kazes sipajte ono sto treba a ne ono sto je skupo.

Van mreže fobia24

« Odgovor #24 poslato: 12. Apr, 2018. 11:11 »
Čista stvar, ako ne želiš to ulje, odeš tamo i pokažeš uputstvo i račun i kažeš menjajte preko reda odmah. Čista stvar za inspekciju, pusti njihovu priču i garanciju. Da ceo dan provedeš u autu pa i da osetiš posledice, ali ne vredi čekati da se nešto desi u garanciji.

« Odgovor #25 poslato: 12. Apr, 2018. 11:23 »
E da inspekcija stvarno radi svoj posao sve bi bilo drugačije.

Van mreže Hidroponika

« Odgovor #26 poslato: 12. Apr, 2018. 13:12 »
Koje ludilo... ne moze nista da bude normalno.... par ovlascenih servisa na osnovu sasije tvrde da treba ulje 5w30 ili 5w40. Pisao sam mail ovima u Ca da mi u pisanoj formi obrazloze razloge sipanja ulja druge gradacije. Jedino realno objasnjenje mi je da im taj motor 1.4 trosi ulje a ovo 10-60 je gusce od 5-40 pa da su ga zato sipali. Drugim recima imam nov auto koji vrvtno trosi ulje pa ga oni sad promatraju da vide sta ce se desiti do sledeceg servisa. Moja greska je sto za ovih 15000 nisam ni jednom proverio nivo ulja. Ali zato sam i kupio nova kola da se ne bi zamarao takvim glupostima. Jbt, pola dana izgubi oko ulja.....

« Odgovor #27 poslato: 12. Apr, 2018. 13:18 »
Sto govori da se danasnji automobili samo stancaju.

Van mreže salepostman

« Odgovor #28 poslato: 12. Apr, 2018. 14:25 »
Markoni Citgo je marka ulja nisam mislio na auto.
  • Vozi: Skoda oktavia a5,2.otdi 2008 god

Van mreže salepostman

« Odgovor #29 poslato: 12. Apr, 2018. 14:43 »
Po njegovoj servisnoj knjizici motor zahteva 508 spec, a to ulje je 0w20 gradacije.
  • Vozi: Skoda oktavia a5,2.otdi 2008 god