Autor Tema: Mane 1.6 tdi motora  (Pročitano 115692 puta)

ducic.vlada i 31 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže charger92Započeo temu

Mane 1.6 tdi motora
« poslato: 17. Apr, 2018. 02:23 »
Postovanje momci, treba mi vaša strucna pomoć. Danas sam saznao da je motor 1.6 tdi (105KS) izuzetno loš, da ima probleme sa diznama i sa uljnom pumpom, u pitanju je 2014. godiste, pa me zanima da li je to tacno, škoda octavia je u pitanju, motor je uparen sa DSG mjenjacem.
Izvinjavam se ako je već negdje ova tema pokrenuta, novi sam a treba mi hitno pomoć jer sam pred kupovinom tog auta.
Pozdrav

Van mreže fobia24

Odg: Mane 1.6 tdi motora
« Odgovor #1 poslato: 17. Apr, 2018. 06:31 »
Evo ja na 230.000km nemam problema ni sa jedni od navedenoga, a na prethodnim japamcima sam imao problem sa diznama na manjoj km. Koji je problem sa uljnom pumpom?

Van mreže vojkan85

« Odgovor #2 poslato: 17. Apr, 2018. 07:17 »
Koliko znam te probleme su imale prve serije i odmah su menjane jer su bile u garanciji. Ne verujem baš da bi Škoda izbacivala u punoj snazi neki loš motor koji bi im samo naneo štetu. Što se samog motora tiče, jako je štedljiv. Dovoljan za dnevne potrebe. Mali je potrošač ali sve naravno zavisi od stila vožnje. Sipaj samo kvalitetno i preporučeno ulje u njega, proveravaj DPF i EGR, i radi redovne servise i bićeš miran.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #3 poslato: 17. Apr, 2018. 08:18 »
Возим 1.6 TDI у Фабији од 0 километара (тачније 7), а сад сам на 205.000 и једини проблем који сам имао са њим је цурење пумпе за воду (мијењао сам је више пута), али осим тога, хвала Богу, само редовно одржавање. Што се тиче познатих проблема са тим мотором, за које сам уопште чуо, треба обратити пажњу на стање DPF-a (лако се контролише помоћу дијагностике) и евентуално EGR може бити проблематичан. У сваком случају обавезна контрола свега у овлашћеном сервису (или код доброг мајстора који зна са дијагностиком), боље 2000 динара за то него после много више за нешто друго. Са срећом bravo2

Van mreže vojkan85

« Odgovor #4 poslato: 17. Apr, 2018. 08:21 »
Eto vidiš da nije toliko problematičan :). Koliko te je koštala pumpa kolega Jovane :)?

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #5 poslato: 17. Apr, 2018. 09:10 »
Danas sam saznao da je motor 1.6 tdi (105KS) izuzetno loš, da ima probleme sa diznama i sa uljnom pumpom

Gde i kako si ovo saznao?
Nisam nikad čuo ništa slično za 1.6 TDI, bilo je problema sa uljim pumpama na prvim verzijama 2.0 TDI i problem je bio na balanseru radilice koji je ujedno i pogon uljne pumpe, ali je to ispravljeno.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže Peja

« Odgovor #6 poslato: 17. Apr, 2018. 09:53 »
Gde i kako si ovo saznao?
Nisam nikad čuo ništa slično za 1.6 TDI, bilo je problema sa uljim pumpama na prvim verzijama 2.0 TDI i problem je bio na balanseru radilice koji je ujedno i pogon uljne pumpe, ali je to ispravljeno.
2.0 TDI PD motorima

1.6 TDI je CR motor. Od majstora sam jedino cuo (rekao mi da obratim paznju) da je postojao problem u pocetku kod 1.6 TDI motora sa hladnjakom interkulera, sa posledicom gubitka tecnosti za hladjenje, a problem se javljao na samom pocetku eksploatacije.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže nebojsar

« Odgovor #7 poslato: 17. Apr, 2018. 10:03 »
Isto vozim auto od prvih kilometara, isti motor. Bio par puta u servisu zbog gubitka rashladne tecnosti ali mi do sada nisu nista menjali (65k km). Desilo mi se samo dva puta da je izgubio tecnost ali naglo i vecu kolicinu (1-1,5l).  Ostavljao sam ga na pregledima i testovima i nakon dosipanja nije bilo problema. Sto se tice dizni imao sam do sada nekoliko puta osecaj da nesto nije u redu sa motorom (kad je hladno, motor hladan, u leru) jer sam osecao vibracije i trzanje, i to su kontrolisali i takodje nista nisu menjali. Dakle sem redovnih servisa do sada nista. Moj auto je prva polovina 2015.

• Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #8 poslato: 17. Apr, 2018. 10:10 »
2.0 TDI PD motorima

Da, nisam napisao da je PD motor, ali jedino je on imao problem sa uljnom pumpom (pogonom pumpe) i diznama (Siemens), ostali koliko znam nisu

Na mreži Markkoni

« Odgovor #9 poslato: 17. Apr, 2018. 10:29 »

u pocetku kod 1.6 TDI motora sa hladnjakom interkulera, sa posledicom gubitka tecnosti za hladjenje, a problem se javljao na samom pocetku eksploatacije.

U pitanju je bio hladnjak EGRa, a znao je da strada od loseg goriva.

Mi imamo sluzbenu Octaviju 1.6 TDI 2014. Sada je na 210.000 km i upravo se radi veliki servis. Nikada bukvalno ni jedan problem sa tim autom, samo redovno odrzavanje.

Sent from my SM-G930F  

« Odgovor #10 poslato: 17. Apr, 2018. 10:36 »
Hvala momci na savjetima, to su mi juče rekla dva automehanicara u Veterniku, navodno su već imali nekoliko slučajeva gdje su odlazile dizne, pa sam se obratio vama za pomoć :).
Iskreno odmah mi je bilo čudno da je po njima to toliko loše, jer kao sto je već neko napisao, ne bi škoda smjela tako nešto da uradi.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #11 poslato: 17. Apr, 2018. 10:39 »
Ma dizne su skupe kao đavo, ne daj Bože da to rikne.

Javi cenu za veliki molim te. Pumpu ujuriti je umetnost. Ima ih 500.

« Odgovor #12 poslato: 17. Apr, 2018. 10:42 »
https://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/11781923/skoda-octavia-16tdi-dsg

Konkretno me ova Octavia zanima, znam da je Šabac poznat po svakakvim prevarama sto se prodaje tiče ali ova auto kuća mi se cini u redu, takodje, rekli su mi da imam 3 godine garancije na auto

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #13 poslato: 17. Apr, 2018. 11:05 »
Ma dizne su skupe kao đavo

Ma i nisu toliko koliko koštaju PD dizne (nove), za oko 120eur uradiš kompletnu reparaciju dizne.

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #14 poslato: 17. Apr, 2018. 11:14 »
Kod mog oca u firmi ima 30 škoda (Fabia rapid oktavia)sa 1.6 TDI u raznim verzijama(90,105,115ks) . Auto (oktavia ) sa najvecom kilometrazom je 2014god i ima 320 000km  to je ova verzija od 90ks auto nije imao problema samo radjeni mali i veliki servisi  .

Dok je na par rapida u garanciji na 50tak  hiljada km menjan hladnjak EGR ventila i oni su bili 2015god i to je to bilo od problema .

Na najnovijoj oktaviji imala je problem sa kvačilom i set kvačila je zamnjen u garanciji na nekih 5000km i sada je sve ok .

Kod ovog motora prema nekoj evidenciji servisa  iz firme  treba da se obrati paznja na EGR ventil hladanjak njegov , DPF filter  a ove kvarove samo prouzrokuje losije gorivo kod nas, za firmina vozila su savetovali dodavanje aditiva na bar svaki drugi pun rezervoar i da onda nece biti problema .

Samo da auto pregleda stručno lice  i nece biti  problema .

Srecna kupovina  :RR)
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god