Ne znam što se opterećuješ. Ja sam kupio moju sa neispravnim egr na 209.000km. Taj sam zamenio polovnim i vozim već 30.000km bez i jednog problema. Na 211.000 je skinut fabrički egr. Još na njoj ima dpf koji se zbog lošeg egr totalno zapušio i on je softverski regenerisan. Sada radi sve na autu. Kada opet bude zezao dpf ili egr jednog dana, poskidaću sve. Ja se ne brinem za tehnički u Sloveniji bez toga, onda je Srbija valjda još dalja od toga dana. U Srbiji se i dan danas voze cige sa motokultivatorima ulicama bez svetala i purnjaju neki dizelaši da ne vidiš iza njih. Koga onda da zezaju ako nema egr. Treba da zamenim pločice i diskove pozadi, ali to su potrošni delovi. Meni je ovaj auto ispao pouzdaniji od dve mazde 6 koje sam imao, a japanci bi trebalo da su pouzdaniji. Serviseri od jednog ili dva problema naprave "generalni problem". Moji sa 42.000km na novoj oktaviji sa istim motorom nemaju ni jedan problem sa egr ili dpf-om.
Moj kolega iz bivše firme je imao brdo problema u garanciji sa fiatom tipom i senzorima i tim električnim ventilima. Dva puta mu je stao na putu pa sam išao po njega. Auto nepune 2g tada. To su već problemi.