0 članova i 8 gostiju pregledaju ovu temu.
Pozdrav,Da li je neko rijesio problem. Naime kod mene je slucaj sledeci:Krajem 2024 pocelo se desavati da auto pri prvom paljenju (ujutro ili nakon posla kad odstoji 8,9 sati) malo duze zavergla (3-5 sekundi) i to je propraceno blagim titranjem obrtaja (oko 700 rpm) i slabim drhtanjem motora. Sve to traje par sekundi i prođe, ili ako dam minimalan gas odmah prolazi.Svako sledece paljenje normala, u voznji i na stajanjima na semaforima isto bez problema. Nema dima, auto vuce dobro, znaci apsolutno nikakvih simptoma. Relacija kuca-posao je cca 30 km. Nakon zamjene akumulatora problem se nije javljao cca 4-5 mjeseci. Od neki dan se ponovo pojavljuje problem. Isto sam primjetio da se to ne desava na niskim temperaturama (kada softver automatski pojaca broj obrtaja pri paljenju) niti na previse visokim. Dakle u nekom 5-20 °C intervalu se desava.Mali servis urađen prije 15.ak dana. Inace auto je octavia 1.6 2012 g.
Mislim da sam riješio problem . već godinu dana me ne zeza paljenje. zamijenio akumulator i to je to. Bosch AGM sivi, mislim 70 ili više Ah (stari bio 68 Varta crni, par ampera više koliko već ima slijedeći Bosch). Majstor je često govorio aku, ali bilo nam čudno da besprijekorno pali na hladnoći. Izgleda da su problem česte kratke relacije (do 1 km danima) ne stigne se dopuniti.