Autor Tema: Octavia 1.6mpi 2004 Moje iskustvo  (Pročitano 13790 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
  • Ugled: -7
Odg: Octavia 1.6mpi 2004 Moje iskustvo
« Odgovor #15 poslato: 13. Maj, 2018. 06:33 »
A druze mozda nije samo stvar motora. Ako covek treba da ulozi u njega para onda mu se ne isplati ni malo. Danas svako primi auto ali da ga sredi kako treba, e to je problem. Opet da ode u ovlasceni, odrace ga. Jedino posle da ga izvoza za sve pare.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže slobodanalex

• Laurin&Klement
  • Ugled: 38
« Odgovor #16 poslato: 13. Maj, 2018. 08:16 »
Opet da ode u ovlasceni, odrace ga.

Ne mora da znaci, meni ovlasceni npr. uzme za redovan servis 2.500 za ruke a komsija lokalni majstror 2.000., skidanje menjaca i zamenu zadnjeg semernga radilice 9.000, a lokalni majstor 7.500... e sad cene delova u ovlascenom su druga prica...
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
« Odgovor #17 poslato: 13. Maj, 2018. 08:25 »
Ne uzimaju oni na rukama toliko. U Poršeu uzimaju do 2500 dinara za ruke ali delovi, pa jao.

Van mreže -nebojsa-

• Laurin&Klement
  • Ugled: 63
« Odgovor #18 poslato: 13. Maj, 2018. 10:22 »
Kolika off-cina , u tradiciji foruma.  =)) Vise stvarno nema smisla, pa cu se ja suzdrzati (ovaj put  ;) )
Rekao sam da proba sa Auto Cackom iz cisto logicnih razloga; oni su toliko tih 1.6MPI Octavija otvorili i popravili, pa koliko ih je samo bilo po raznim flotama.
Takodje prvi su imali i imaju pristup informacijama proizvodjaca, opzivima, TSBovima,...
I koliko god postojala razlicita misljenja o ACu, cinjenica je da tamo ima odlicnih mehanicara, barem nekoliko. Ako niko drugi nije resio problem, moguce je da je neka tzv. "koska"  :B=) koja se ne resava po automatizmu lenjih mehanicara, vec je neki dublji problem u pitanju.
A sve su sanse da je takva "koska" najpre mogla nijma da se zalomi.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže dren

• RallyeSport
  • Ugled: 3
« Odgovor #19 poslato: 13. Maj, 2018. 10:53 »
Vozio sam skodu oktaviju 1,6 benzin 8 ventila 101 ks  skoro 10 godina  iiiiii nisam se bas navozio iskreno , uvek nemiran rad , trzanje  itd...itd... samo jedan mali period radio lepo i tad bio milina za voznju ali 90 posto uvek ima neki problem. Imao sam i problem sa palenjem lampice od ulja kao u ovoj temi , majstori kao sve u redu a posle jedne duze relacije (oko 700 km jedan pravac) prolupa motor , A SVE ZBOG SITA NA ULJNOJ PUMPI KROZ KOJE PROLAZI ULJE , BILO ZAPUSENO PA PRI OPTERECENJU MALO ULJA PROLAZI U GLAVU MOTORA I PADA PRITISAK I TROSE SE ELEMENTI MOTORA ,( POSLE SAM SAZNAO NA INTRNETU NA STRANIM FORUMIMA DA KOD SVAKOG DRUGOG MENJANJA ULJA TREBA SKINUTI KARTER I ZAMENITI TO SITO ZA ULJE)  elem desilo se sta se desilo MAJSTOR uradi punu generalnu motora ( lepa cifra ) ali i posle toga auto nikad nije lepo radio i trosio je ulje ( menjao sam razna creva senzore) ali nista , na kraju ga prodadoh i trsih se bede, MOJ SAVET PRODAJ  TO STO PRE  i kupi dizela ( ima i tu ulaganja , ali manje nerviranja i vise uzivanja u voznji veruj) inace MAJSTOR je zaposlen u ovlascenom servisu ,, kod KOLA,, a radio je u privatnoj reziji kod kuce
  • Vozi: oktavia A5 2005 1.9 tdi pd

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
« Odgovor #20 poslato: 13. Maj, 2018. 10:58 »
Ili novijeg benzinca ako naleti na nešto što valja, mada na oglasima je jako malo benzinaca. 95 posto dizelaša sa sigurno spuštenom kilometražom.

Van mreže MarkosixZapočeo temu

• Ambition
« Odgovor #21 poslato: 13. Maj, 2018. 11:01 »
Upravo sam tako i shvatio taj predlog za Autocacak.Sada ni sam vise ne znam sta da radim.Novac koji uzmem od prodaje ovog auta je novac kojim raspolazem za drugi auto.Znaci ne moguu da dodam vise od 200-300 evra.Znaci ne dolazi u obzir da ga prodam u ovom stanju jer cifra je sigurno mizerna.Ako nastavim da ulazem malo po malo do resenja problema opet se ne isplati da prodajem za recimo 3000 jer me je vec kostao preko 5000.Samo sto sam toliko omrzao ova kola da mi se gade ali i mene sad zanima sta je u pitanju.Dodje mi da sad upisem za automehanicara da otvorim radionicu i da sam resim =))
Vec neko vreme ne mogu da spavam zbog ovoga.Ludim.
Uglavnom u utorak mozda sredu cu znati vise pa javljam.
  • Vozi: Skoda Octavia a5 1.6 MPI

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
« Odgovor #22 poslato: 13. Maj, 2018. 11:06 »
Druže zarad gomile gvožđa da ne spavaš ne ide. Tako sam i ja imao problema sa lošim auto koji nije bio lepo odrađen pa ulazila voda u njega i gepek plivao. Razmišljao šta bih i kako i na kraju prodao. Ne vredi ti da ulažeš pare u rupu bez dna. Ako te je već košta toliko koliko te je koštao, daj ga u oglase pa možda i promeni brand automobila ali ne vredi ništa zdravlja ;).

• Ambition
« Odgovor #23 poslato: 13. Maj, 2018. 11:12 »
Hvala druze na savetu.U pravu si 100%.Jos cu da odem kod ovog coveka u utorak i reci cu mu i za sito kao sto je "dren" napisao.Ako se desi da je to u pitanju onda stvarno sta reci.

Van mreže DarkoSkoda

• Style
  • Ugled: 4
« Odgovor #24 poslato: 13. Maj, 2018. 11:54 »
Ja sam bio prisutan kod svog majstora kad je na golf 4 1.6 benzin imao isti problem.Skinuo je karter i sito uljne pumpe je skroz bilo zacepljeno..Na sito se uhavtio katran gde je on jedva uz pomoc benzina ocistio.On misli da je to zbog neredovnog menjenja ulja i ne kvalitetnog  ulja koje se sipa.E sad bas citam tvoje prve postove,kazes da si menjao uljnu pumpu i davac.Kako tad majstor nije primetio da je sito zacepljeno vidi se to,ne verujem da si ti od tad puno presao..ali svakako treba skinuti karter i prekontrolisati sve ponovo.
  • Vozi: Skoda Octavia 1.9tdi 2011 Elegance

Na mreži Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 103
« Odgovor #25 poslato: 13. Maj, 2018. 12:05 »
Kolika off-cina , u tradiciji foruma.   Vise stvarno nema smisla,
Slažem se, evo prebačeno ovde:
http://forum.skodaforum.rs/ostale-razne-teme/diskusija-cene-(servisdelovi)-ovlasceni-iili-neovlasceni-servis/msg86451/#msg86451

Ljudi ne morate da pišete ovde sve što pomislite, pokušajte da ne skrećete sa teme, i ne učestvujete u svakoj mogućoj temi. Ako imate korisnu informaciju ili pitanje u vezi naslova teme, probajte to da složite u 1-2 posta, sačekajte 1-2 dana, dajte i drugima šansu da nešto napišu, pa onda procenite da li dalje pisanje ima smisla.
  • Vozi: Yeti

• Ambition
« Odgovor #26 poslato: 13. Maj, 2018. 12:30 »
Zato sam i napisao sta reci.Jer skroz mi je ne shvatljivo da se promeni pumpa a ne pogleda sito.Zato ne verujem da je to ali videcemo.

Na mreži AcoSk

• Laurin&Klement
  • Ugled: 38
« Odgovor #27 poslato: 13. Maj, 2018. 14:45 »
Evo uopsteno da potvrdim za taj motor, kao sto rece @mihajloalasp, da stvarno jeste dobar i lepo sluzi.
Takodje u Cacku je postojao taxi sa octavijama i tim motorom u njima, sve su dosta presle, nisu imale neke probleme.
Ovo kazem jer ce neko procitati sve ovo gore pa ce bezati od tog motora, a ne bi trebalo.

ALI, @Markosix, ko zna kako je odrzavan taj tvoj auto pre tebe.
Kod kog majstora treba da ides? Posalji mi privatnu poruku, ako neces ovde da pises

Van mreže observer

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #28 poslato: 13. Maj, 2018. 15:34 »
Ja isto prvi put cujem. Za taj 1.6 stari VW benzinac (u osnovi jos iz Audija 80, Golfa 2 i slicnih) vazi da stvarno nema sta da se pokvari. Jednostavna konstrukcija, pouzdan. Slucajevi sa zapusenim sitom su verovatno posledica zestokog zanemarivanja automobila kod prethodnih vlasnika. Ko menja (sinteticko) ulje na 10-15kkm ne moze da dozivi takav problem.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže Marjanke

• Laurin&Klement
  • Ugled: 14
« Odgovor #29 poslato: 13. Maj, 2018. 23:44 »
Drugar ima u taxoju par komada sa mpi motorom i u preseku su presli oko 600k km, kaze da je prezadovoljan u odnosu na dizela. Mozda upao feler.