Autor Tema: Savet za odrzavanje Skoda Octavia 1.8tsi  (Pročitano 22177 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 103
Odg: Savet za odrzavanje Skoda Octavia 1.8tsi
« Odgovor #60 poslato: 07. Dec, 2019. 07:10 »
Znači brak iz interesa? :-) Predstavi auto u "garaži", pozdrav!
  • Vozi: Yeti

Van mreže petarp031

• Laurin&Klement
  • Ugled: 25
« Odgovor #61 poslato: 11. Dec, 2019. 13:54 »

Za ovu sa revizionim klipovima javljam sta se desava i da li ce trositi ulje nakon neke km sa repariranim turbom. U njoj je trenutno shell helix ultra 5-40.

Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka

Samo da javim, nakon predjenih 7000 km od ponovne reparacije turbine, ovo vozilo trosi do 700 grama ulja, sto dodje oko 100g na 1000km. Turbina je pravila problem, turbo servis je 2 puta radio i na kraju je resena u malom servisu u Beogradu kod coveka koji nije hteo da je resava prvi put, ali se na kraju prihvatio. Vozilo se inace vozi pun gas, tako da je ta potrosnja neznatna i verovatno bi je imao i neki stariji pouzdaniji motor.

Sent from my SM-A920F  

Van mreže NightRider007

• Registrovan
  • Ugled: 0
« Odgovor #62 poslato: 11. Jul, 2022. 00:14 »
ja mislim da ima isti problem jel yetti 118 kwh ,CDaa,euro5 to je moj .ako je da znam
  • Vozi: Škoda Yeti 1.8 TSI 4x4 118 KWh

Van mreže NightRider007

• Registrovan
« Odgovor #63 poslato: 11. Jul, 2022. 00:17 »

Samo da javim, nakon predjenih 7000 km od ponovne reparacije turbine, ovo vozilo trosi do 700 grama ulja, sto dodje oko 100g na 1000km. Turbina je pravila problem, turbo servis je 2 puta radio i na kraju je resena u malom servisu u Beogradu kod coveka koji nije hteo da je resava prvi put, ali se na kraju prihvatio. Vozilo se inace vozi pun gas, tako da je ta potrosnja neznatna i verovatno bi je imao i neki stariji pouzdaniji motor.

Sent from my SM-A920F
Petar svaka čast puno si pomogao sa savjetima iako nisam mehaničar puno sam naučio. Ako moze kontakt neki ,kupio sam škodu yeti 1.8 TSi 118kwh CDaa .Lik mi je uvalio .
Čitajući ovu sve mi pomalo jasno .00385994506661,  javni se na viber ili whats up.
Hvala na svemu
  • Vozi: Škoda Yeti 1.8 TSI 4x4 118 KWh

Van mreže Metodicar

• Test Drive
  • *
  • Octavia II 1.8 TSI / Fabia 1.4 MPI / Favorit 135L
« Odgovor #64 poslato: 14. Avg, 2023. 16:11 »
Pozdrav svima, kako vozim auto sa navedenim motorom, a i tema je dovoljno siroka, ali i uska, za pocetak da podelim svoja dosadasnja iskustva.

Za 4 godine voznje  1.8 TSI 2007 limuzine, stvarno sam zadovoljan. Koliko sam primetio, na 10.000+ km, odnosno izmedju dva mala servisa, nekad dolijem 0.5l ulja, a nekad se desi da ne moram nista. Ubrzanja i agilnost vozila su sjajni. Potrosnja u gradskim idi-stani zastojima ume da skoci, ili ako se malo vise opustim na gasu.  ;)  Zato kada je protok saobracaja dobar ili, jos bolje, kad je otvoreni put, stvarno sam zadovoljan. Udoban auto, ogroman gepek, puno mesta za putnike cak i kad povucem ili zavalim svoje sediste.  :)

Ono sto mene trenutno interesuje je sta sve obuhvata veliki servis za ovaj motor i kada bi trebalo da se radi ?  Trenutno sam na 190.000km, originalna je kilometraza. Pre dosta godina, prethodni vlasnik je menjao pumpu za vodu i njen lanac. Ja sam pre 4 godine zamenio elektronsku pumpu za benzin i pumpu visokog pritiska. To je otprilike to sto je do sada od krupnijih stvari radjeno. Dobijam podeljena misljenja, od toga da je veliki servis jako komplikovan za ovaj motor i da izadje oko 80k dinara racunajuci i ruke i delove, do toga da sve moze da se uradi za manje od 400 eur, dok na trecoj strani postoji jos i veca cifra, a na cetvrtoj mi je receno da uopste i ne treba da se radi veliki servis ukoliko se ne cuje nista pri voznji. Pomagajte, za pocetak sa da li treba il ne treba  :)
  • Vozi: Octavia 1.8 TSI 118kW 160ks 2007.