Autor Tema: Iskljucivanje 12v uticnica kad se ugasi auto  (Pročitano 1435 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže rocktheroadZapočeo temu

Iskljucivanje 12v uticnica kad se ugasi auto
« poslato: 18. Maj, 2018. 11:21 »
Koliko sam primetio uticnice 12v rade i kad se iskljuci auto... i nisam primetio da je to jos 5-10 minuta... verovatno bi radili dok se ne ukljuci battery protection. Uglavnom ne dopada mi se ta ideja, posto bih imao par potrosaca za koje mi je cimanje da razmisljam da li sam iskljucio ili ne i apsolutno su mi ne bitni da rade kad auto ne radi.

MQB platforma ima isti panel sa osiguracima, pa pretpostavljam da bi resenje koje radi za druge automobile radilo iza Kodiaq. Osigurac br 40 (za 12v uticnice) treba da se pomeri za jedan polozaj dole. Onda se uticnice gase kad se iskljuci kontakt. Da li neko zna da li to radi i za Kodiaq? Ne bih da eksperimentisem, a sa multimetrom sam se posvadjao od malih nogu :)

Ovo je slika sa Superba:

tu izgleda nema kontakte na tom donjem pinu
  • Vozi: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 2018 Style 190PS 4x4 DSG

Van mreže nebojsar

Odg: Iskljucivanje 12v uticnica kad se ugasi auto
« Odgovor #1 poslato: 18. Maj, 2018. 11:43 »
I meni deluje da nema kontakte pa onda nema svrhe da ga spustis za jedan na dole. Ja bih na tvom mestu potrazio resenje u nekom programiranju, moguce da je se mozda kontrolise preko ECU-a. Video sam zanimljv detalj na briskodi gde kazu da ako onemogucis otvaranje zadnjih prozora (child safety) da automatski ne radi uticnica na zadnjoj konzoli (ako ti je ona u pitanju). To mozes najbrze i najlakse a proveris.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže rocktheroadZapočeo temu

Odg: Iskljucivanje 12v uticnica kad se ugasi auto
« Odgovor #2 poslato: 18. Maj, 2018. 13:05 »
Slika je sa interneta od Superb-a, moram da bolje slikam kod mene, posto sve sto sam probao ne vidi se lepo.
  • Vozi: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 2018 Style 190PS 4x4 DSG