Autor Tema: Problem sa Siemens diznama 1.6tdi  (Pročitano 15074 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže fobia24Započeo temu

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 41
Odg: Problem sa Siemens diznama 1.6tdi
« Odgovor #15 poslato: 09. Maj, 2018. 19:44 »
Uvek ima vremena za to. Oni hoće da reše auto i da vidimo šta će biti urađeno u servisu koji je radio dizne. Raspitivao sam se pre 2 dana o tom servisu kod nekog prijatelja koji sarađuje sa njima. Kaže da su vrhunski majstori, pa me to ohrabrilo da dam priliku da srede. Razumem ja donekle i čoveka koji je radio ovo. On je skinuo, odneo dizne da se urade, platio to i vratio ih na auto, onda auto ne radi. On je dao pare, dakle imao je i on troškove, da li je greška majstora koji je nosio ili servisera dizni, ali oni su obećali da će rešiti. Ja ću sačekati do petka i ako mi je svaki dan zlata vredan. Za vikend idem u Bg da preuzmem rešen auto ili da ga prebacim u ovlašćeni ako problem ne bude rešen. Ni u kom slučaju ne bih oštetio nikoga, ali ne mogu ni da platim za auto koji nije popravljen. Nije mala suma.

• Laurin&Klement
« Odgovor #16 poslato: 12. Maj, 2018. 21:10 »
Sutra idem za Bg. Imam posla sa mufljuzima. U četvrtak dogovor da imam informaciju šta je sa autom, nemam povratnu informaciju do večeras i uz pritisak dobijem od posrednika informaciju da nije do dizni nego do zamajca. Kao zato tangrlja iz motora kao sdi i zato variraju obrtaji u leru. Te priče mogu da prosipaju nekom duduku, ali meni teško. I da je tačno to, zašto su onda rađene dizne. Lepo je očitana greška, majstor rekao dizna je, poslao, urađena i problem se javio. Taj problem nije bio pre. I da crkne plivajući zamajac, neće motor da varira u obrtajima, ali hoće da trese. I ne bi ulazio u safe mode zato. Tako da videćemo kako iščupati auto i prevesti ga do servisa koji će rešiti konačno problem.

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • L&K ugled: 104
« Odgovor #17 poslato: 12. Maj, 2018. 23:52 »
Uh, ovo postaje sve gore. Gledaj da nekako izvučeš auto. Gde je sada, u Šapcu?
  • Vozi: Yeti

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: -7
« Odgovor #18 poslato: 13. Maj, 2018. 06:26 »
Ma to samo da uzmes i da tuzis. Da je neke pravde i sistema resio bi se kvar za 48 sati a ne vozanja nasih "majstora". Uzas.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže neske

« Odgovor #19 poslato: 13. Maj, 2018. 10:39 »
Ako su u pitanju Simens VDO dizne kao kod mene na Golfu 1.6 TDI onda mi nije jasno kako i ko ih može popravljati jer fabrika nije dala rezervne delove. Znam to jer sam zvao nekoliko Bosch servisa u BG i svaki mi je isto rekao - da te dizne nije moguće remontovati. U jedan sam čak i otišao lično da popričam sa tehničarem. Jedino što može je rekao da ih proveri na specijalizovanoj mašini. Cena po dizni je 1200 dinara i traje pola sata.

Sent from my SM-G930F  

• Vozi: Golf MK6 2012 1.6TDI

• Laurin&Klement
« Odgovor #20 poslato: 14. Maj, 2018. 23:47 »
Bio po auto kod Burina u Sabcu. On tvrdi da je zamajac, ja sam tvrdio da nije. Bio je ljubazan, dogovorili se da ako bude ovlasceni konstatovao da su dizne, da cu doci po novac. On je rekao da dizne nisu sigurno, za ostalo nije siguran. Sta god da treba tu je i da dodjem. Stoji iza uradjenog posla. Uzeo sam auto bez eura da sam dao i otisao do S.Mitrovice da se nadjem sa majstorom koji je dovezao auto Burinu da mu platim i dizne i njegov deo. Platio, izasao na autoput, opet se upalila greska, auto trese, zvuk motora kao traktor. Jedva se dovucem do Cirinca. Kasnije ustanovljeno kod Cirinca da druga i treca dizna ne rade. Valjda nemaju kod koji je serviser morao ubaciti nakon remonta. Ja javim Burinu, on iznenadjen kaze da ce javiti kodove i da ih ima sigurno. Naravno da nije javio. Sada ide prica iz pocetka. Dizne idu na remont negde na B.kosu i sve iz pocetka. Burinu sam javio da su ipak dizne problem i sta je propustio da uradi. Rekao je da ce javiti kodove i nije se javio. To cu posle resavati. Imam racun pa cemo videti na kraju posla. Sutra se vracam u Sloveniju, a auto ostaje ovde dok se ne resi.

Послато са SM-J510FN  

Van mreže nebojsar

« Odgovor #21 poslato: 15. Maj, 2018. 00:13 »
U kakvoj mi banana drzavi zivimo to je tuga. Tast mi je imao slican problem sa bosch pumpom koju smo slali na remont. Uglavnom
pumpa se vratila sa mrtvom elektronikom a za popravku iste su nam trazili silne pare. Objasnjenje je bilo da su oni radili remont samo
delova koji se ne ticu elektronike sto je objasnjenje ravno idiotizmu. Pisao i lokalnom Bosch predstavnistvu, obracao se inspekciji i na kraju nista, morali smo da kupimo polovnu pumpu a pare od servisa nismo dobili nazad.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

• Laurin&Klement
« Odgovor #22 poslato: 19. Maj, 2018. 16:19 »
Dobio informaciju u ovlašćenom da su sve 4 dizne za remont. Dakle, serviser u Šapcu kao da nije radio ništa ili je možda i zamenio sve dizne. wac1 Ovo je neki servis u Beogradu konstatovao, sa njima sarađuju. Potrebno je još zameniti i vakuum crevo, ono košta 11-12.000din. Remont dizni 120-150e po komadu. U ponedeljak javljam šta sam odlučio, korektno su me zvali i rekli šta je i da ništa nisu preduzimali. Sve što oni plate pokriće računom. Vlasnika poznajem lično i znam da me neće prevariti kao što je to uradio Burin. Od Burina ću rešavati obeštećenje kada se ovo odradi. U međuvremenu ću pokušati ovde preko mog majstora da dobijem cenu za 4 dobre polovne dizne da vidim šta mi je najisplativije. Auto se mora dovesti u dobro i ispravno stanje, a posle će se menjati.

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: -7
« Odgovor #23 poslato: 19. Maj, 2018. 17:06 »
600 evra dizne majko mila. Koje šišanje uopšte. Samo da završiš to i onda da vidiš šta ćeš. Možda ti i padne šaka neka O3 ;).
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

• Laurin&Klement
« Odgovor #24 poslato: 20. Maj, 2018. 17:56 »
U utorak idem u Porše lizing da vidim jel mogu da se dogovorim oko fleksibilnosti uslova za lizing i ako može odmah ću poručiti novu 1.6 tdi stile. Držite palčeve, a izbor motora i opreme biće primeren trenutnoj situaciji, a to je velika km do posla i finansijskim mogućnostima. Ali ne odustajem od maštanjem za RS jednog dana. ;)
Ovu oktaviju ću srediti u fullu da me služi dok ne stigne zamena i da me kupac ne kune.

• Laurin&Klement
« Odgovor #25 poslato: 25. Maj, 2018. 19:13 »
Informacija od juče. Sve 4 dizne su bile loše, moguće da je Burin zamenio moje za druge. Jer nelogično da on sam istestira i naplati test 90e da konstatuje da su 3 dizne dobre, a jedna dizna zahteva zamenu elektronike, te posle ispada da su sve 4 loše. Kupljene su i montirane nove dizne originalne iz Češke. Dobio sam ih po nabavnoj ceni, vrlo povoljno, malo više od reparacije starih zahvaljujući vlasniku auto kuće koga znam. Auto je gotov, ali generalno zapušten i nije lepo pažen od prethodnog vlasnika. Kod polovnih kola je generalno problem da rade servise na 20-25.000km.
Plivajući zamajac se čuje pomalo i u najavi, dpf je zapušen skoro 71%. Dakle, za zamenu. Prednji amortizer procureo. Vakuum crevo mora da se menja. To je to i zahteva veće ulaganje, pa auto ide na prodaju. Mene je do crkavanja dizne poslužio odlično. Čak samo crkavanje dizne se nije desilo na nekoj maloj km, vreme joj je. U ponedeljak idem u Beograd, ujutro krećem pa se nadam da ću isti dan ga uzeti. Treba i oktaviju od mojih da odvezem na servis, vidim ima već 12.000km od prethodnog, a na žalost na 46.000km su mu urađena samo 2 servisa.

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #26 poslato: 25. Maj, 2018. 19:33 »
Mozda je dizne zamenio servis u Morovicu, a ne Burin...
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

• Laurin&Klement
« Odgovor #27 poslato: 25. Maj, 2018. 19:40 »
Moguće. Mada sam ja pri preuzimanju auta od Burina njega pitao jel garantuje da dizne nisu problem. On je rekao 100% garantuje. Rekoh mu da ću se vratiti ako jesu. On na to da naravno i da i njegova reč važi i bez papira i ako imam papir. Kada je obavešten šta je problem isti dan, on sa čuđenjem obećava da će javiti kodove koje ima. Naravno da ih nije javio, a ignorisao je moje poruke. Posle sam ga pustio na miru dok ne preuzmem auto i račun iz koga se sve vidi. Stavio je neku kinesku elektroniku na prvu diznu, bez oznake. Dizne stare dobijam natrag i ako hoće mogu mu ih pokloniti, ali novac od remonta treba da vrati. Mada mi se ne ostavljaju jer te dizne njemu će imati vrednost veću od novca do koga koji je stekao na ovaj način.

Van mreže Smele

« Odgovor #28 poslato: 26. Maj, 2018. 08:58 »
A koliko je regularna cena za orig. dizne? Posto si ih dobio u ovlascenom pa reko mozda imas info...

Btw nznm dal si bio u porsche-u, ja kad sam se raspitivao bile su neke promene u poslovanju i lizing je mogao samo uz Slo. drzavljanstvo, eventualno mozda uz Slovenca poroka al to zavisi od slucaja do slucaja...
Ako sam mnogo otisao u off nek pobrise admin :-)

Pozz
  • Vozi: Skoda Rapid 1.2 TSI

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #29 poslato: 26. Maj, 2018. 09:12 »
On ima Slovenacko drzavljanstvo...
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue