Autor Tema: Problem sa Siemens diznama 1.6tdi  (Pročitano 15075 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže observer

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
Odg: Problem sa Siemens diznama 1.6tdi
« Odgovor #30 poslato: 29. Maj, 2018. 13:03 »
I mene zanima cena dizni, nekako mi ostalo u glavi da kostaju oko 600 eur za komad. Da li sam u pravu?
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže fobia24Započeo temu

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 41
« Odgovor #31 poslato: 30. Maj, 2018. 08:18 »
Cenu novih ne znam koliko su u slobodnoj prodaji. Danas vozim drugu skodu na mali servis i da platim za moju pa cu videti koliko me kosta konacno sve. Kamo srece da sam odmah odslepao auto u ovlasceni umesto sto sam izgubio mesec dana bez auta i mnogo vise novaca. Bilo bi reseno za sitne pare. Tada je trebalo zameniti samo elektroniku jedne dizne.

Послато са SM-J510FN  

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: -7
« Odgovor #32 poslato: 30. Maj, 2018. 09:03 »
I dalje ne znam šta može da košta toliko pa da opravda cenu dizne od 500+ evra za novu.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže observer

• Laurin&Klement
« Odgovor #33 poslato: 30. Maj, 2018. 10:40 »
Cenu novih ne znam koliko su u slobodnoj prodaji. Danas vozim drugu skodu na mali servis i da platim za moju pa cu videti koliko me kosta konacno sve. Kamo srece da sam odmah odslepao auto u ovlasceni umesto sto sam izgubio mesec dana bez auta i mnogo vise novaca. Bilo bi reseno za sitne pare. Tada je trebalo zameniti samo elektroniku jedne dizne.

Ja to uvek govorim ali ovde vlada misljenje da si budala ako vozis kola u ovlasceni.

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
« Odgovor #34 poslato: 30. Maj, 2018. 11:10 »
Nisi budala ako vozis auto u ovlasceni servis ali nema svako para da bi ga terao u ovlasceni. Ne moze niko da me ubedi da u ovlascenom nove dizne kostaju manje nego negde drugde, i ne samo dizne nego i sve drugo.

Van mreže observer

• Laurin&Klement
« Odgovor #35 poslato: 30. Maj, 2018. 16:43 »
Pa nije poenta u ceni - poenta je u sigurnosti. A dodatno, na kraju cesto avanture van ovlascenih servisa izadju i skuplje (kada saberes vreme, nerviranje, skrivene troskove) - sto se lepo vidi iz gornjeg primera.

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
« Odgovor #36 poslato: 30. Maj, 2018. 18:23 »
Ne bih se slozio sa tobom da nije u ceni. Imas primera da ovlasceni ne odradi posao kako treba a da majstor Mika ili Zika to uradi ali imas i obrnuto. Velika je razlika izmedju cene delova van i u ovlascenom. Ne treba mi Skodin znak tamo gde se ne vidi. I istrugan deo ako je zamenski i visokog kvaliteta moze dugo da traje.

Van mreže nebojsar

« Odgovor #37 poslato: 30. Maj, 2018. 18:39 »
Velika je razlika samo sto iza mike, pere, zike ne stoji niko a iza ovlascenog stoji Skoda. Oni stoga imaju vecu obavezu i odgovornost
a ti imas kome da se zalis ako nesto nije uradjeno kako treba. To se placa i treba da se placa.

• Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
« Odgovor #38 poslato: 30. Maj, 2018. 18:52 »
Sa time se slazem da je ovlasceni neki vid sigurnosti ali isto tako znaju da rade kao roboti samo i da ne ukljucuju mozak. Akcenat je bio na previsokim cenama delova u ovlascenom ako je auto van garancije. Sta se desava ako kupim u ovlascenom deo recimo, ugrade ga oni, nemam garanciju na auto i posle mesec dana recimo ode deo? Ovo je pitanje da se odmah zna :-).

Van mreže nebojsar

« Odgovor #39 poslato: 30. Maj, 2018. 20:16 »
Ti si fizcko lice, ako ti prodaju neki deo trebali bi da ti daju odredjenu garanciju ( godinu, dve, itd). Za to se raspitas pre ugradnje ( da li ima garancije ili ne). Oni takodje odgovaraju i za dijagnostiku pa ona situacija zamenio sam ti to ali ne radi, izvini nesto drugo je ne pije vodu.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže fobia24Započeo temu

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 41
« Odgovor #40 poslato: 31. Maj, 2018. 18:26 »
Odmah bih i išao u ovlašćeni da nije bio 1.maj i mislio sam možda je neka sitnica, da otklonimo i nastavim put. Potom, ovaj rekao rešićemo diznu 2.maja, ideš popodne na put. I na kraju ne da nije rešeno, nego je ispalo gore.
Bio sam danas do Burina, odneo mu radni nalog iz ovlašćenog. Nije ni gledao, odmah rekao da će zameniti elektroniku, izvadio 120e i dao. Ja kažem, čekaj malo, račun je 26.400din. On kaže kako, nije toliko platio! Ja kažem, ne zanima me, piše toliko, toliko sam ja njemu platio plus rad i toliko tražim. Izvadio je još 100e i pita jel u redu, kažem jeste.