Autor Tema: Electric auxiliary heater  (Pročitano 9177 puta)

0 članova i 18 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži djordjebg

Odg: Electric auxiliary heater
« Odgovor #30 poslato: 05. Okt, 2013. 14:11 »
Taj uredjaj ne postoji ni na Fabiji VRS.

Van mreže tasa

« Odgovor #31 poslato: 05. Okt, 2013. 20:31 »
Pa VRS ne spada u kola  :))  to je avion ;)
  • Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline

Na mreži URKE 80

« Odgovor #32 poslato: 05. Okt, 2013. 23:53 »
kako podesis tockice za grejanje urke 80? moja fabija je sdi, motor ASY, airbag za vozaca suvozaca,prednji pod.,niklovane rucice vrata, manuelna klima, dal moj skodilak to ima?
Grejanje MAX,ventilator 3 i smer na šoferku.Probao i jutros i opet posle par sekundi duva mladunjavo. Ali da bi razbili svaku sumlju da li ima ili nema probajte na skupu ako bude neka SDI COMFORT
  • Vozi: Fabija 1.9SDI 2001god. ASY

Van mreže Remark78

« Odgovor #33 poslato: 15. Feb, 2024. 07:06 »
Kako da proverim ima li moj auto ovaj električni grejač? U pitanju je Škoda Octavia 1.6 tdi 2018. business oprema.

Primetio sam da mi grejanje počinje dosta kasnije nego kod prethodnog auta (Laguna 3 2008.)

Inače, klima mi uvek stoji na "AUTO" i 21-23 stepena.
  • Vozi: Škoda Oktavija 1.6 tdi 116ks 2018.

Van mreže romano_st

« Odgovor #34 poslato: 17. Feb, 2024. 23:03 »
ako imaš dodatni daljinski, onda imaš to
  • Vozi: Kodiaq,Fabia 4

Van mreže Remark78

« Odgovor #35 poslato: 17. Feb, 2024. 23:26 »
Nisam na to mislio, tj. nisam znao da tome služi uređaj iz naslova teme, da se aktivira daljinski..

Mislio sam na onaj običan električni (ptc) grejač kabine, koji zagreva vazduh pre nego što se zagreje motor i rashladna tečnost.. Zahvaljujući njemu, topao vazduh bi trebao da krene već nakon prvog kilometra vožnje.

Van mreže romano_st

« Odgovor #36 poslato: 17. Feb, 2024. 23:37 »
https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/warm-safe-clever-skoda-auxiliary-heating-systems/

Ja ne znam za drugo, navodno da se i sam aktivira kad je ispod 4 stupnja vani, po o vom trebao bi postojati i prekidac za to kao i opcija u infotaimentu

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #37 poslato: 18. Feb, 2024. 09:53 »
https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/warm-safe-clever-skoda-auxiliary-heating-systems/

Ja ne znam za drugo, navodno da se i sam aktivira kad je ispod 4 stupnja vani, po o vom trebao bi postojati i prekidac za to kao i opcija u infotaimentu
Ne interesuje kolegu webasto sa daljincem, vec elektricni grejac iliti dodatni grejac, predgrejac, sta li vec.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Na mreži wkobre

« Odgovor #38 poslato: 18. Feb, 2024. 14:58 »
Kako da proverim ima li moj auto ovaj električni grejač? U pitanju je Škoda Octavia 1.6 tdi 2018. business oprema.

Primetio sam da mi grejanje počinje dosta kasnije nego kod prethodnog auta (Laguna 3 2008.)

Inače, klima mi uvek stoji na "AUTO" i 21-23 stepena.

Auxiliary heating je takoreći grejalica koja maltene instant daje topao/vruć vazduh. Ako ga auto ima, po tome će se lako prepoznati. Vozila za Skandinavsko tržište sva imaju kao standard u opremi. Za ostala tržišta se doplaćuje kao dodatna oprema, bez obzira na visinu paketa. Dakle štiklira se na posebnom "papiru". Drugar na L&K nema to, ja imam.
Ne treba klima da se pali, već samo grejanje.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže Remark78

« Odgovor #39 poslato: 18. Feb, 2024. 15:00 »
Moj je iz Belgije, verovatno nema.. Kako da proverim da li ima? Temperature su visoke sada..

Na mreži wkobre

« Odgovor #40 poslato: 18. Feb, 2024. 15:04 »
Samo grejanje na max, bez klime i ako krene u narednih 30ak sekundi da greje (nakon prvog paljenja auta tog dana), znači da ima. Ili dijagnostika može da pokaže ukoliko je deo prisutan, ali je recimo neispravan.

Van mreže romano_st

« Odgovor #41 poslato: 18. Feb, 2024. 19:47 »
Ne interesuje kolegu webasto sa daljincem, vec elektricni grejac iliti dodatni grejac, predgrejac, sta li vec.

Ma shvacam ja da to nije webasto, ali vidiš u onom linku ga škoda isto zove auxiliary heater, isto je bilo za naručiti kao opcija kad sam naručivao kodiaqa, gledao sam ja po netu, i zbilja to je isparivač sa električnim grijačem, al kad tražiš škoda electric auxiliary heater ja sam našao ono sa gornjeg linka.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #42 poslato: 18. Feb, 2024. 20:01 »
Овде човек објашњава око тог грејача за Опеле, а тврди и да је и код доста других произвођача тако:

https://www.youtube.com/watch?v=qxFGEm5NqpQ

На Мериви коју ја возим, са климатроником, има посебно дугме, што ја зовем "раздувавање" (претпостављам да то има на свим новијим колима и на свим колима са климатроником), које укључујем зими и онда климатроник сам регулише ситуацију и служи за врло брзо загревање и одлеђивање, и овисно о температури је интензитет дувања и загревања - што хладније то бучније.
А да има тај посебан керамички грејач претпостављам јер се у ауту већ након 2-3 минута осећа топлина, а показивач температуре расхладне течности се не мрдне од 0.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži wkobre

« Odgovor #43 poslato: 18. Feb, 2024. 23:34 »
@zzeelljjkkoo Ahahahahahahah!  =))
Taj lik je trol. Svaki klip lupa gluposti... njega će neka budala ubiti na ulici  =))

Van mreže hirurg

« Odgovor #44 poslato: 19. Feb, 2024. 00:44 »
Svaka mu je zlatna. Pogotovo za servo volan izduvavanje zraka.