Autor Tema: 1.9 TDI duze verglanje, gasenje u toku voznje, dim..  (Pročitano 4172 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže oktamojaZapočeo temu

1.9 TDI duze verglanje, gasenje u toku voznje, dim..
« poslato: 29. Maj, 2018. 22:49 »
Prosle godine u ovo vreme sam uzeo oktaviju i tada je verglao pri prvom startu. nakon toga je palio normlano, kako je opet krenulo lepo vreme opet je krenuo da vergla malo duze ali uvek upali.

Danas sam zaboravio auto na 4-5 sati sa upaljenom pozicijom, mislio sam da nece upaliti, ali je krace zaverglao i upalio.
Medjutim u toku voznje posle 3-4 km mi se ugasio.. sacekao sam koji minut i pokusao ponovo, sada je verglao kao pri prvom jutarnjem. ali je upalio iz drugog treceg pokusaja. vozio ga manje od 1 km i ugasio se ponovo. bio tu 5-6 min, opet upalio uz verglanje duze i jos jednom slicno i nekako se dogegao do kuce.

Parkirao ga, pokusao ponovo posle nekog vremena opet je upalio uz duze verglanje.. a tada sam primetio i drugaciji miris iz auspuha, jaci miris, kao neko jace sagorevanje. Burazer koji mi se tu nasao mi rece kao da je plavkast dim, ako je dobro video.

Sta mi je ciniti pojma nemam.. da nisu karike ili nesto sa auspuhom.. ili najpre mislim sa elektonikom!?
Te svetla koja su ostala upaljena smatrao sam da je izvukao struju iz akumulatora, ali je on i dalje lepo verglao sve vreme.. da li to ima neke veze!? sobzirom da se to bas danas desilo, a ne juce ili neki drugi dan.
Sad ne smem s'njim krenuti bilo gde sto je najgore.. Inace ovih dana i sve vreme normalno se vozi nista nisam neobicno primetio.

STA da radim!? Sta ovo moze biti?!
Sutra moram u najblizi servis da se dogegam na dijagnostiku, proveru struje, kopresije i sl.

Treba mi dobar dijagnosticar!
  • Vozi: Octavia karavan 105 ks 1,9 tdi 2005 4x4

Van mreže ugi85

Odg: 1.9 TDI duze verglanje, gasenje u toku voznje, dim..
« Odgovor #1 poslato: 30. Maj, 2018. 06:44 »
Koliko je star akumulator i koji su mu parametri?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #2 poslato: 30. Maj, 2018. 06:57 »
Koliko je star akumulator i koji su mu parametri?
Ne znam..nisam merio takvog sam ga uzeo. Kontam vergla, pali.. ali sto se gasi u toku voznje pitam se? Kad vec upali nije do akumulatora

Sent from my SM-J710F  

Van mreže ugi85

« Odgovor #3 poslato: 30. Maj, 2018. 10:01 »
Akumulator ima ulogu i nakon paljenja vozila. To sto auto pali nije znak da je akumulator dobar, a pogotovu ne nakon 4 sata praznjenja upaljenim svetlima. Pojedine verzije ovih motora pate od loseg mapiranja na niskim obrtajima sto se manifestuje losim paljenjem kad je auto zagrejan sto je mozda slucaj i kod tebe ali sad definitivno treba dopuniti akumulator.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #4 poslato: 30. Maj, 2018. 10:16 »
Akumulator ima ulogu i nakon paljenja vozila. To sto auto pali nije znak da je akumulator dobar, a pogotovu ne nakon 4 sata praznjenja upaljenim svetlima. Pojedine verzije ovih motora pate od loseg mapiranja na niskim obrtajima sto se manifestuje losim paljenjem kad je auto zagrejan sto je mozda slucaj i kod tebe ali sad definitivno treba dopuniti akumulator.
Hvala na odgovoru.
Da trebam da dopunim akumulator def. Cuo sam za to mapiranje ali meni je ovde problem sa ne zagrejanim motorom, prvim paljenjem.. i sada to sto mi se gasio u toku voznje..

Sent from my SM-J710F  

Van mreže alexa06

« Odgovor #5 poslato: 30. Maj, 2018. 10:42 »
Moguće da je problem sa bosh pumpom ili diznama!

Послато са D6503  

« Odgovor #6 poslato: 30. Maj, 2018. 18:30 »
Sipao benzin umesto dizela :(  i da ne provalim ni na kraj pameti
kreten pravi!

Van mreže vojkan85

« Odgovor #7 poslato: 30. Maj, 2018. 18:49 »
A jel zajebavas?
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

Van mreže salepostman

« Odgovor #8 poslato: 30. Maj, 2018. 19:08 »
Brz zivot,sve na brzinu i sada boze pomozi da nema neke stete.
  • Vozi: Skoda oktavia a5,2.otdi 2008 god

Van mreže dzon

« Odgovor #9 poslato: 30. Maj, 2018. 19:13 »
Uf, koliko si sipao i koliko je bilo u rezervoaru? Ortakovom ćaletu su sipali na pumpi nekih 6-7 litara benzina u xsara picasso 2.0 HDI (na postojećih 15l dizela), sutradan ga je jedva upalio, tek je nakon dva dana skontao šta se desilo, isti su simptomi bili... Nalio dizel do vrha, sipao dvotaktol u rezervoar i sve je ok sad.
  • Vozi: Octavia mk1 1.9 TDI Elegance & Fabia mk1 1.2 HTP 12V

« Odgovor #10 poslato: 30. Maj, 2018. 19:17 »
Ma da. Vozio nekih 20 ak km. Majstor gleda pojma nema sta je.. mislio da je zamajac dizne..
Kod boshite kad smo dosli nekako(uz gasenje i odmaranje vise puta)..cim je otvorio haubu reko je benzin...
Šlep..
Da prenoci..pa Sutra cemo da vidimo sta je.. da ispusti taj benzin, promeni filter i naspe ono sto ide u tdi :(
Bio mi na rezervi i sipao sam za 2 soma benzina...

Sent from my SM-J710F  

Van mreže vojkan85

« Odgovor #11 poslato: 30. Maj, 2018. 19:26 »
E bre koleza, sledeći put u točilicu ne u neke zgodne cice ;). Samo da ne bude većih posledica.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

Van mreže slobodanalex

• Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

« Odgovor #13 poslato: 31. Maj, 2018. 13:21 »
Radi. vozio ga 10 ak km. prvo paljenje verglao, drugo vec lepo iz prve upali.. sve kao ranije.
nadam se da je to to.. :) izgleda sam se izvuko