Autor Tema: Farbanje poklopca glave  (Pročitano 2950 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži mihajloalaspZapočeo temu

Farbanje poklopca glave
« poslato: 07. Okt, 2013. 10:34 »
Hteo bih da ofarbam poklopac glave (rocker cover) na Favoritu, pa me zanima kojom farbom je najbolje to odraditi da se ne ljušti. Drugar je na Yugu ofarbao poklopac farbom za kočione čeljusti i oljuštila se u roku od par dana. Moguće da farba nije bila dobra, pa me zbog toga interesuje kojom farbom je najbolje to uraditi.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže Neba

Odg: Farbanje poklopca glave
« Odgovor #1 poslato: 07. Okt, 2013. 11:37 »
verovatno necu biti od velike pomoci, drugar je isto na Yugu farbao celjusti i dobose farbom za celjusti i nije mu se sljustlo nista, znam da je dosta metalnom cetkom strugao i smirglao pre farbe da bi bio siguran da nije ostalo tragova od masti ili ulja sto moze biti uzrok kasnijeg ljuscenja...
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže dulefontana

« Odgovor #2 poslato: 07. Okt, 2013. 13:51 »
Ja sam na jednom autu farbao isto taj dekl obicnom nitro farbom, i nije se ljustila, ali sada kada bih farbao definitivno bih kupio neku farbu koja trpi temperaturu.

Van mreže milosgranice

« Odgovor #3 poslato: 07. Okt, 2013. 17:56 »
samo ti to lepo ocisti, odmasti i ako je alumunijum u pitanju predji je sa sonom kiselinom jednom, a farba neka kao sto je Dule rekao, ne mora nesto skupo, mada ja mislim i da obicna nitro radi posao
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže Turbo

« Odgovor #4 poslato: 07. Okt, 2013. 19:00 »
Nitro možda neće da se ljušti ali će da promeni boju od toplote skoro sigurno. Dosta se to greje.

Na mreži mihajloalaspZapočeo temu

« Odgovor #5 poslato: 07. Okt, 2013. 19:27 »
Hvala na odgovorima. Nitro boju sam odmah odbacio jer sam već to isprobao (nije na autu) i ne ljušti se, ali ko što reče Turbo, izbledi veoma brzo. Listao sam po internetu malo i našao sam ovo, mislim da to nije loša ideja...

http://www.lavauto.rs/elektronski-katalog.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=32437&category_id=88

Voleo bih da čujem mišljenja što se odabira boje tiče, neka moja ideja je da bude crn, a da se ona ispupčenja i natpis posle farbanja ogule i usijaju finom šmirglom...

http://s180.photobucket.com/user/lewist123/media/DSCF6443.jpg.html
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže dulefontana

« Odgovor #6 poslato: 07. Okt, 2013. 19:38 »
Moze i tako, a moze i obrnuto, sve se ispolira a izbocine u crnu

Sent from my HTC Desire X

Van mreže FavoRAT

« Odgovor #7 poslato: 16. Okt, 2013. 00:12 »
ja sam svoj poklopac obojao u Volvo zelenu bas za motore(u bivsoj firmi radili generalke na 2 brodska Volva pa ostalo viska :D) ,prije bojanja cetkom na brusilici dobro ocistio pa odmastio brake cleanerom,i pospricao u 2 ili 3 sloja,kad se osusilo vibracionom brusilicom pobrusio rebra i slova ŠKODA da se isticu i izgleda ekstra...al se pocelo ljustiti(drzi cca 2 godine) pa ce trebat ponovit postupak :D
  • Vozi: '98 Felicia LX 1.6

Van mreže milosgranice

« Odgovor #8 poslato: 16. Okt, 2013. 09:09 »
samo ti to lepo ocisti, odmasti i ako je alumunijum u pitanju predji je sa sonom kiselinom jednom
ako neces da se ljusti uradi ovako, kiselinu speri vodom osusi i farbaj

Van mreže dulefontana

« Odgovor #9 poslato: 16. Okt, 2013. 11:39 »
Ma najlepse izgleda ispoliran

Sent from my HTC Desire X

Van mreže milosgranice

« Odgovor #10 poslato: 16. Okt, 2013. 12:12 »
Da sija kao - muscle car-   ,moze i to