Autor Tema: Krckanje klima  (Pročitano 1852 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milantZapočeo temu

Krckanje klima
« poslato: 18. Jun, 2018. 21:46 »
Pozdrav,
U zadnje vrijeme kada upalim auto u prvih 30sekundi se javi jako glasno krckanje u dijelu pretenca ispred suvozaca, saznao sam da je jedan od motorica klime. Vise puta je isto popravljano od strane istog kvazi majstora, nakon popravke sve bi bilo ok par dana pa onda pocinje prica ispocetka, samo sto je ranije taj zvuk bio konstantan dok sada posle 30sec se ugasi?? Umije na par secundi da se pojavi tokom voznje ali veoma rijetko. Klima radi sve normalno, duva hladno toplo, u svim smjerovima dje zadam ali mi samo to predstavlja problem (zvuk)... Da li se neko od Vas susretao sa problemom i kako je isto popravio i naravno koja je cijena??? Hvala pozz

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • L&K ugled: 104
Odg: Krckanje klima
« Odgovor #1 poslato: 19. Jun, 2018. 13:38 »
Kod mene se to redovno javlja godinama unazad. Tiho krckanje (klik-klik-klik...) dok, (pretpostavljam) motorić pomera neku od klapni. Greška je vidjiva preko VCDS, kada se obriše ponovo se javi i poznata je za O2 modele.  Gotovo je nečujno pa nemam u planu da popravljam, mislim da mi klimatizacija funkcioniše dobro i sa tom greškom, doduše možda grešim.
Koje ti je godište auto?
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #2 poslato: 19. Jun, 2018. 16:28 »
E meni se cuje dosta glasno, godiste je 2004,prva serija O2.

Van mreže hatuna1983

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 12
« Odgovor #3 poslato: 19. Jun, 2018. 17:54 »
I kod mene se čuje kao kod @Karlheinz, ne previše i ne previše napadno, ako je radio upaljen ni ne čuje se.
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

Van mreže salepostman

• RallyeSport
  • L&K ugled: 1
« Odgovor #4 poslato: 19. Jun, 2018. 18:06 »
Potvrdjujem isto cak sam na dujagnostici jednom procitao nesto kao neprepoznaje polozaj duvanja, a duva uvek u polozaj u koji namestim. Tako da samo pojacaj radio.
  • Vozi: Skoda oktavia a5,2.otdi 2008 god

Van mreže bugarin

« Odgovor #5 poslato: 19. Jun, 2018. 18:41 »
kod mene se takodje cuje krckanje, ali ne uvek. kad mi je muzika utisana i bas mi zasmeta, ugasim ventilaciju - sacekam par sekundi - ponovo ukljucim..... i nekad ima efekta nekad ne :)
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #6 poslato: 20. Jun, 2018. 18:20 »
Kod mene se zvuk javlja samo kada dam kontakt autu, znaci samo prije samog startovanja i to traje max 30tak sekundi, nakon toga se samo ugasi. Isto kao da motor klime vrati klapnu na pocetak i zbog toga proizvodi taj zvuk. Na YT sam gledao da se veoma lako moze odrediti koji je motoric na nacin stobse mijenjaju pravci duvanja, i najcesce je motor zaduzen za resuclation vazduha. Znaci, novi motoric klime i to bi bilo to :)