Autor Tema: Pumpe gorivo Makedonija  (Pročitano 12593 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Karlheinz

Odg: Pumpe gorivo Makedonija
« Odgovor #15 poslato: 16. Avg, 2018. 17:15 »
Na novo-otvorenom delu autoputa (dužine recimo oko 30km) koji je neposredno pre granice ima samo jedna pumpa u smeru ka Grčkoj, a ni jedna u suprotnom smeru. Na toj pumpi sam (morao da) sipam 10L jer mi se "range" drastično spuštao obzirom da je pre toga višekilometarski uspon kroz brda.

Nakon te pumpe a posle samo 13km sam i dopunio gorivo (44L za 47 eur) u Gevgelija, izlaz je oko 2km pre granice sa Grčkom. Izađe se sa autoputa, evo slika u prilogu. Pumpa je ispod/pored nadvožnjaka kojim se dolazi sa autoputa.
  • Vozi: Yeti

Van mreže fobia24

« Odgovor #16 poslato: 16. Avg, 2018. 17:43 »
Lep provod na moru! :) Jel ste probali Shell gorivo u Grčkoj? Svi ga hvale da manje troši, bolje ide.

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #17 poslato: 16. Avg, 2018. 18:11 »
Jel ste probali Shell gorivo u Grčkoj? Svi ga hvale da manje troši, bolje ide.

Ja nisam primetio nikakvu razliku...
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže nebojsar

« Odgovor #18 poslato: 16. Avg, 2018. 22:45 »
Zato koga ne mrzi ode na Dojran-Dojrani, pumpa odmah uz granicu, besplatna kafa, na prelazu nikad guzve, ka Solunu jednako dobar put, nekim putnicima cak i blize i nema putarine do Soluna ( a ni kamera ni patrola).

• Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #19 poslato: 17. Avg, 2018. 00:13 »
Lep provod na moru!
Bio sam, prošlog meseca, na Tasos (dopunio do čepa na prvi Britiš Petrol čim stigao na ostrvo, Shell mi nije bio usput)! :-)
Zato koga ne mrzi ode na Dojran-Dojrani
Tuda sam se vraćao, oko 13h stigao, čekao na oba punkta (GR+MK) nešto više od pola sata, a gorivo sipao na Makpetrolu u Novi Dojran (42L-44eur). U isto vreme se na Evzoni iz GR čekalo oko 3h.

Van mreže zoranius

« Odgovor #20 poslato: 17. Avg, 2018. 09:09 »
Par km pre iskljucenja za Djevdjeliju je nova Lukoil pumpa. Pumpa je velika i lepo sredjena. Najcistiji wc od svih pumpi u MK na kojima sam bio. Da li ce zadrzati taj nivo videcemo. Problem je sto se placanje kao i kod nas, napolju sipas a onda unutra udjes da platis. 21.7 smo vise od pola sata cekali jer je bila guzva na pumpi a radi samo jedna kasa za placanje. U povratku smo isli preko Dojrana i sipali gorivo odmah po ulasku u Makedoniju i na nase iznenadjenje castili su nas sladoled.
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #21 poslato: 10. Jul, 2021. 09:04 »
Da malo ozivimo temu.
Ima li u ovoj godini preporuka gde sipati gorivo (dizel) a koje pumpe zaobici?
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Na mreži Markkoni

« Odgovor #22 poslato: 10. Jul, 2021. 13:57 »
Na mestu gde je nekada bio RT Petrol (15-20 km pre Evzonija ako se ne varam) je sada Shell. Ima ga i u povratku, kao i Gulf. Ja sam ranije sipao na Makpetrolu i nikada problem. Sada imam toliku autonomiju da se komotno vraćam sa srpskim gorivom. :)

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #23 poslato: 03. Avg, 2025. 10:37 »
Sipao sam u Đevđeliji (u gradu) na Makpetrolu benzin 95-icu u povratku iz GR i potrošnja se popela za čak 30% do Beograda (bc: 8.8L), u odnosu na odlazak do Đevđelije sa našom OMV 95-icom (bc: 6.8L). Klima radila sve vreme, krovni kofer, 1.4tsi, na granici bez gašenja i još sam kraće za pola sata čekao u povratku.
Sa Makpetrol dizelom uvek dobra iskustva u zadnjih 10 godina, baš na toj istoj pumpi uvek sipam u Gevgelija.

Na mreži zare

« Odgovor #24 poslato: 03. Avg, 2025. 11:44 »
Zadnjih 10 godina sigurno nikakvih problem sa benzinom u Makedoniji na auto putu. Sipao sam na raznim pumpama i nema razlike. Razlika u potrošnji odlazak-dolazak, 0,2 l na 100 km.
Sipao sam prošle godine na toj Shell pumpi i opet ništa bitno u odnosu na naše gorivo. Za razliku od našeg Shell goriva koje nije ni za šta.

Van mreže fobia24

« Odgovor #25 poslato: 03. Avg, 2025. 12:46 »

Klima radila sve vreme, krovni kofer, 1.4tsi, na granici bez gašenja i još sam kraće za pola sata čekao u povratku.

I koji je auto u pitanju?

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #26 poslato: 03. Avg, 2025. 15:03 »
Yeti, biće u "garaži" asap  bravo2

Van mreže Filip BG

« Odgovor #27 poslato: 04. Avg, 2025. 11:31 »
Poštovani,
Dok smo vozili dizelaša godinama smo sipali „onaj skuplji“ dizel u Makedoniji i nije bilo nikakve razlike u radu motora i potrošnji u odnosu na naš G drive dizel.

Već drugo leto vozimo benzinca i ponovo nema razlike između „onog skupljeg“ benzina (negde je 98, a negde 100 oktana) u odnosu na G drive 100 u Srbiji ili BiH.

U Makedoniji i BiH je razlika između 95 i 98/100 oktana dosta manja nego u Srbiji, pa smatram da nema razloga ne sipati bolji/skuplji benzin.
  • Vozi: Superb mk3 1.5 TSI

Van mreže Robby

« Odgovor #28 poslato: 15. Avg, 2025. 15:00 »
Ja sam više puta na sipanju u MKD primetio da mi auto brže 'pojede' plin, godinama, ne jednom,  jednostavno zduva ga, ide potrošnja i 10lit na 100, u Ibizi. A Ibiza je inače top. I tako sam jednom prelomio, ušteda nije neka velika, točim samo u Grčkoj, na njihovim EKO pumpama i to 100 oktana benz, a dugo i kod njih plin sam sipao. Pravac ka Sitoniji, obilazim radove na Flyoveru i silazim sa RingRoad kod mesta Lagyna, i idem starim putem za Tasos. Tu ima jezerce Koronea, i stajem na EKO Panikudou Harikleia. Em, imaju super kafu, em je super pogled na jezero, vlasnika pozanjem eto već lično, kolega je inženjer...a gorivo im je baš dobro, sve redom, LPG, Benz 95 i 100, a siguran sam i dizel. Video sam i kombi, sa EKO nalepnicom 'Fuel Control', ja sam time zadovoljan. (....posle idem na: Apolonia, Maratousa i Poligiros pa spust na Gerakini - put nov, a bez gužve). Za nazad, tu sad uvek idem preko RingRoad, u povratku, i posle Nikitija ima isto dobra EKO stanica, pred mesto Psakoudia, tačno mesto je Nea Sermili i tu sipam isto 100ku. Levo-desno, neću da se zezam, kvalitet goriva im je top, razlika u lovi nije neka, auto baš dobro ide i to pogotovo novi 1,5 Evo2 TSI - DXDB.
U MKD su manje više sve ok na Makpetrolu, npr u Gevgeliji, gde imaju čest obrt cisterni,i sigurno da gorivo nije stajalo dugo, to im je državno preduzeće još 1948 i kulturno rade, imaju najviše stanica, a i udela u - deoničari su na onim Gulf pumpama. E sad, kako ko želi, ja sam samo po meni video gde je gorivo baš dobro i tu sipam.
  • Vozi: Seat Ibiza 1,4 16v 63kW LPG 2007, Škoda Scala 1.5 evo2TSI 2024

Na mreži zare

« Odgovor #29 poslato: 15. Avg, 2025. 16:19 »
Ja sam ove godine trebao da isprobam makedonski TNG ali je kičma imala drugačije planove...
Nisam našao neka iskustva kakav je TNG u Makedoniji.