Autor Tema: Kako da se vidi originalna kilometraza?  (Pročitano 2845 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži vlado985Započeo temu

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 5
Kako da se vidi originalna kilometraza?
« poslato: 22. Jun, 2018. 16:51 »
Vracana mi je kilometraza na mk1 fabiji mpi, simosov komp, preko vcds ne moze da se vidi koliko je vracana,  ima li rjesenja da se vidi originalna kilometraza ?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.4mpi 50kw AME

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
Odg: Kako da se vidi originalna kilometraza?
« Odgovor #1 poslato: 22. Jun, 2018. 17:14 »
Na nekim vozilima preko VCDS-a moze da se vidi kilometraza iz ECU-a, a na nekim ne.
Mozda neka druga dijagnostika ili ovlasceni servis (da iscitaju iz ECU). Ali ni to ti nije pouzdano ako je neko cackao i njega

• Laurin&Klement
« Odgovor #2 poslato: 22. Jun, 2018. 17:28 »
Moze li AutoCacak, cesto sam u reonu Borce pa su mi blizu na zrenjanincu i koliko bi oni naplatili tu uslugu  :bravo: :RR) ?

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
« Odgovor #3 poslato: 22. Jun, 2018. 17:40 »
Ko moze ako ne moze AutoCacak :)
Najbolje da svratis i pitas, da ne nagadjamo sad ovde...

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #4 poslato: 22. Jun, 2018. 17:47 »
U 99% slucajeva vrate km i u ECU pa ni Auto Cacak ne vidi to, jedino da provere kad je zadnji put bio na servisu u ovlascenom.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 41
« Odgovor #5 poslato: 22. Jun, 2018. 17:58 »
Siguran si da je vraćena ili samo da proveriš? Meni je rečeno u ovlašćenom jednom za fabiju 2 da ne može da se vidi na benzincima.

• Laurin&Klement
« Odgovor #6 poslato: 22. Jun, 2018. 18:02 »
Siguran si da je vraćena ili samo da proveriš? Meni je rečeno u ovlašćenom jednom za fabiju 2 da ne može da se vidi na benzincima.

Pa da , to sam i ja cuo da ne moze na ovim simosovim da se ocita, pa jedno 95% sam siguran da je vracana.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #7 poslato: 23. Jun, 2018. 00:04 »
Kada se vraca kilometraza kao sto kolega rece u 99% slucajeva se vraca i na ecu tako sa to vise niko ne moze da vidi ili ocita sa koliko je vracena . Bilo benzin ili dizel bilo simens ili bosch ili koji god vec proizvodjac ecu a .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #8 poslato: 23. Jun, 2018. 00:08 »
Ma mani se trazenja koliko je presao , ako te auto sluzi i sve je kako treba , uzivaj u  vozinji dok ide ide ...
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

• Laurin&Klement
« Odgovor #9 poslato: 23. Jun, 2018. 00:23 »
Ma mani se trazenja koliko je presao , ako te auto sluzi i sve je kako treba , uzivaj u  vozinji dok ide ide ...

Sluzi kad skrkas para i para u nju, a uzivanje u voznji sa 68 mlitavih konja i nije bas neko uzivanje :D  a inace ja sam ovo upitao u onoj temi VCDS pa je kolega moderator napravio zasebnu temu , hvala :)  Interesuje me prava km jer sam ljubitelj prave km i istine haha, inace ovi motori su generalno tuga, pa bi volio da znam kolko je nabrala km dosad.

Van mreže Kide1978

« Odgovor #10 poslato: 23. Jun, 2018. 00:29 »
Neko (ne)pisano pravilo kod kupovine polovnjaka iz inostranstva je broj godina x 30.000km - 40.000km.
Kod luksuznijih modela je 40.000km - 50.000km.
Čudno je da se kod nas uglavnom prodaju kola koja su prešla oko 160.000 - 180.000km, bez obzira na broj godina.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #11 poslato: 23. Jun, 2018. 02:28 »
Sluzi kad skrkas para i para u nju, a uzivanje u voznji sa 68 mlitavih konja i nije bas neko uzivanje :D  a inace ja sam ovo upitao u onoj temi VCDS pa je kolega moderator napravio zasebnu temu , hvala :)  Interesuje me prava km jer sam ljubitelj prave km i istine haha, inace ovi motori su generalno tuga, pa bi volio da znam kolko je nabrala km dosad.

Imao jednu sa 1.4mpi kao tvoj motor 450.000 i za divno cudo servisna do istog broja km . Iskreno motor radio kao sat :) , kod mene je bila nekih par meseci . Hocu da kazem sve je do odrzavanja . Vozi ne brini kad nesto bude bar delova ima i nisu skupi za taj motor :)
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže t.salai

« Odgovor #12 poslato: 23. Jun, 2018. 13:25 »

Ne bitno je koliko ti je MPI presao. Ono sto je bitno kod MPI-a je jel glava napukla i mixa li vodu i ulje. Ako ne mixa na glavi i ako su ti dobra ona tri jadna lezajeva radilice, radit ce jos 100 godina. Ako imas 1 od ova dva problema ne brini se, imam ja MPI motor repariran u fullu za prodati :)

EDIT: Uostalom sta razbijas glavu, kad se zabrines oko kilometraze sjeti se da je meni prvi MPI zavrsio u komadima pod haubom sa samo 86.000km  =))
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

• Laurin&Klement
« Odgovor #13 poslato: 23. Jun, 2018. 16:25 »
Dobro je ona odrzavana,nikad joj nista nije falilo, glava jednom pregrijana zbog termostata, dva puta mijenjani i taj drugi se vrlo brzo raspao, samo srecom ostao otvoren, i prosle godine uzmem neki francuski, kazu da je on najbolji za mpi, trecu godinu imam plin u njoj,ide bez problema, samo trebam zamjeniti lanac,nabio sam 100k od prosle zamjene, cuje se ko krunilica za kukuruz  :B=)  inace kod nas je ova fabija 11 godina, kupili je kad 5 godina bila stara.  Uskoro cu otvoriti temu za garazu pa da ubacim koju sliku, oprana je danas  :D

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 41
« Odgovor #14 poslato: 23. Jun, 2018. 18:04 »
Najbolje garažu i da je vidimo malo. ;)