Autor Tema: Oktavia mk1 2001. ne rade rikverc svetla, u gepeku i bočna  (Pročitano 2139 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže jabreZapočeo temu

Pozdrav svima, kao što znate uzeo sam oktaviju mk1 2001. pa sad polako doterujem jedno po jedno u red....
Trenutno dok čekam sređivanje trapa, čačkao sam oko osvetljenja i ustanovim da mi više stvari ne radi....
-rikverc svetlo, probao sve osigurače svi su ok, proverio sam i sijalice takođe sve ok a svetla ne rade.....
- svetla na vratima kad se otvore pa ona dole....
- osvetnjenje gepeka sa obe strane....
I ne radi mi svetlo za osvetljenje tablice ali tu su korodirali kontakti pa ću da probam da očistim sutra, nisam sad stigao ako ne radi gde mogu to da kupim?

Šta bi moglo da bude problem kod ovih rikverc svetla? Valjda nije kao što sam na jednom starom pasatu imao problem nešto na menjaču, pa kad sam zamenio menjač i stavio drugi svetlo je radilo....

Послато са SM-J510FN  

• Vozi: Octavia A4 TOUR ALH 1.9TDi 66kw 2001. (1u5) Ambience

Van mreže ugi85

Odg: Oktavia mk1 2001. ne rade rikverc svetla, u gepeku i bočna
« Odgovor #1 poslato: 25. Jun, 2018. 21:57 »
Na menjacu ima prekidac za rikverc svetlo koji je kod tebe ili crko ili kontakti nemaju spoj. Za sve ostalo najpre proveri sijalice.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #2 poslato: 25. Jun, 2018. 22:18 »
Nova svetla tablice ili prekidac rikverc svetla su relativno jeftine popravke.
Sto se svetla u vratima tice, proveri da li ih uopste imas ili su samo reflektori, tzv.macije oci.Ko zna.
Drugi moguci uzroci su sijalice u vratima, prekidac u bravi i sl.
Svetlo u gepeku takodje moze imati veze sa bravom u vozackim vratima, mene kada je na Fabiji zezao mikroprekidac u bravi cesto nije palilo svetlo u kabini kad se otvore vrata, nije hteo da se otvori gepek, i sl.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

« Odgovor #3 poslato: 25. Jun, 2018. 22:44 »
Svuda imam sijalice, i u vratima proverio sam sve, ispravne su, ali ne svetle, vozačeva vrata funkcionišu kad se otvore pale se sijalice na plafonu napred.... a ima li takav mikroprekidač za gepek (karavan je u pitanju) i gde se nalazi?

Na menjacu ima prekidac za rikverc svetlo koji je kod tebe ili crko ili kontakti nemaju spoj. Za sve ostalo najpre proveri sijalice.

Da li se lako može doći do tog prekidača za rikverc svetlo, da ga ispitam, ili mora da se skida nešto.... gledam po netu i ne mogu da nađem sliku da vidim jel pristupačan.....

« Odgovor #4 poslato: 26. Jun, 2018. 22:33 »
Rešio sam svetla na tablici.... morao sam da skidam plastiku gepeka pa iznutra da izvučem celo kućište sijalive koje se strošilo dok sam ga vukao kleštima.... sama instalacija je korodirala od vlage koja se stvorila kroz malu rupicu od holšrafa koji je neko probušio da zašrafi tablicu za auto
Morao sam da skratim malo žice i kupio 2 nova kućišta za ubodne sijalice..... sve u svemu pola sata posla i 180 dinara materijal.....      
Sad mi ostaju sijalice u gepeku i bočne na vratima koje su mi misterija.....   

Послато са SM-J510FN  

Van mreže Bobi

« Odgovor #5 poslato: 26. Jun, 2018. 23:17 »
Mikroprekidač je u bravi na gepek vratima(vezano za svetlo gepeka).
Automat rikverc svetla je vidljiv na menjaču i ima konektor sa  2 žice.
Cena novog oko 20€.
  • Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng

« Odgovor #6 poslato: 13. Jul, 2018. 22:08 »
Aj reko da vidim šta je ovde kad ono.... posrbljavanje.... za šta je ovo i ima li novo da se kupi?

Послато са SM-J510FN  

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #7 poslato: 13. Jul, 2018. 23:00 »
Ima, i trebalo bi da su jedno 40-50-70 din/kom, otprilike...  :)
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.