Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Octavia
»
OCTAVIA 2004-2013
»
Potrbna pomoc - vjerovatno mijesa naftu i ulje 2.0 TDI BKD
Strana:
1
2
»
Dole
Autor
Tema: Potrbna pomoc - vjerovatno mijesa naftu i ulje 2.0 TDI BKD (Pročitano 10482 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Miro MNE
Laurin&Klement
L&K ugled:
24
Potrbna pomoc - vjerovatno mijesa naftu i ulje 2.0 TDI BKD
«
poslato:
01. Jul, 2018. 16:50 »
Drugari, kolege,
Nalazim se trenutno u BG, u putu do BG primjetim malo grublji rad motora (nijansa al ja to osjetim), stanem da provjerim kolicinu ulja kad ona iznad maximuma necelih 1cm sto me ajd ne bi mucilo da mi majstor nije naglasio da mi je ulje na max kad je sipao. Vise me muci boja i konzistecija ulja. Nzm kolko se moze vidjeti sa slike ali nekako mi je ulje previse "razrijedjeno".
E sad ono najbitnije, na auto su prije 700km montirane remontovane dizne. Posle remonta ler potrosnja na bordu je bila fabrickih 0.5l/1h, dok se poslednjih par dana ponovo popela na 0.7l/1h (prije remonta 0.9). Sjutra idem kod lika koji ih je remontovao da vidim sta ce on reci. Ipak bih kod nekog provjerenog i dobrog mehanicara provjerio stanje stvari i ukoliko ovaj ne bude umio/htio skinuti dizne ako su iste problem to dogovoriti s njime? Samo sjutra sam jos u BG i moram to sjutra zavrsiti kako znam i umijem jer moram nazad za PG? Imate li neku preporuku? Dizne su remontovane na zemunu te bi bilo dobro neki majstor iz tog kraja. Listajuci forum citao sam o nekom Drasku u zemun polju ali i o kolegi dusko zemun al nzm tj nisam skontao dal on ima servis ili samo prodaje djelove?
Vozi: Fabia 2.0 MPI
lipovaccc
Laurin&Klement
L&K ugled:
68
Odg: Potrbna pomoc - vjerovatno mijesa naftu i ulje 2.0 TDI BKD
«
Odgovor #1 poslato:
01. Jul, 2018. 16:53 »
Zovi Saleta (AC STOJANOV) mozes i sada da ga zoves iako je nedelja .
060-6477315 ili 064-1794911
Sajt
http://acstojanov.rs/kontakt-telefon-adresa/
Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god
fobia24
Laurin&Klement
L&K ugled:
41
«
Odgovor #2 poslato:
01. Jul, 2018. 18:13 »
Duško Zemun je član, on prodaje delove.
Buca Skoda Mladenovac
Laurin&Klement
L&K ugled:
33
«
Odgovor #3 poslato:
01. Jul, 2018. 18:42 »
Kada si menjao ulje i kada si merio nivo ulja ? Ulje je generalo retko za taj motor 5w30 , ako je mereno kad je auto hladan kod majstora , a ti merio kad je vruc pokazace vise .
Vozi: Octavia vRS mk1
Miro MNE
Laurin&Klement
L&K ugled:
24
«
Odgovor #4 poslato:
01. Jul, 2018. 19:23 »
Ulje je usuto prilikom prvog remonta turbine dakle prije nekih 2000km mozda i ne toliko. Mjereno na vruc i hladan motor je priblizno ista kolicina ulja.
Miro MNE
Laurin&Klement
L&K ugled:
24
«
Odgovor #5 poslato:
03. Jul, 2018. 15:50 »
Drugari, stigao sam nazad u CG, bio u AC Stojanov (ovom prilikom veliki pozdrav i OGROMNO HVALA, likovi su na svom mjestu, i dobro je znati da odsad imam utičište ako dodje do prema sa škodom na teritoriji SRB tj. Beograda
)
Po konzultaciji sa njima, ustanovili su da je ulje kao ulje OK, količina jeste na gornjoj granici, ali nije previsoka a u ulju najvjerovatnije nema nafte jer bi smrdjela drugačije (biće da je ARAL ulje toliko loše da ne podmazuje ili je toliko dobro da ne uspijeva da pocrni ni za 1500km). Brekćanje tj lupkavi zvuk pri dodavanju gasa je i dalje izražen, dizne su u granicama ali nemaju idealne parametre s obzirom na to da su remontovane tako da biće da u tom zecu leži grm ili obratno
Još jednom hvala svima koji su pomogli I koji su se javili.
Zivjeli!
P.S: jedna fotka prosječne potrošnje od BG do PG, 805 puta s klimom, čekam da dospem full rezervoar da provjerimo ovaj podatak
Buca Skoda Mladenovac
Laurin&Klement
L&K ugled:
33
«
Odgovor #6 poslato:
03. Jul, 2018. 19:55 »
Dobro je da je tako . Promeni ulje i to je to , ja npr sipam castrol edge i nisam do sada imao problema . Odlicna potrosnja .
fobia24
Laurin&Klement
L&K ugled:
41
«
Odgovor #7 poslato:
03. Jul, 2018. 20:42 »
Menjaj to ulje čim pre, trebelo je odmah kod njih. I ako ulje ne pocrni upravo je dokaz da je očajno jer ne upija garež i nečištoću koju bi moralo.
Miro MNE
Laurin&Klement
L&K ugled:
24
«
Odgovor #8 poslato:
08. Jul, 2018. 00:58 »
Dalji epilog price ... motor je chipovan i to dosta nestrucno ... isao kao manit jeste al je zato i grijao, posle malo duze voznje noga ispod auspuha se nije mogla stavit. Smrad iz izduva da ne spominjem. Ucitana fabricka mapa, odmah nakon paljenja drugaciji, mirniji rad motora, neznatno losije preformanse, na auspuhu tolko ne smrdi i temperatura izduvnih gasova je osjetno niza. Sad da saniramo ono sto je ovaj chip raz*ebao i da reklamiramo zamajac koji nije izdrzao jednu voznju do BG i nazad
slobodanalex
Laurin&Klement
L&K ugled:
38
«
Odgovor #9 poslato:
08. Jul, 2018. 08:07 »
Sve mi se cini da je ovo pocetak problema sa dpf-om. Svi opisani problemi ukazuju na to da je dpf zacepljen...
Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue
m@c|-|oR
Laurin&Klement
L&K ugled:
5
«
Odgovor #10 poslato:
08. Jul, 2018. 10:18 »
BKD motor nema DPF.
Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka
Vozi: Octavia 1.5 TSI DSG
slobodanalex
Laurin&Klement
L&K ugled:
38
«
Odgovor #11 poslato:
08. Jul, 2018. 11:35 »
Jbg onda ne znam. Ja sam imao identicne probleme a pravio ih je DPF. Cak su ga i cipovali da bude u stalnom rezimu regeneracije (dize nivo ulja, vreli izduvni gasovi i smrad iz izduva, neravnomeran rad...) i cim je vracen na fabricki poceo je da pali lampicu od DPF-a i da prijavljuje zacepljenje.
Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue
Miro MNE
Laurin&Klement
L&K ugled:
24
«
Odgovor #12 poslato:
10. Jul, 2018. 16:22 »
Da BKD nema DPF filter (još mi i ta muka treba).
Još mi se jedan crv sumnje vrti kroz glavu, budući da su praktično u isto vrijeme montirane reparirane dizne I uradjen veliki servis, ne mogu sa sigurnošću tvrditi posle kojeg od ovo dvoje su nastali problem sa grubim radom I izraženijim cuketanjem I cvakanjem motora (Više mi se čini posle velikog servisa jer sam svuda pričao kako je posle montaže "novih dizni" rad motora na nivou CR motora
). Jel moguće da je tu nešto poremećeno (u majstora nemam nimalo sumnje, vise u kvalitet ugradjenog dijela) pitanje je sad?
Inače usuto Valvoline ulje, i dalje teško crni kao i prethodno Aral, rekao bih da ne raste nivo ulja, provjeravam svaki čas. Nikakve promjene nisam primjetio. Auto vuče i glatko ide, potpuno rasterećeno, milina (samo me muči zvuk motora koji nije isti kao I prije i odjednom se promjenio). Potrošnja u leru 05 kad je ledan, zagrijan I dalje pokazuje 0,8 kao I prije remonta dizni.
Čim malko stanem na noge posle ovog izleta nabavljam dijagnostiku pa da se sam malo igram internet majstora jer muku mučim što rijetko ko umije s dijagnostikom da radi kako valja.
A škodilak će kad se sve ovo riješi ići na prodaju kao stranac najvjerovatnije, tj. 99 posto (tako da se isto vata prodao ga u SRB ili MNE)pa eto prilike ako neko želi da kupi auto sa uloženih 1500e u sve bitnije (čitaj skuplje stvari). Ja prelazim na benzin posle ovoga!
Buca Skoda Mladenovac
Laurin&Klement
L&K ugled:
33
«
Odgovor #13 poslato:
10. Jul, 2018. 16:30 »
Mislim da bezeveze mucis sebe , auto ti ok ide , ne trosi ulje , nema nafte u ulju , potrosnja ti je 5 litara . Sve je to super . Stani pored nekog bkd motora i uporedi zvuk , svaki dizel mora malo da cuka to je normalno . To jace cukanje kad je hladan dok ne zagreje i malo slabije posle mogu da budu i hidropodizaci . Ali po tvom opisu auta ne vidim da imas bilo koji problem
Edit: Dizne iako su remontovane moraju da budu propisno vracene i zategnute tacno kako treba sa "novim srafovima" ako su stari srafovi imaju tendenciju da se malo rastegnu i dolazi do tog cukanja , ali opet auto malo slabije ide pogotovo u niskim obrtajima
Miro MNE
Laurin&Klement
L&K ugled:
24
«
Odgovor #14 poslato:
10. Jul, 2018. 18:30 »
Kolega vjeruj da bih licno najvise volio da si ti u pravu.
Imao do sad par BKD i znam kako je ovaj radio prije tako da po tome zakljucujem da definitivno nije nesto OK. E sad jel ozbiljno ili nije vidjecemo. Znam da pojedinima djelujem kao steva zigon iz onog filma al sto cu mrzi me sto pukoh tolke novce i nije po mom meraku, tom prije sto znam kako treba da radi ispravan ovakav motor. Hvala jos jednom svima.
Strana:
1
2
»
Gore