Autor Tema: Odakle dolaze nove Skode?  (Pročitano 1620 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže BrRistaZapočeo temu

Odakle dolaze nove Skode?
« poslato: 05. Jul, 2018. 19:29 »
Veoma cesto vidjam na putu kamione koji prevoze nove Skode. Idu iz pravca Zlatibora i preko Uzica ka Cacku. Taj pravac mi je cudan i nejasan. Ako se prave u Ceskoj trebale bi da udju u Srbiju sa severa. Ovako mi na pamet pada samo Crna Gora ili Bosna pa mi nista nije jasno...
  • Vozi: Skoda Octavia Scaut 2.0 tdi

Van mreže slobodanalex

Odg: Odakle dolaze nove Skode?
« Odgovor #1 poslato: 05. Jul, 2018. 19:47 »
Skoro svaki dan se pojavi kamion AutoCacka sa novim Skodama na granicnom prelazu Kelebija.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Na mreži bugarin

« Odgovor #2 poslato: 05. Jul, 2018. 20:08 »
Zavisi, ima Skoda fabrike i u Rusiji, Kini, Indiji. Ako nesto dolazi iz Kine ili Indije kudikamo je lakse transportovati morskim putem pa od luke kamionom. Ne znam tacno koji im je fazon, odakle idu kola za koje trziste, ali ako se dobro secam jedan od kolega koji je radio u luci koper je ganjao i skode po brodovima.............................
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Peja

« Odgovor #3 poslato: 05. Jul, 2018. 22:25 »
Veoma cesto vidjam na putu kamione koji prevoze nove Skode. Idu iz pravca Zlatibora i preko Uzica ka Cacku. Taj pravac mi je cudan i nejasan. Ako se prave u Ceskoj trebale bi da udju u Srbiju sa severa. Ovako mi na pamet pada samo Crna Gora ili Bosna pa mi nista nije jasno...
Proslog leta sam prestigao kamion koji je isao za Srbiju, bile su nase table, na auto putu od Budimpeste ka Osijeku :) Nosio je nove Skode.

Verovatno trenutno izbegavaju gastarbajterske rute :)
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže nidza

« Odgovor #4 poslato: 05. Jul, 2018. 23:54 »
Evropske bi sve trebale da stižu iz Češke. Ima fabrika u Rusiji i Kazahstanu, ali to je malo verovatno da stiže kod nas. Kina i Indija imaju prepoznatljive modele.

Sent from my SM-N9005  

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže strahinja

« Odgovor #5 poslato: 06. Jul, 2018. 02:28 »
Iz nekog razloga prvo ulaze u Crnu Goru a Srbija je samo tranzit, krajnja destinacija su evropske zemlje(AC je nekim cudom ubacivao mnogo vozila u Belgiju). Barem je tako bilo do pre par godina, dok mi je brat radio u AutoCacku

Sent from my SM-G930F  
  • Vozi: Škoda Kodiaq 2.0 tdi 190 4x4

Van mreže fobia24

« Odgovor #6 poslato: 06. Jul, 2018. 12:45 »
Zavisi, ima Skoda fabrike i u Rusiji, Kini, Indiji. Ako nesto dolazi iz Kine ili Indije kudikamo je lakse transportovati morskim putem pa od luke kamionom. Ne znam tacno koji im je fazon, odakle idu kola za koje trziste, ali ako se dobro secam jedan od kolega koji je radio u luci koper je ganjao i skode po brodovima.............................
Još ih ganjam, barem za sada. :) Pre dva dana sam ganjao fabije, rapide, karoq i kodijake. Bilo je par komada rapida sa praznim akumulatorom, 2016 godina proizvodnje. Ne znam koja je fora sa tim kolima da su ostala bez vlasnika.
Da ja znam, u Rusiji, Kini i Indiji se proizvode samo automobili koji se plasiraju na domaćem tržištu. Sve za EU stiže iz Češke.