Autor Tema: Octavia A5 vs Audi A3 Alufelne  (Pročitano 1482 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milanhhZapočeo temu

Octavia A5 vs Audi A3 Alufelne
« poslato: 09. Jul, 2018. 09:24 »
Zdravo svima,
Da li moze neko da mi pomogne u nedoumici da li fabricke alufelne od Audia A3 sportbeka (2007) odgovaraju na Octaviju A5 (2005). Na Octaviji su fabricke alu felne iz elegance opreme 5x112, sirine 6J ET47, centralna rupa 57.1mm a Audijeve su  Precnik 17", ET 56 7.5J. Da li neko zna ili ima iskustva sa ovim?

Na jednom rumunskom sajtu sam nasao da se te felne prodaju kao skodine medjutim ne znam da li ET uopste odgovara na Octaviju
https://www.pieseauto.ro/jante-aliaj-17/skoda/octavia/jante-aliaj-skoda-octavia-2-zr17-et56-7-5jx17h2-5-1844666695.html       
Hvala unapred svima na odgovorima ;)

Na mreži Markkoni

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 35
Odg: Octavia A5 vs Audi A3 Alufelne
« Odgovor #1 poslato: 09. Jul, 2018. 09:49 »
Ta felna ce biti malo uvucenija od fabricke. Mislim da svakako steba probati pre kupovine za svaki slucaj.

Sent from my SM-G930F  

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • L&K ugled: 104
« Odgovor #2 poslato: 09. Jul, 2018. 10:03 »
Odgovara za Oktaviju. Neće izgledati uvučenije već naprotiv biće izbačenija jer je audi felna šira od škodine.
  • Vozi: Yeti

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #3 poslato: 09. Jul, 2018. 14:34 »
Felne sa audija ce provereno biti izbacenije nego skodine , e sad iskreno ima mnogo lepsih felni nego ove .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

« Odgovor #4 poslato: 09. Jul, 2018. 16:16 »
Hvala svima na brzim odgovorima. Imam bas ove felne u ponudi sa novim gumama 225 45 r17 pa ako odgovaraju felne uzeo bih njih, meni su ok. Mene je bunilo samo zbog ET-a jer kako sam gledao na netu na Octaviju A5 pasu 17tice 7Jx17 ET54 i 7.5Jx17 ET51 a kao sto rekov ove pomenute su 7.5Jx17 ET56

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #5 poslato: 09. Jul, 2018. 16:44 »
Ma ne brini meni su na A5 sa audija S4 felne 8.5 a mozda cak i 9j x 18 ne secam se . Te tvoje staju bez problema
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže Marjanke

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 14
« Odgovor #6 poslato: 09. Jul, 2018. 18:58 »
Meni se ova felna ne svidja nikako ni na audiju.

Na mreži Markkoni

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 35
« Odgovor #7 poslato: 09. Jul, 2018. 19:08 »
Obzirom da je felna sira ona ce biti malo blize rubu, ali i blize amortizeru, zato sam rekao da bi trebalo za svaki slucaj proveriti. Ako je neko od kolega vec vozio tu dimenziju na Octaviji onda nema brige. Po nekom proracunu one su 28mm blize amortizeru od postojecih.

Sent from my P00A  

« Odgovor #8 poslato: 11. Jul, 2018. 19:01 »
Felne odgovaraju, probao sam danas jednu na prednjim tockovima. Jos jednom hvala svima :)

Van mreže Miro MNE

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 24
« Odgovor #9 poslato: 12. Jul, 2018. 09:38 »
Ima komšija na facelift A5ici ove felge, jeste da su zbog ET-a malko uvučenije al širina felge to kompenzuje. Ipak nazad valja stavit 10mm distance dok je naprijed knap sa blatobranom (možda čak I za koji mm izbačenija). Meni lično odlično izgledaju na facelift modelu na preface modelu mi ne stoje nikako zbog crnih donjih djelova branika.

• Vozi: Fabia 2.0 MPI

« Odgovor #10 poslato: 12. Jul, 2018. 11:15 »
Napred kad sam stavio jednu dosle su lepo do izrazaja, sta znam meni su sasvim ok. Dobra je ponuda sa novim gumama pa su mi zato interesantne. Napred sam stavio i obrnuo koji krug da vidim da li kaci negde mozda i sve je bilo ok. Nazad nisam probao, nadam se da nazad ne bi smelo da kaci negde. Jel znas mozda da li komsija ima distancere pozadi?

Van mreže Miro MNE

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 24
« Odgovor #11 poslato: 12. Jul, 2018. 11:29 »
Znam da nema, njega to mnogo ne zanima, kupio ih je jer mu je ispala dobra trgovina a imao 17" gume već i to je jedini razlog što ih je uzeo. Ništa mu ne kači, sasvim OK. Jedino kažem optike radi stavio bih distance, jer prednji popune blatobran dobro, zadnju su uvučeni (mada pozadi je na A5 svaki dočak koji nije ET37 i bar 7J uvučen  :B=)).
Istu felgu sam imao I ja na prošlom turanu, crna boja auto, srebrna boja felga, ma ko poklopac na šerpu, al na turanu je ta felga bila 5mm od amortizera, I desilo se ponekad da strugne. Kod Octavije to nije slučaj, makar na 225 gumu. Nzm koje ti je boje škodilak, al ako je crna ili srebrna (ko u komšijinom slučaju) ima da legne fino.
  • Vozi: Fabia 2.0 MPI

« Odgovor #12 poslato: 12. Jul, 2018. 11:51 »
Znaci komsija ih je uzeo iz slicnog razloga kao i ja ;)
Moja je srebrna i kada sam stavio napred meni je izgledala ova kombinacija sasvim ok :)