Autor Tema: Kako iskljuciti Start Stop  (Pročitano 6805 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže tosonijeZapočeo temu

Kako iskljuciti Start Stop
« poslato: 10. Jul, 2018. 17:09 »
Pozdrav ljudi, nov sam na forumu pa se i ne snalazim najbolje... Potreban mi je neko iskusniji sa VCDS-om ko moze da iskljuci Start/Stop system na octaviji 3 2.0 tdi 2014 god. Na prethodnoj strani nadjoh komentar za Pericu Aleksića iz Smedereva ali ne znam kako da stupim u kontakt sa covekom.., Unapred hvala svima..
  • Vozi: octavia III 2.0TDI combi

Na mreži AcoSk

Odg: Kako iskljuciti Start Stop
« Odgovor #1 poslato: 10. Jul, 2018. 17:23 »
Bas smo o tome diskutovali negde na forumu.
Ne moze da se iskljuci start-stop preko dijagnostike.

Ako neko zna nacin, i ja bih mu bio zahvalan da napise ovde.

p.s. Ja samo znam (video na yt) za neku malu elektro spravicu koja se montira ispod prekidaca start-stop pa sama posle nekoliko sekundi "klikne" i iskljuci. Po zelji na ponovni manuelni klik na dugme moze da se aktivira SS.

« Odgovor #2 poslato: 10. Jul, 2018. 17:33 »
Znaci da oni silni klipovi sa you tube-a sa voltazom od 7.6V i prebacivanjem na 12.1V ne piju vodu? I drugi metod sa temperaturama, takodje ne pije vodu?

Na mreži AcoSk

« Odgovor #3 poslato: 10. Jul, 2018. 17:39 »
To je budzenje kojekakvo.. SS ne radi ispod odredjene voltaze iz predostrosnosti (da bi auto upalio) pa mu oni zadaju tj. lazu ga da je voltaza ispod dozvoljene.
Ja iskreno ne bih na taj nacin gasio.

Mozda je moja greska, ja sam mislio klasicnim kodiranjem da ne moze.

« Odgovor #4 poslato: 10. Jul, 2018. 19:39 »
Nije ovde mesto za pisanje o SS sistemu, mozemo se prebaciti u njegovu temu, a pitanje je moze li se uopste "klasicno" kodirati racunar da bi se iskljucio SS system... ja sam kontaktirao jednog tunera da ne imenujem kog, mozda je i na forumu, kaze da mora ceo racunar da se reprogramira i da je cena toga svega 100e, sto i nije bas isplativo...

Po stranim forumima, citam da svi iskljucuju SS sa voltazom... slazu racunar i to je to, to jest ni ne lazu ga, nego mu kazu da SS sistem moze da se aktivira kad taj neki napon dostigne 12.1V a on ga nikad ne dostize...
Ima li neko kod nas iskustva sa naponskim iskljucivanjem SS?

Van mreže ugi85

« Odgovor #5 poslato: 10. Jul, 2018. 19:57 »
Ne znam da li je moguce iskljuciti start-stop pomocu VCDS-a mada mi nekoliko stavki govori da to ipak nije moguce. Reprogramiranje je samo lepsi naziv za budzenje i gomilu problema u najavi. Naponsko iskljucenje je sasvim prihvatljiva varijanta i ukoliko se pravilno izvede nece biti nikakvih posledica. Jos bolje resenje je automat za iskljucenje koji predlaze AcoSk, a koji zamenjuje pritisak na dugme.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže fobia24

« Odgovor #6 poslato: 10. Jul, 2018. 21:44 »
Pitam se da li "varanjem" računara sa manjom voltažom povlači još neke negativne posledice jer usled pada napona se javljaju i greške? Pitam više informativno, mada ja kod mene ne bih gasio SS. Ako sam u varijanti kreni-stani, onda to odradim na dugme, na semaforu je koristan i kod dužih stajanja ili stajanja na granicama usled sezone. Verujem da će i sami motori sa SS duže trajati jer motor ima najslabije podmazivanje u leru i pri tom najlošije hlađenje.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #7 poslato: 10. Jul, 2018. 21:45 »
Kod mene je na taj nacin deaktiviran, i vec skoro 100.000 km nema problema.

Van mreže ugi85

« Odgovor #8 poslato: 10. Jul, 2018. 21:54 »
Motor ima najslabije podmazivanje prilikom hladnog starta i u prncipu bi trebalo izbegavati gasenje start-stop sistema dok se motor ne zagreje i ulje ne razbije. Ne bi smelo da bude gresaka i problema u radu elektronike.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže King SiZe

« Odgovor #9 poslato: 01. Nov, 2023. 10:52 »
Питао ја ОБДелевен око деактивације Старт/Стоп у својој Ф4 (2023) и у наставку је одговор:

"Start/Stop deactivation can't be done on vehicles newer than 2019. Because of that, it can't be deactivated on your vehicle. However, here are One-Click Apps available for your vehicle."

Илити укратко, на новијом возилима од 2019. године се не може извршити деактивација тог система.  :(

https://www.aliexpress.com/item/1005005932927381.html

Kinesko rešenje za start-stop. Zna li neko nešto o ovome?
« Poslednja izmena: 01. Nov, 2023. 11:16 Karlheinz »
  • Vozi: Kodiaq Sport Line 2.0 2023

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #10 poslato: 01. Nov, 2023. 11:15 »
Колико знам @hirurg предлаже то решење, само не знам да ли га је и испробао лично.

П.С.
А не могу описати колико ме нервирају произвођачи који тако нешто не уграде одмах у аутомобил, јер толико других ствари има које памте последњи статус па је могло и ово.  hearcut
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži maradona

« Odgovor #11 poslato: 01. Nov, 2023. 11:30 »
https://www.aliexpress.com/item/1005005932927381.html

Kinesko rešenje za start-stop. Zna li neko nešto o ovome?
Previše cimanja, po mom mišljenju. Odeš kod nekog ko se bavi kodiranjem i reši ti za minut, ali bukvalno.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #12 poslato: 01. Nov, 2023. 11:35 »
Да, ако желиш да потпуно "убијеш" С/С, али има људи који из искуства говоре да у неким ситуацијама и није лоше ако С/С ради, те би решење са памћењем последњег статуса било идеално.

Na mreži maradona

« Odgovor #13 poslato: 01. Nov, 2023. 11:40 »
Mene je S/S istraumirao prvi dan kad sam preuzeo auto. U najvećem špicu, na bulevaru Jurija Gagarina, u sred raskrsnice,meni se ugasi auto. Sto misli mi prošlo kroz glavu dok nisam stisnuo gas.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #14 poslato: 01. Nov, 2023. 11:47 »
Данак неискуству!  =))