Autor Tema: Skoda felicia 1.3 GLX 1999god. trosi litru ulja na 1000km?  (Pročitano 2386 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dejan123Započeo temu

• Registrovan
  • Ugled: 0
Pozdrav svima, vlasnik sam Skode Felicie 1.3 Glx 99 god benzin-plin od pre 10.000km i primetio sam da veoma trosi ulje,oko 1L na 1000 km , presla je 267 000 km , ne znam da li je ranije otvaran motor i sta je sve radjeno , sta savetujete da samo dosipam ulje i pratim redovno ili da teram kod majstora i sta se sve tu moze uraditi i koliko moze kostati? I da,ne curi nigde ulje,nisam primetio fleke ispod auta.
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 Glxi

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
Odg: Skoda felicia 1.3 GLX 1999god. trosi litru ulja na 1000km?
« Odgovor #1 poslato: 15. Jul, 2018. 16:31 »
Pa sigurno je da se to ulje pogori u cilindrima...Ono tu moze da udje ili kroz karike koje su se potrosile ili da se slije niz ventile  zbog trosenja gumica ventila ili razjedanja vodjica ventila. Najbolje...skini svecice, pa pogledaj stanje svecica i navoj svecica da li ima ulja na njima. Ako ima na svim ili na pojedinim onda su te promene na svim ili samo na tim cilindrima. U svakom slucaju potrebna je generalna popravka ili u najmanjem slucaju sredjivanje ventila na glavi motora. Mada, malo koji majstor hoce da sredjuje ventile, a da ne rasklopi ceo motor i pogleda karike. Neozbiljni majstori rade polovnicno, pa posle reklamacije....Ipak je to lepa kilometraza za taj auto... bravo2
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže Dejan123Započeo temu

• Registrovan
  • Ugled: 0
« Odgovor #2 poslato: 15. Jul, 2018. 18:14 »
Hvala na odgovoru! Da li moze neko ko je radio na ovom motoru okvirno da mi kaze koliko majstori uzimaju za ruke za takav posao? Zamena karika,gumica ventila?
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 Glxi

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #3 poslato: 15. Jul, 2018. 23:28 »
 Posto si iz Novog Sada, nece ti biti problem da nadjes neki dobar servis...pogledao sam na brzaka u pretrazivacu i ima ih "na gomile"...Raspitaj se po komsiluku, kolega ili drugara koji voze Skode...nekog sa ulice...da ti preporuci nekog majstora koji poznaje Skode...Odes kod njega i pitas direktno. Takodje, pitas ga sta ti on preporucuje od marki pojedinih delova da kupis. Cena delova zavisi od njihovog kvaliteta,...Sto je deo kvalitetniji to je i skuplji, mada i ne mora uvek da znaci. Zato je najbolje da to bude njegova preporuka. Ali, posto se vozilo verovatno popravlja da bi se duze vozilo, ne treba stedeti na kvalitetu vitalnih delova....U ukupnu cenu ti ulazi cena delova, masinska obrada glave i ruke majstora...Sto se tice delova, ja ih ne bi kupovao po prodavnicama delova za Skode, vec kod nekih firmi koje se bave sirokom paletom uvoza delova i raznih drugih komponenti svetskih proizvodjaca...i tu imas siroki raspon cena, a i kvaliteta...a uzeces ono sto ti odabrani majstor preporuci a reci ce ti i gde da kupis...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.