0 članova i 28 gostiju pregledaju ovu temu.
Moj superb je na 217000. Samo jednom pre nekih 20000km je radio regeneraciju i to nisam ni znao sta radi. Stojao je u leru i ja vidim dimi nazad iz auspuha. Kasnije sam primetio kad ga ugasim duva ventilator ko lud. Onda sam uzeo vozio ga malo zustrije i sve je prestalo. Nije se to dosad ponavljalo, a eto proslo je sigurno bar 20000 km. Doduse ja prelazim 90% otvoren put, 10% grad. Nek izdrzi jos malo
Hvala, fobia24, bitno ste mi pomogli oko ovoga.
Nema tog savremenog auta koji će krenuti da se raspada sa 200.000km, osim dačije koju recimo moj burazer vozi. Stanje auta zavisi od vlasnika i kakav je vozač. Ponajviše od toga po kakvim putevima se vozi, kakav kvalitet limarije i zaštite limarije koju poseduje, da li je garažiran, da li je održavan, a jako bitno da li ga je vozio neko sa osećajem ili neko ko nema ama baš nikakav osećaj za kola, sklopove, izbegavanje neravnina. Ako se upali lampica nije smak sveta. Samo je zapušen i ne može se očistiti normalnim putem, već zahteva da se izveze na autoput i proba pod uslovima opisanom u priručniku, ako to ne pomogne, servisna prisilna regeneracija. Ni stanje km nije toliko bitno, opet uslovi eksploatacije. Jer ako bi se auto koristio kao u Nemačkoj gde recimo neko putuje do posla 100km, taj dpf će trajati neuporedivo duže od nekoga ko je koristio auto samo do pijace.
Skini upuststvo za auto a trazi i papirni oblik u autocacku. Samo kazes mesec kad je auto stigao u srbiju i porucie ti besplatno upustvo iz ceske. U salonu na nbg. Oni ce reci da ti to ne treba da to jos niko nije porucivao i sta ce ti to jer ionako moras u servis kad se nesto pokvari oni kazu na modernim vozilima ne mozes nista sam da uradis. Ali budi uporan. Ja sam cekao 3 meseca i stiglo je za moj superb. Jer korisno je imati knjigu. Ozbiljnije je kad budes prodavao auto a takodje nekad neces imati telefon pored sebe a zatreba ti npr sema osigiraca. Takodje koliko god dobar fon da imas nece moci lako da lista pdf od 200 strana.. https://manual.skoda-auto.com/260/cs-CZ/Model/Octavia_5E/05-2015/sr