Autor Tema: Centralna brava na vozačevim vratima  (Pročitano 15103 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže vulevubgZapočeo temu

Centralna brava na vozačevim vratima
« poslato: 22. Jul, 2018. 15:16 »
Vozim Škodu Oktaviju Tour iz 2005. godine.
Brava na vozačevim vratima se ne otvara pritiskom na daljinski. Da bi se otvorila vrata mora ključ u bravu da se stavi. Sva ostala vrata se otvaraju normalno preko daljinskog.
U Škodi su mi tražili 20.000 za servis brave.
Da li je neko možda imao slično iskustvo i da li možda da mi da neki savet gde da idem da rešim problem?

Hvala veliko.Vuk Mileusnić
  • Vozi: Škoda Octavia Tour 1.9. TDI, Automatik

Van mreže krcaerdoglija

Odg: Centralna brava na vozačevim vratima
« Odgovor #1 poslato: 22. Jul, 2018. 22:36 »
Meni isto nije radila pre par godina na Fabiji,pa mi je drugar elektricar resio problem.Sta je uradio ne znam,ali znam da je nesto lemio.Samo nadji dobrog elektricara koji hoce da se pozabavi sa bravom. ;) ;) ;)
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže bob001

« Odgovor #2 poslato: 17. Jun, 2019. 09:31 »
Forumasi
Da li neko ima predlog ideju preporuku kako otkloniti dilemu da li se radi o problem sa instalacijom ili bravom na Skodi Roomster. Centralna brava na dugme zakljucava I otkljucava sva vrata osim vozacevih. Isto vazi I za dugme unutar kabine. Kada sa spoljne strane stavim kljuc u bravu (imam samo mogucnost za vozacevu, na drugim vratima nemam bravu) onda zakljucava I otkljucava sva vrata. Skinuo sam tapacirung I probao sa sprejem za ciscenje kocnica da naprskam ali to nije pomoglo. Mehanizam rucno mogu da okrenem kao sto to daljinskim putem mogu.
Sustina navedenog jeste ako mi neko moze pomoci kako da utvrdim da li problem lezi u strujnoj instalaciji ili bravi (OEM PA6630FV) tj mehanizmu za zakljucavanje. 

Hvala
  • Vozi: Skoda Roomster 1.6TDI 2014

Van mreže t.salai

« Odgovor #3 poslato: 17. Jun, 2019. 09:41 »
Forumasi
Da li neko ima predlog ideju preporuku kako otkloniti dilemu da li se radi o problem sa instalacijom ili bravom na Skodi Roomster. Centralna brava na dugme zakljucava I otkljucava sva vrata osim vozacevih. Isto vazi I za dugme unutar kabine. Kada sa spoljne strane stavim kljuc u bravu (imam samo mogucnost za vozacevu, na drugim vratima nemam bravu) onda zakljucava I otkljucava sva vrata. Skinuo sam tapacirung I probao sa sprejem za ciscenje kocnica da naprskam ali to nije pomoglo. Mehanizam rucno mogu da okrenem kao sto to daljinskim putem mogu.
Sustina navedenog jeste ako mi neko moze pomoci kako da utvrdim da li problem lezi u strujnoj instalaciji ili bravi (OEM PA6630FV) tj mehanizmu za zakljucavanje. 

Hvala

Brava zafrkava, kad preko dugmica i daljinskog otkljucavas nece da otvori zaperak na bravi, ali kad otkljucavas fizicki kljucem pomaknes zaperak i otkljucas sva vrata.
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

Van mreže bob001

« Odgovor #4 poslato: 17. Jun, 2019. 10:06 »
Brava zafrkava, kad preko dugmica i daljinskog otkljucavas nece da otvori zaperak na bravi, ali kad otkljucavas fizicki kljucem pomaknes zaperak i otkljucas sva vrata.

Ako ti je poznato i ako mozes da mi priblizis problem.
Ne bih bacao pare bez potrebe za bravu. Nagalas razmisljam i pitam sebe, tebe i ostale forumase:
Kako si siguran da je struja dosla do brave pritiskom na dugme. Postoji dzek na bravi koji salje signal i pokrece motor za okljucavanje.

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #5 poslato: 17. Jun, 2019. 11:54 »
Forumasi

Hvala
Nema potrebe i nije u redu postavljati isti ovaj post u 7-8 različitih tema, dovoljno je u jednoj. Sve ostalo je obrisano, ostalo je samo ovde.
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI Elegance+ 2008

Van mreže t.salai

« Odgovor #6 poslato: 18. Jun, 2019. 10:14 »

Ako ti je poznato i ako mozes da mi priblizis problem.
Ne bih bacao pare bez potrebe za bravu. Nagalas razmisljam i pitam sebe, tebe i ostale forumase:
Kako si siguran da je struja dosla do brave pritiskom na dugme. Postoji dzek na bravi koji salje signal i pokrece motor za okljucavanje.

Zato sto imam vrlo slican problem a i poznato je da je kod Fabia veliki problem sa tim sklopom brava. ili im zaperak zapinje ili im mikroprekidac ne radi u bravi. Zamjenska brava ti je oko 40€ i vjeruj mi nema potrebe da bacas novac na originalnu jer i zamjenska i originalna su priblizno isto govno da izvines.

Probaj testirati pa mi javi sta se dogodilo na sljedeci nacin. Kad zakljucas i otkljucas auto daljinskim, vrata ti se vozaceva ne otkljucaju, pokusaj povuci unutarnju kvaku za otvaranje vrata. Ako ti se vrata otvore nakon jednog povlacenja to znaci da je "elektronski" otkljucano auto ali nije fizicki na zaperku. Ako ti se kvaka unutarnja bude vracala nazad bez otkljucavanja vrata onda je velika vjerovatnost da su vrata ostala i "elektronski" i fizicki zakljucana.

U prvom slucaju ceka te zamjena brave, u drugom slucaju provjeriti kablazu iz vrata u štok vrata pa ako kablaza bude uredu onda te ceka zamjena brave.
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

Van mreže bob001

« Odgovor #7 poslato: 08. Jul, 2019. 13:58 »
Zato sto imam vrlo slican problem a i poznato je da je kod Fabia veliki problem sa tim sklopom brava. ili im zaperak zapinje ili im mikroprekidac ne radi u bravi. Zamjenska brava ti je oko 40€ i vjeruj mi nema potrebe da bacas novac na originalnu jer i zamjenska i originalna su priblizno isto govno da izvines.

Probaj testirati pa mi javi sta se dogodilo na sljedeci nacin. Kad zakljucas i otkljucas auto daljinskim, vrata ti se vozaceva ne otkljucaju, pokusaj povuci unutarnju kvaku za otvaranje vrata. Ako ti se vrata otvore nakon jednog povlacenja to znaci da je "elektronski" otkljucano auto ali nije fizicki na zaperku. Ako ti se kvaka unutarnja bude vracala nazad bez otkljucavanja vrata onda je velika vjerovatnost da su vrata ostala i "elektronski" i fizicki zakljucana.

U prvom slucaju ceka te zamjena brave, u drugom slucaju provjeriti kablazu iz vrata u štok vrata pa ako kablaza bude uredu onda te ceka zamjena brave.

Ne stigoh ranije. GO je poremetio planove za popravku.
Kada na daljincu pritisnem taster za otkljucavanje (auto je prethodno zakljucan kljucem na vozacevim vratima jer samo tako moze da se zakljucaju vozaceva vrata a samim tim i sva ostala se zakljucavaju) povlacenjem unutrasnje kvake iz prvog puta ne otvaram vrata. Pustio sam unutrasnju kvaku da se vrati u prvobitan polozaj i pokusao ponovo. Tada su se vozaceva vrata uspesno otvorila. Znaci drugim povlacenjem poluge/kvake vrata se tek tada otvaraju.

U ovom primeru daljinski ne radi svoj deo posla na vozacevim vratima. Taster na daljincu ne zakljucava vozaceva vrata ali sva druga uspesno zakljuca. Isto vazi i za otkljucavanje sto se tice daljinca.

Kod kljuca je drugacije. Okretanje kljucem u vozacevoj bravi zatvaraju se sva vrata (i vozaceva). Isto tako, otkljucavanje kljucem na vozacevim vratima otvaraju se sva vrata.

Pozdrav

Van mreže poštarcina

« Odgovor #8 poslato: 15. Jul, 2022. 14:11 »
caoo
samo sam hteo da pitam imam problem sa zatvaranjem vozacevih vrata fabija 03 je u pitanju ,sve otkljucava ,zakljucava ali kad ih otvorim i kad ih zatvaram onaj zaperak ostane zatvoren pa lupe vrata odnosno odbiju se . Onda moram rucno da ga spustim da bi zatvorio vrata. Sta moze da bude i kako to da resim
  • Vozi: skoda fabija 2003 1.9 sdi