0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
ForumasiDa li neko ima predlog ideju preporuku kako otkloniti dilemu da li se radi o problem sa instalacijom ili bravom na Skodi Roomster. Centralna brava na dugme zakljucava I otkljucava sva vrata osim vozacevih. Isto vazi I za dugme unutar kabine. Kada sa spoljne strane stavim kljuc u bravu (imam samo mogucnost za vozacevu, na drugim vratima nemam bravu) onda zakljucava I otkljucava sva vrata. Skinuo sam tapacirung I probao sa sprejem za ciscenje kocnica da naprskam ali to nije pomoglo. Mehanizam rucno mogu da okrenem kao sto to daljinskim putem mogu. Sustina navedenog jeste ako mi neko moze pomoci kako da utvrdim da li problem lezi u strujnoj instalaciji ili bravi (OEM PA6630FV) tj mehanizmu za zakljucavanje. Hvala
Brava zafrkava, kad preko dugmica i daljinskog otkljucavas nece da otvori zaperak na bravi, ali kad otkljucavas fizicki kljucem pomaknes zaperak i otkljucas sva vrata.
Ako ti je poznato i ako mozes da mi priblizis problem. Ne bih bacao pare bez potrebe za bravu. Nagalas razmisljam i pitam sebe, tebe i ostale forumase:Kako si siguran da je struja dosla do brave pritiskom na dugme. Postoji dzek na bravi koji salje signal i pokrece motor za okljucavanje.
Zato sto imam vrlo slican problem a i poznato je da je kod Fabia veliki problem sa tim sklopom brava. ili im zaperak zapinje ili im mikroprekidac ne radi u bravi. Zamjenska brava ti je oko 40€ i vjeruj mi nema potrebe da bacas novac na originalnu jer i zamjenska i originalna su priblizno isto govno da izvines. Probaj testirati pa mi javi sta se dogodilo na sljedeci nacin. Kad zakljucas i otkljucas auto daljinskim, vrata ti se vozaceva ne otkljucaju, pokusaj povuci unutarnju kvaku za otvaranje vrata. Ako ti se vrata otvore nakon jednog povlacenja to znaci da je "elektronski" otkljucano auto ali nije fizicki na zaperku. Ako ti se kvaka unutarnja bude vracala nazad bez otkljucavanja vrata onda je velika vjerovatnost da su vrata ostala i "elektronski" i fizicki zakljucana.U prvom slucaju ceka te zamjena brave, u drugom slucaju provjeriti kablazu iz vrata u štok vrata pa ako kablaza bude uredu onda te ceka zamjena brave.