Autor Tema: Ugradnja tempomata u Fabiju mk2 pre FL uputstvo slike  (Pročitano 3700 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže fabijanZapočeo temu

Odg: Ugradnja tempomata u Fabiju mk2 pre FL uputstvo slike
« Odgovor #15 poslato: 15. Avg, 2018. 16:52 »
Evo I sema za ugradnju sa uputstvom.

Sent from my HUAWEI GRA-L09  
« Poslednja izmena: 16. Avg, 2018. 09:12 Karlheinz »
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4 16v sport

« Odgovor #16 poslato: 15. Avg, 2018. 16:54 »
I tekstualni deo.

« Poslednja izmena: 16. Avg, 2018. 09:17 Karlheinz »

« Odgovor #17 poslato: 15. Avg, 2018. 16:56 »
Inace prilikom ugradnje kako su oni predvideli neophodno je da se skinu brisaci, prskalice, maska izmedju motornog dela I  soferke, kao I deo zvucne izolacije motornog dela kako bi provukli tu jednu jedinu zicu koja ide do motornog kompa. Napatio sam se prilikom ubacivanja te zice u motorni prostor I moram da se zahvalim Vladi I Maretu(mozda nekada ovo I procitaju) koji su mi pomogli da ovo zavrsim. Po zavrsetku instalacije neophodno je kodiranje sa kodom koji se nalazi na poslednjoj strani uputstva, sto sam I uradio I tempomat je proradio.

Tempomat je radio punih 1100km tokom mog putovanja do Grcke....bez problema.

A onda je nastao problem koji mozda ima , a mozda I nema direktne veze sa tempomatom. Naime drugog dana mog boravka na odmoru upalile su mi se lampice EPC + ESP + check engine I trenutni status tempomata je da ne radi! Obzirom da ovde nemam VCDS kako bih ocitao gresku I eventualno resio problem za sada nagadjam samo da je mozda problem u klapni gasa obzirom da ne prihvata signal sa tempomata.

« Poslednja izmena: 16. Avg, 2018. 08:47 Karlheinz »

Na mreži AcoSk

« Odgovor #18 poslato: 15. Avg, 2018. 17:09 »
Tempomat ne moze da radi kada postoji neki problem sa ESP-om, EPC-om....
Problem ti nije do tempomata.

p.s. Opomenucete i admini, nemoj pisati post za postom, postaje mnogo nepregledna tema. Nismo na chat-u :)

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #19 poslato: 16. Avg, 2018. 09:20 »
Spojeni postovi, sređene slike i prikačene u .jpg formatu. Dalje o klapni gasa ovde:
http://forum.skodaforum.rs/fabia-2007/ciscenje-adaptacija-klapne-gasa-fabia-mk2/
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #20 poslato: 16. Avg, 2018. 15:51 »
I samo da potvrdim da je tempomat ispravan I da radi! Problem nije bio u njemu. Dijagnostika je ocitala gresku P0571 Cruise Control/Brake Switch A Circuit Malfunction I sumnja je pala na prekidac stop svetla iznad kocnice...majstor u Grckoj konstatovao da je problem u njemu (6q0 945 511) I porucio deo od svog dobavljaca(35e naspram 10-tak kod nas).... obzirom da mi je u glavi negde bilo da krug ide nezavisno preko leve ili desne stop sijalice, resih da proverim da li su mi kojim slucajem "odjednom" pregorele obe sijalice stop svetla I tako napravile gresku Circuit Malfunction. BINGO! Obe sijalice pregorele! Zamenjena jedna iz rezervnog seta I auto je ispravan...drugu cu kupiti na prvoj pumpi. Za nekoga ko bude ovo citao, prvo proveri osigurace, a onda sijalice na autu kada ti se upale epc+esp+check engine!

Van mreže salepostman

« Odgovor #21 poslato: 16. Avg, 2018. 16:39 »
A sad uzivaj u odmoru :)
  • Vozi: Skoda oktavia a5,2.otdi 2008 god

Van mreže andrijaja

« Odgovor #22 poslato: 12. Apr, 2020. 21:11 »
fabijane, pregledao sam tvoje objave, imam fabiju 1.6 sa plinom, slicno ko tvoja, dobio sam odgovarajucu rucicu ali bez kablova pa samkrenuo u samostalnu ugradnju, za svakojake modele vw i skode imaju detaljna mapirana upust, to jest koji cek ide na koji, po ovim upustvima ima svega skoro, buni me povezivanje konektora sa racunarom, to jest odakle ide zica na motorni racunar, jel ide direktno sa rucice (pin31) ili sa komandnog racunara neki od cetri pina.
ako neko ima semu kako ide povezivanje bio bih zahvalan.
  • Vozi: škoda fabia 1.6tsi 2010