Autor Tema: Promjena unutarnje ručke za otvaranje na desnim vratima  (Pročitano 2088 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže TomcatZapočeo temu

• Active
  • **
  • Ugled: 1
Promjena unutarnje ručke za otvaranje na desnim vratima
« poslato: 28. Jul, 2018. 11:19 »
Pozdrav svima
Neki dan mi se strgala unutarnja ručka (kvaka) na desnim vratima Felicije. Kupio sam novu, ali ne znam kako se to menja. Da li ima ko da mi objasni princip promene te ručke. Da li trebam skinuti celi tapecir sa vrata da se to uradi.
Hvala unapred na odgovoru
  • Vozi: Škoda Felicija GLXi 1.3 1997

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

• Laurin&Klement
  • Ugled: 32
Odg: Promjena unutarnje ručke za otvaranje na desnim vratima
« Odgovor #1 poslato: 28. Jul, 2018. 14:24 »
Mora tapacir . Posle toga bice ti sve jasno kako de menja
  • Vozi: Octavia vRS mk1

• Active
  • **
« Odgovor #2 poslato: 28. Jul, 2018. 14:52 »
A kako se skida tapecir, a da ne potrgam onaj rukohvat. Zašto je rukohvat izrađen od dva dela. Da li se on da rastvoriti. Šta se nalazi unutar njega. Mislim da nije baš jednostavno, a da nešto ne potrgam ili da pukne.

• Active
  • **
« Odgovor #3 poslato: 28. Jul, 2018. 18:37 »
Evo ga. Išao sam zamijenit ručku, pa šta bude da bude. Sada kada malo razmislim kada je gotovo, uopće nije teško. Skinuo ručku za prozor, odvrtio vijak iznad džepa, primio gornji dio rukohvata i pomalo vukao, dok nije popustilo na jednoj strani i tako dalje, dok nisu popustili svi držači. Mislim da ih je 6. Gornji dio rukohvata ostao u rukama i to je to. Odvrtio dva vijka i skinuo drugu polovicu rukohvata. Odvrtio onu plastiku za zaključavanje vrata i pomalo vukao tapecir i on je popustio. Skinuo kleme sa zvučnika, skinuo tepecir i na kraju odvrtio treći vijak koji drži ručku. Skinuo onu šipku sa kukom koja ide na bravu i stavio drugu. Stvarno dosta jednostavno.