Autor Tema: Octavia 3, utisci, komentari, mišljenja...  (Pročitano 32080 puta)

0 članova i 14 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže grandmanitu

Odg: Octavia 3, utisci, komentari, mišljenja...
« Odgovor #30 poslato: 21. Dec, 2013. 19:48 »
Eto posle 6000km da napisem neka moja zapazanja o ovom autu

Auto je narucen na sajmu i uz neke sajamske popuste, relativno povoljno je izasao. Radi se o Ambition paketu opreme na koji je dodato nesto od dodatne opreme (parking senzori, bolero...) i ovi iz servisa su ugradili zeder.

Motor je 1.6TDI 105KS 250Nm, ono sto mogu reci o motoru je to da sam prijatno iznenadjen performansama... U pocetku sam se lomio (tj cale i ja) da li je dovoljan taj 1.6 za toliki auto... Ukratko ni malo se ne kajem sto smo odabrali 1.6TDI ako se jos neko razmislja verujte mi motor je odlican vuce lepo i malo trosi, idealna kombinacija zar ne :)

Sto se tice potrosnje u mom slucaju podaci su sledeci: na otvorenom oko 4l, u gradu mi potrosnja nije prelazila 6.6l, a kombinovano je oko 5l
Naravno ovo su podaci za neku normalniju voznju ako se stiska malo vise i ovi brojevi su veci...
Posto imam Bolero pa mi pise kolika je prosecna potrosnja u razmaku izmedju dva punjenja rezervoara (registruje svako punjenje rezervoara) do sad mi nikad nije potrosnja bila veca od 5.2l vecinom je auto vozen po gradu i nesto malo na otvorenom...

Koliko auto malo trosi ja i dalje nemogu da verujem, najmanja potrosnja koju sam ostvario je 3.6l... a ove godine sam sa drustvom isao i na drinsku regatu nas cetvoro u autu pozadi spakovan gumeni camac za 8 ljudi sa nasim stvarima prosecna potrosnja 4.4l, auto tako opterecen vukao je bez poteskoca... oni koji su isli do Ljubovije znaju kakvi su usponi i kakav je put...
Ako se neko lomi i ako mu je mnogo para da izdvoji za 2.0 verujte mi necete se pokajati motor je odlican...

Takodje auto je opremljen START/STOP sistemom, neki ga vole neki ne, po meni je to super opcija sad svako ima svoje misljenje... U principu START/STOP se moze deaktivirati po potrebi pa kome smeta moze da ga iskljuci, dobra osobina je to sto ako je napon na akumulatoru nizak, ako je motor hladan i ako je regeneracija filtera u toku sistem ce se sam iskljuciti tako da se auto nece gasiti.

Prostor u autu je fenomenalan ima mesta za sve, o prtljazniku da ne govorim... doduse to opet ima nekih negativnih strana posto parkiranje u uzem centru grada predstavlja stvarno izazov...:D

Preglednost napred i sa strane je dobra, kretanje unazad je jedino moguce ako gledate u retrovizore, zadnje staklo ne sluzi nicemu ako mislite da kroz njega vidite nesto pri kretanju unazad posto se ne vidi nista... Ali stvarno nije problem dosta se lako covek navikne na retrovizore u voznji unazad jer su bas pregledni i vidi se cela linija automobila. Moj savet je da uzmete original fabricke zadnje parking senzore jer dosta pomazu...

Ovo sto su pricali da se cuje buckanje nafte kad se napuni rezervoar do vrha je tacno :D
mada meni se samo cuje kada izlazim iz garaze, u voznji se ne cuje nista...

Sad ovaj deo price nema toliko veze sa samim autom koliko sa drzavom u kojoj zivimo...
Jedino sto bih mozda uradio da opet kupujem auto uzeo bih alu felne, u momentu kupovine nisam se pronalazio u ceni auta sa felnama racunajuci aj pa sledece godine nabavicu nesto ili aftermarket ili preko njih fabricke... E onda su mi u medjuvremenu (2 meseca po kupovini auta) ukrali ove plasticne ratkapne (inace sve 4 su bile vezane onim vezicama ali dzabe, original 4 kostaju 100e kod dilera)... razmisljao sam se da li ponovo da uzmem ali dzabe kako su ukrali jednom ukrasce ponovo, tako da nisam nista uzimao.. Imao sam neke michelin plasticne ratkapne reko aj cisto da pokrijem ali kad sam ih stavio nekako je auto bas jadno izgledao... tako da sam skinuo i njih pa cu kad prikupim pare neke felne uzeti...

Eto ovo su neki moji utisci o autu... Generalno ja sam autom prezadovoljan, udobnost, performanse nema sta stvarno je uzivanje voziti auto...
  • Vozi: Octavia A7 1.6TDI

Van mreže djordjebg

« Odgovor #31 poslato: 21. Dec, 2013. 19:56 »
DPF zapazanja, koliko cesto se regenerise, da li je potrebna namenska voznja da bi ga regenerisao ili uspeva i kroz voznju po Beogradu?

Sto se felni tice, da sam na tvom mestu trazio bih fabricke felne za Oktaviju 2. Ima zaista prelepih modela, nista nece zaostajati za O3 felnama, jedino cepove bi morao da promenis u skladu sa novim znakom.

« Poslednja izmena: 21. Dec, 2013. 20:08 djordjebg »

Van mreže grandmanitu

« Odgovor #32 poslato: 21. Dec, 2013. 20:46 »
Da to za felne nije losa ideja, raspitacu se kako se krecu cene pa sto da ne, mozda i njih uzmem.
Sto se tice DPF-a, za ovih 6000km mozda sam video 2 ili 3 puta da je digao obrtaje zbog regeneracije u principu posle par minuta zavrsi, sad mozda je radio jos koji put ali nisam obratio paznju. Cini mi se da su mi ovi od kojih sam uzeo auto rekli da se obicno javlja problem kod tog filtera na 150000km...
  • Vozi: Octavia A7 1.6TDI

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #33 poslato: 19. Feb, 2014. 22:05 »
Ne znam za vaš utisak, ali O3 ima sve više na ulicama, samo naviru sa svih strana... kao da su džabe  ;D :o

i to većina (velika) ima LED napred i nazad... znači jača oprema...
  • Vozi: Yeti

Van mreže djordjebg

« Odgovor #34 poslato: 19. Feb, 2014. 22:18 »
Ja bih rekao da ih cak ima vise od Rapida.

Van mreže Turbo

« Odgovor #35 poslato: 19. Feb, 2014. 22:33 »
Ne znam za vaš utisak, ali O3 ima sve više na ulicama, samo naviru sa svih strana... kao da su džabe  ;D :o

i to većina (velika) ima LED napred i nazad... znači jača oprema...

Mislim da je ogromna većina službenih.

Van mreže Filip

« Odgovor #36 poslato: 19. Feb, 2014. 23:42 »
apsolutno

ja sam video i nešto manje ambiente modela, to su verovatno privatne :D

mada one s ratkapnama i običnim svetlima ne izgledaju ništa specijalno... naprotiv :(

još onako podignute...  :o kao da su sve došle serijski s paketom za loše puteve  ;D
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže Turbo

« Odgovor #37 poslato: 20. Feb, 2014. 00:23 »
Kod mene u firmi dve O3 od kolega, obe klotare da grđe ne može, sa sve crnim kvakama, a obe firmine Oktavije, doduše starije Elegance. Šuška se o kupovini nove službene O3, samo što ja tada neću biti tu da je testiram.

Van mreže Filip

« Odgovor #38 poslato: 20. Feb, 2014. 07:51 »
e te active su mi baš gadne, posebno iznutra :D

Van mreže Karlheinz

• Vozi: Yeti

Van mreže djordjebg

« Odgovor #40 poslato: 20. Feb, 2014. 13:31 »
KAko je ovo nezahvalno prodavati, sta mislite po kojoj ceni ce ovaj auto biti prodat?

Van mreže Filip

« Odgovor #41 poslato: 20. Feb, 2014. 13:39 »
pa mogao je da se izuje i da doplati još 200 E za Bolero i trokraki volan kad je već dao 20 hiljada :D

bez DSG-a bi lakše otišla, ovako može samo da ga pokloni, tj. da je proda po ceni auta s manuelnim menjačem

mislim da će otići za oko 14, ne verujem da bi neko dao 15

ne može i jaka cena, i auto koji ne kupuje svako, i samo za keš, i posebno ne hitna prodaja odjednom, ne idu ni dva od toga zajedno, a tek ne sve što ovaj traži

Van mreže bugarin

« Odgovor #42 poslato: 20. Feb, 2014. 13:52 »
mislim da ga dodatno kolje i to sto nailazi sajam.
u alprosu je ovaj model trenutno 20.360 sa popustom.
ako bude jos neka sajamska akcija, eto iste limuzine za manje para nego sto ovaj u oglasu trazi.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže nikola indjija

« Odgovor #43 poslato: 20. Mar, 2014. 08:37 »
Na sajmu skoro nikakvih finansiskih popusta barem mene sto se tice,ono sto dobijam u salonu to isto dobijam i na sajmu
  • Vozi: skoda oktavia 3 1.2 tsi 105hp+seat cordoba 1.9sdi+fiat ducato 2.8 jtd

Van mreže bugarin

« Odgovor #44 poslato: 20. Mar, 2014. 11:06 »
tokom sajma, sajamski popusti vaze i u salonima. po alprosovom cenovniku to je otprilike 1000-1500e za octaviu.
s tim sto ce i po zavrsetku sajma svi drzati i dalje te cene jos neko vreme. secam se da je prosle godine jedan auto brend posle sajma imao akciju: KOD NAS SAJAM JOS UVEK TRAJE.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD