Autor Tema: Octavia 3, utisci, komentari, mišljenja...  (Pročitano 32371 puta)

0 članova i 31 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži dixon

Odg: Octavia 3, utisci, komentari, mišljenja...
« Odgovor #105 poslato: 17. Mar, 2021. 22:59 »
Ау... Ја сам једног пасата B7 гледао да купим пре 2 године. Ауто на огласу фул фулова, све лепо... Пошаље ми број шасије, преко другарс проверим у VW, каже на кров окретан, рађен кров, мењана шоферка и цео ауто фарбан...

Van mreže vojkan85

« Odgovor #106 poslato: 17. Mar, 2021. 23:07 »
Mene terao neki vrag da proverim i bolje sto jesam, na vreme kako stoje stvari.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

Van mreže Miro MNE

« Odgovor #107 poslato: 18. Mar, 2021. 10:53 »
Navedena octavija iz linka je imala neku veću štetu, koju je ranije pretrpjelo, te je uz poštovanje svih servisnih potupaka i bez intervencija na glavnim nosećim djelovima karoserije dovedena u vrlo dobro/perfektno stanje.

To piše u opisu oglasa.
  • Vozi: Fabia 2.0 MPI

Van mreže Maksimus

« Odgovor #108 poslato: 18. Mar, 2021. 12:36 »
I meni to prvo zapalo za oko.

Proverio bih sta je u pitanju,evo na bivsoj oktaviji je bilo tipa 6k eura stete(posle cukanja) a odvezena je na tockovima u servis,menjan gepek,zadnji branik,prednji branik,hauba i jedan far plus neke plastike(maska,onaj donji deo zadnjeg branika itd). U svakom smislu velika steta i intervencija ali sve se menja na sraf i auto bukvalno kao nov posle toga. Sa tako necim ne bih imao problem,ali naravno trazio bih korekciju cene u odnosu na netaknut auto.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #109 poslato: 18. Mar, 2021. 12:38 »
Jednom lupljeno ili cuknuto ili menjano nikad isto kao netaknuto. Barem Skoda ima za birati. Grobova vise ali nadje se dobar primerak.

Na mreži Mareska

« Odgovor #110 poslato: 18. Mar, 2021. 14:21 »
Ja više volim da vidim ocesan auto ili sa nekim udubljenjem pa ja da sredim, nego da kupim auto kome vidim da je nešto rađeno.
To je isto kao i sam km svi vole da vide 180.000km nov, nov, nov nego da uzmu auto sa pravih 300k/km
  • Vozi: Superb

Na mreži dixon

« Odgovor #111 poslato: 18. Mar, 2021. 15:09 »
@Mareska како то уопште аути стигну до те километраже? Passat b6 поготово караван, дође до 180ккм и онда се конзервира у вакуум док не дође до купца у Србији. Ко не верује нек погледа по огласима, понеки се измакао па догурао чак и до 200ккм, али то је отприлике то... Такав је наш народ, воле да виде малу км, а све лешеви згазили 500+ккм, махом возили Турци по Немачкој, заменили уље 5 пута за ту километражу... Ево како лепо то др. Крешимир објашњава:

http://www.youtube.com/watch?v=-1IawfTtUl8&feature=youtu.be

Шалу на страну, није километража проблем, проблем око аута са враћеном километражом јесте што се промаше сервисни интервали јер не раде сви одмах велики сервис чим купе ауто... Имао сам прилике да сретнем доста аута чак са ориг км од првих власника (купљена кола овде) у доста лошијем стању од неких који су прешли 300+ккм...
« Poslednja izmena: 18. Mar, 2021. 15:17 dixon »

Na mreži Mareska

« Odgovor #112 poslato: 18. Mar, 2021. 15:15 »
Bravo @dixon
Pogotovo karavani :)
  • Vozi: Superb

Van mreže vojkan85

« Odgovor #113 poslato: 18. Mar, 2021. 15:18 »
Moj je sa 193k dosao 2017.godine a 2014. je.

Na mreži dixon

« Odgovor #114 poslato: 18. Mar, 2021. 15:20 »
Управо тако... Што каже један другар механичар, на западу је ~300ккм за 10-ак година мала километража

Van mreže Baltazar

• Vozi: Škoda Rapid 1.2 tsi 2014

Na mreži dixon

« Odgovor #116 poslato: 18. Mar, 2021. 18:02 »
Ма дај ово су бајке... Па срачунај.. код нас реално дневно убијеш 100км час посла а лако се убије и 300км.. Пример: живиш у Лазаревцу или Младеновцу, радиш у БГ и ето ти 100+км дневно, док се мало промуваш по граду и то је то. Значи годишње ~27-27ккм, а ја знам масу људи који живе у НС а раде у БГ, замисли тек каква је горе ситуација где имаш развијене ауто путеве и 150км пређеш за време које ти код нас треба од НБГД до Миријева... 2019. на огласу била октавија 2015. (значи 4 године старости), километража 400ккм... Човек каже лепо он лично купио ауто горе на своју фирму, возио га, све редовно сервисирано и прелазио тад на други ауто па продаје... Ја сам од септембра прешао око 7500ккм, а скоро ништа путовао нисам... Нити користим ауто сваки дан по БГ, значи неко ко на посао иде колима сваки дан бије доста више км од мене... Тако да газе се километри лагано...

Van mreže Baltazar

« Odgovor #117 poslato: 18. Mar, 2021. 19:52 »
Sta da računam, sajt je ozbiljan. To sto prodavci polovnih vozila kupuju gore auta sa ogromnom  kilometrazom radi cene i sto vece zarade je druga prica.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #118 poslato: 18. Mar, 2021. 20:05 »
Ма дај ово су бајке... Па срачунај.. код нас реално дневно убијеш 100км час посла а лако се убије и 300км.. Пример: живиш у Лазаревцу или Младеновцу, радиш у БГ и ето ти 100+км дневно, док се мало промуваш по граду и то је то. Значи годишње ~27-27ккм, а ја знам масу људи који живе у НС а раде у БГ, замисли тек каква је горе ситуација где имаш развијене ауто путеве и 150км пређеш за време које ти код нас треба од НБГД до Миријева... 2019. на огласу била октавија 2015. (значи 4 године старости), километража 400ккм... Човек каже лепо он лично купио ауто горе на своју фирму, возио га, све редовно сервисирано и прелазио тад на други ауто па продаје... Ја сам од септембра прешао око 7500ккм, а скоро ништа путовао нисам... Нити користим ауто сваки дан по БГ, значи неко ко на посао иде колима сваки дан бије доста више км од мене... Тако да газе се километри лагано...
Evo ti jos jedna matematika.
Ja od marta prosle godine presao oko 22k,medjutim kad je zakacila korona i karantini nisam ga ni palio,od septembra do sad otprilike 14k.
Ne mislim da na zapadu prosecan covek siba 300km dnevno,sta vise ima i 10 godian starih dizela da ispod 100k,ali to su debelo izuzeci.
Pa po Svajcarskoj tesko naci desetak godina staru kareru a da nema preko 100k na satu  =))

Van mreže Baltazar