Autor Tema: Octavia 3, utisci, komentari, mišljenja...  (Pročitano 32222 puta)

0 članova i 20 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38

Odg: Octavia 3, utisci, komentari, mišljenja...
« Odgovor #60 poslato: 16. Jan, 2016. 23:11 »
O3 karavan 2.0TDI, Elegance + par dodataka.

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #61 poslato: 16. Jan, 2016. 23:16 »
Lepa masina... Kako ti se cini u odnosu na Superba, kakva je na snegu?
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #62 poslato: 16. Jan, 2016. 23:26 »
Generalno je malo nestabilnija, što na pravcu, što u krivinama.. na autoputu može da se vozi brzo, ali vidi se da joj ne prija i da je to (nepotrebno) forsiranje. Na snegu se ponaša slično.. pun gas ne trpi, pali se ASR ili šta već... ali generalno jako dobro (koliko to može u zimskim uslovima da bude).

Voleo bih da provozam 4x4 mašinu... na snegu. Da vidim koliko je to bolje od ove klasike što mi svi ostali smrtnici vozimo.

Van mreže brele

« Odgovor #63 poslato: 16. Jan, 2016. 23:29 »
Gde nam je tema o O3 da malo prodiskutujemo?
Kako 2.0 tdi, a ne prija joj AP, zbog čega?
  • Vozi: Škoda Fabia mk2 1.2 htp

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #64 poslato: 17. Jan, 2016. 00:19 »
Ma ima ona snage, nisam na to mislio. Samo je nestabilnija na jako visokim brzinama od Superbice, pogotovo u krivinama. Ipak sam ja na 245 gumama, dodatno proširen trap, a i verujem da je auto sam po sebi bolje urađen od O3.

Meni je O3 karavan first pick kada je u pitanju best-buy porodičan auto. Za te pare i u toj klasi nemam nikakvu zamerku. Teško da se može kupiti bolji auto.

Van mreže nkteam

« Odgovor #65 poslato: 22. Feb, 2016. 22:04 »
Slazem se sa vama skroz.
Ja sam uglavnom vikendom na relaciji BGD<->NS<->ZR, porodicno sa decom, i trenutno smo u Fabiji i ne treba ni spominjati zasto je mala. U toku nedelje se po NSu malo vozamo... koristimo to sto su nam poslovi na ~20min peske :)

Gledao sam Superba vs Octaviju (na zalost, samo gledao, nista nisam probao), i moj utisak kad sam poredio Octaviju Style i Superb Ambition da razlike u kvalitetu enterijera nema velike (Superb style je vec druga prica, ali mi to nije ni bilo u opciji).  Razlika koju Superb pravi sam najvise video na zadnjoj klupi koja je dosta komfornija, ali obzirom da su deca mala, ni tu nisam imao dilemu da je Octavija prakticniji izbor. Najvise me nerviralo sto Octavija nema zavesice na zadnjim vratima kao opciju.

Sa druge strane, Superb je noviji model, samim tim i sigurno pametnija kupovina, a i takodje sam i dalje odusevljen sa Superbom u smislu sta je Skoda uspela da ponudi po toj ceni.

Ono sto je ostalo meni nepoznato jeste razlika izmedju udobnosti same voznje... ali je zato tu ova garaza :)
  • Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

Na mreži hakklerZapočeo temu

« Odgovor #66 poslato: 22. Feb, 2016. 22:42 »
Međuosovinski razmak ...

Van mreže Filip

« Odgovor #67 poslato: 23. Feb, 2016. 00:02 »
Najvise me nerviralo sto Octavija nema zavesice na zadnjim vratima kao opciju.

Ono sto je ostalo meni nepoznato jeste razlika izmedju udobnosti same voznje... ali je zato tu ova garaza :)

zato i postoje folije ;)

a novi Superb pozadi nema krutu gredu kao većina Oktavija 3 :)
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže nkteam

« Odgovor #68 poslato: 23. Feb, 2016. 07:43 »
Da da, i to mi je lose kod O3, sto za multi-link moras ici na bas jak motor. A multilink je bio default u O2.

Van mreže batke

« Odgovor #69 poslato: 23. Feb, 2016. 15:25 »
Sa Filipom se slažem da zato postloje flolije.
Iz iskustva, s obzirom na to da sam posedovao O2, a sada vozim O3, pri normalnom korišćenje vozila nema nikakve razlike u ponašanju vozila sa i bez multilinka. Nije džabe multilink stavljen na jača vozila jer, kao što rekoh za snagu od oko 150 KS nema razlike, to se oseti na jačim vozilima...
Da napomenem da sam prilično žustar vozač. Jedino što može da se zameri je da je kruta veza bučnija od multilinka, ali je zato lakša.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže Filip

« Odgovor #70 poslato: 23. Feb, 2016. 15:43 »
nije stvar u konjaži, već u brzini, u žustrijoj vožnji se i te kako oseti razlika, mislim na brže prolaske kroz krivine i oštrije menjanje pravca, zadnji kraj na O3 mi je nekako nemiran, zna da zaigra, možda je prava reč leluja

istestirao sam dosta službenu O3 pa zato mogu da napravim poređenje, dakle nije u pitanju udobnost već stabilnost

O3 sa multi-linkom nazad nisam probao
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže batke

« Odgovor #71 poslato: 23. Feb, 2016. 16:54 »
Ja iskren da budem nisam osetio tu neku veliku razliku. Možda si ti navikao na 200+ KS pa teraš O3 i preko granica. Možda je i osećaj lelujanja zato što je O3 lakša od O2 pogotovo na repu. Ne pokušavam da umanjim efekat multilinka samo navodim razloge zbog kojih pri žustrijoj vožnji sa O3 čovek može da ima osećaj da leluja. Mada ni ja nisam vozio O3 sa multulinkom. Ali sa snagom koju imam i načinom vožnje (normalnim sa tendencijom ka žustrijem, ali bez prekoračivanja granica) stvarno nisam primetio razliku. Da ne ulazimo u to da je svaki evro ušteđen u proizvodnji na kraju dobit za fabriku. Svesno se išlo na to da se multilink skine, a da se vozne karakteristike ne izmene mnogo.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže brele

« Odgovor #72 poslato: 23. Feb, 2016. 20:27 »
Da ne skrećemo previše s teme - multilink na zadnjoj osovini znači znatno bolje ležanje, prianjanje i stabilnost na putu.

Multilink sam apsolvirao više puta sa Ford Focusom; multilink je postao standard još od prvog modela, tj. još pre 2000.god.

Elem, sa odličnim gumama, zadnji kraj ne proklizava bukvalno do krajnjih granica, gume pište, škripe, ali zadnji kraj drži kao po šinama.

U normalnoj vožnji, gotovo se razlika ne oseti, a tako vozi verovatno 90% vozača.

Tako da, opustite se.
  • Vozi: Škoda Fabia mk2 1.2 htp

Van mreže nkteam

« Odgovor #73 poslato: 16. Avg, 2016. 20:37 »
Ne volim bucna auta a neki se zale na to :)

Nije bucna. Ja sam uzeo  O3 sa istim motorom pre par meseci i daleko je to od bucnog.

Van mreže batke

« Odgovor #74 poslato: 16. Avg, 2016. 20:54 »
Auto nije tih kao tsi, ali nije ni bučan kao 1.9tdi. Tako da je to sasvim zadovoljavajuće. Jeste bučniji na 180km/h , ali zadržava istu buku i preko 215km/h  :B=)