Autor Tema: Akumulator za start-stop  (Pročitano 16499 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
Odg: Akumulator za start-stop
« Odgovor #30 poslato: 13. Jan, 2019. 11:48 »
U prevodu treba meriti koliko vuce kad je u standby rezimu, a to se postize ovim gore sto mihajlo napisa

Na mreži observer

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
« Odgovor #31 poslato: 13. Jan, 2019. 19:21 »
Sve tacno ali nemam cime da pricvrstim kontakte toliko dugo, no resicemo to u servisu (ko za inat servis u koji sam mislio da odem je ovih dana u selidbi).
Danas je sa raskacenim akumulatorom pad napona za nekih 15 sati bio samo 0.05 V.
A mislim da sam nasao krivca - primetio sam da fabricka multimedija povremeno krece da vrti cd bez ikakvog povoda. Izvadio sam cd i praticu stanje narednih par dana, dok servis ne "otvori kapiju" ponovo.
Sve se vremenski uklapa jer su problemi sa strujom poceli otprilke bas kada sam prvi put ostavio cd u plejeru (od kupovine auta nisam ga nikad ni koristio).
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži observer

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
« Odgovor #32 poslato: 16. Jan, 2019. 09:27 »
Nije do multimedije. Posle zatvaranja auta (ne i zakljucavanja, to jos nisam probao), nakon 10-tak min (sto je malo, produzicu merenje na 45 min) imam dva osiguraca kod kojih tece znacajnija struja F23 i F31. Na F23 je 0,1A (dakle 100 mA) a na F31 struja varira od 200 mA na pocetku pa do 160mA kad se "smiri". Na F31 mi je zakacena i aftermarket zastita (alarm i imobilajzer). Prema informacijama sa neta (uputstvo za upotrebu auta je oskudno na tu temu) oba osiguraca zaduzena su za ECU.

Danas cu imati vremena da izmerim i sta se desava posle odlaska ECU "na spavanje", jer ove vrednosti koje dobijam posle 5-10 min stajanja i sa otkljucanim autom ne moraju nista da znace.

Dok ne zavrsim sva merenja, preko noci i tokom stajanja vadim F31 da bar malo zastitim akumulator jer je sad vec poceo da znacajno gubi kapacitet (ocigledno ga je godinu dana povecane potrosnje konacno sahranilo).

Ispitujem korak po korak, posto em nemam vremena, em nemam svu tehniku (danas cu da odradim i finalno merenje sa amper klestima).
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017