Zdravo druze, dobro dosao na forum. Prva stvar koja me interesuje, zbog cega je na tako maloj km tvoja skoda imala problem sa kompresiom na cilindru broj 2? Radi se o zaista maloj km, tj km koja je predvidjena za razradu motora. Druga stvar, u kom ovlascenom servisu je bilo vozilo? U tvom kraju sam imao problem pre 8 godina, pezo 206 koga sam tada posedovao je imao problem sa bobinom, vise majsora je pokusali da otkloni kvar, a najvise se zauzeo cuveni Veki iz Foce, na cemu sam bezbrizno zahvalan, ali jednostavno oni u to vreme nisu imali pojma sta moze biti kvar. Znam da se Veki konsultovao sa nekim ovlascenim servisom za vw i imao predlog da tada vozilo oteramo kod njih, jer su po problemu bili ubedjeni da su sonde i katalizator uzrok problema. Da ne offujem dalje, sam sam uvideo u kom smeru ide resenje i pretpostavio da je problem u bobini koja je vazila za manu na tom autu i tada naterao drugara da mi u kasne sate doveze istu sa udaljenosti od 200+km. Secam se, da kada je stigao drug, ljudi koji su bili u servisu su u njega gledali kao je konstruktor pezoa, nisu verovali da je problem resen. Da sam ostao dan duze, verujem da bi slepom vratio kola za Uzice. Da se vratimo na problem. Da li su na autu originalne svecice, da li je proveren rad dizni, pumpe za gorivo, regulatora pritiska, map senzora, sensora temperature i da li je pregledana usisna grana? Ako je sve provereno i ispravno, a pod uslovom da je kompresija sada jednaka na sva 3 cilindra, problem moze praviti ECU ili ozivenje (motorni racunar). Znam da sam sve nabacao, ali tvoj auto ima problem kome se mora pristupiti od samog pocetka i sve ponovo proveriti. Nadam se da ces brzo naci resenje, srecno!
Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka