Već neko vreme užasno mi škripi staklo pri spuštanju i podizanju kako na vozačevim vratima tako i na suvozačevim .
Pre par dana sam rešio ovo . Možda će ovo rešenje pomoći i vlasnicima Oktavije pošto čitam da se ovo dešava i na okti
Prvo skinite tapacir i kad njega skinete videćete jedan keder u koji se stavlja tapacir on se nekad skine zajedno sa tapacirom a nekad ostane na vratima a kad ostane na vratima dovoljno je malo ga uhvatiti rukom i skida se lagano .
Kada skinete ovaj keder(Slika 1) i spustite staklo do kraja vide se elementi (Odgore se sve vidi nema skidanja limenog panela ) podizača stakla (Klizači , sajla ) i tada može da počne podmazivanje .

Kada ste skinuli keder lepo se vide klizači i sajla od podizača i onda uzemete kanticu sa uljem (Slika 2 ) i onako pošteno nanesete ulja po klizaču i posle svakog nanošenja par puta podignete staklo i spustite da bi se svo ulje lepo raznelo po klizaču i sajli (Slika 3).
Slika 2

Slika 3

I tako par puta naneste ulje i spuštate i podižete staklo da se sve lepo podmaže i to je cela nauka . Ali ima još nešto

Kada ste naneli ulje na klizače onda lepo uzmete silikon sprej i dobro natopite kedere kroz koje staklo klizi .
Na ovoj strani(Slika 4) keder je nešto kraće dužine tj ne ide duboko unutar vrata i nije toliko teško naneti sprej .
Slika 4

E sad na ovoj drugoj strani(Slika 5) (kod retrovizora ) sam keder od stakla ide skroz do dna vrata i tu je malo zeznuto naneti sprej ali zato imate ovo platično srevce (Dugačko nekih 30cm) i onda ga gurnete što duplje kako bi se ceo keder dobro napijo silikon spreja .
Slika 5

E sad ako me niste razumeli jbg nisam jak na rečima

vi pitajte ja sam tu da objasnim .
Danas na 32 stepena nema ništa da škripi sve ide kao podmazano .