Autor Tema: Ciscenje adaptacija klapne gasa fabia mk2  (Pročitano 3905 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže fabijanZapočeo temu

Ciscenje adaptacija klapne gasa fabia mk2
« poslato: 15. Avg, 2018. 17:19 »
Obzirom da sam na Eviji, nadam se da cu naci neki servis koji ce mi nakaciti dijagnostiku I ocitati gresku(I pritom me nece odrati). Do tada svaki savet je dobrodosao.
Auto je u voznom stanju za sada...nema ogranicenja broja obrtaja, vuce isto, ali lampice I dalje stoje... razmisljam da skinem klapnu usisa vazduha I da je ocistim ali nisam siguran da moze poslesamo da se vrati bez adaptacije preko VCDS-a?

Sent from my HUAWEI GRA-L09  

« Poslednja izmena: 16. Avg, 2018. 09:22 Karlheinz »
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4 16v sport

Na mreži AcoSk

Odg: Ciscenje adaptacija klapne gasa fabia mk2
« Odgovor #1 poslato: 15. Avg, 2018. 21:32 »
Ja sam (tj. drugar koji se bavi mehanikom) vise puta na vise auta skidao klapnu, cistio i vracao bez vcds adaptacije..
Ona se sama kalibrise pri davanju kontakta.
Postoji i neka fora sa kalibracijom preko papucice gasa, das kontakt, pritisnes papucicu gasa do kraja i zadrzis malo, pustis, pa opet pritisnes do kraja pa pustis, upalis auto. Postupak ide tako nesto, nisam 100 posto siguran, ali svakako ne mozes da zeznes nista.

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #2 poslato: 15. Avg, 2018. 21:40 »
Meni je čišćena klapna pre nekih 500km i gledao sam kako u servisu to rade očistili i preko vcda uradili kalibraciju i kaze mi to je to .A auto je  fabija 1.2 htp
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

« Odgovor #3 poslato: 15. Avg, 2018. 21:44 »
Hvala za informaciju. Sutra idem na dijagnostiku pa cemo videti sta izbacuje kao gresku.
A sto se klapne tice jedino sredstvo koje sam nasao ovde za ciscenje je brake and engine cleaner...I kod mene je 1.4 16v motor

Van mreže drmika

« Odgovor #4 poslato: 15. Avg, 2018. 22:43 »
ja sam na toj 1.4 skinuo ocistio vratio i to bi bilo to. stim što mi možda malko potrosnja otisla u plus :D  sad jel do tog sto nije kalibrisano ili nije ne znam,  ali radi normalno auto
  • Vozi: Fabia II ambiente 2009 1.4 16v BXW

Na mreži AcoSk

« Odgovor #5 poslato: 15. Avg, 2018. 22:47 »
Nije do toga sto nije kalibrisana 100%

« Odgovor #6 poslato: 15. Avg, 2018. 22:53 »
Sa cime si cistio? Ja sam hteo da kupim ovaj winns ali nisam uspeo ovde da ga nadjem.

Van mreže drmika

« Odgovor #7 poslato: 16. Avg, 2018. 18:05 »
http://forum.skodaforum.rs/fabia-2007/fabia-1-4-16v-pali-tek-iz-treceg-cetvrtog-puta/msg85944  u ovoj temi sam opisao i slike napravio, a čistio sam sa sredstvom za karburatore u kitkomercu kupio.

I sam mislim da nije do kalibracije, ali od nelega jeste :D ili pak prešao 150k i povecao potrosnju :))
  • Vozi: Fabia II ambiente 2009 1.4 16v BXW