Autor Tema: Aktiviranje podizaca preko kljuca?  (Pročitano 5228 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže fabijanZapočeo temu

Aktiviranje podizaca preko kljuca?
« poslato: 16. Avg, 2018. 16:06 »
Obzirom da su nastupili topli dani I da prilikom ulaska u automobil nas doceka 100 stepeni resih da pitam da li je moguce da se prilikom daljinskog otkljucavanja spuste prozori na kolima? Naime na mojoj fabiji mk2 ta opcija postoji ako gurnem kljuc u bravu I zadrzim otkljucavanje, ali ne I ako drzim taster na kljucu.

Sent from my HUAWEI GRA-L09  

• Vozi: Skoda Fabia 1.4 16v sport

Van mreže adamGT

Odg: Aktiviranje podizaca preko kljuca?
« Odgovor #1 poslato: 16. Avg, 2018. 16:23 »
Mene ovo isto zanima za Fabiu 3?

Sent from my Redmi 3S  

Na mreži Markkoni

« Odgovor #2 poslato: 16. Avg, 2018. 18:44 »
Na Fabiji 3 svakako ne moze jer nema automatske prozore.

Sent from my SM-N910C  

Na mreži AcoSk

« Odgovor #3 poslato: 16. Avg, 2018. 20:59 »
Kako mislis automatske prozore?

Na mk3 bi trebalo da moze samo kodiranjem modula, a na mk2 mozda isto tako ili zahteva malo vise cackanja dijagnostikom (kao na golfu 4) pa nije bas "stikliras opciju" i eto ga.
Svakako u oba slucaja moze da se "procacka" vcds-om i proveri stanje...

Van mreže adamGT

« Odgovor #4 poslato: 16. Avg, 2018. 21:08 »
Po nekoj mojoj logici to ne bi trebalo da ima veze sa automatskim prozorima jer svakako se dugme na ključu treba držati dok se prozori podižu

Sent from my Redmi 3S  

Van mreže adamGT

« Odgovor #5 poslato: 16. Avg, 2018. 21:12 »
Evo sad nadjoh clip na yt
https://youtu.be/3QDhF0M6Fuw

Sent from my Redmi 3S  

Na mreži hakkler

« Odgovor #6 poslato: 16. Avg, 2018. 22:49 »
Po nekoj mojoj logici to ne bi trebalo da ima veze sa automatskim prozorima jer svakako se dugme na ključu treba držati dok se prozori podižu

Sent from my Redmi 3S  
Ima veze sa modulom kod volana i par žica koje "nisu" (ušteda od par centi..jel) povukli tako da F3 i Rapid mogu eventualno kodiranjem dignut i spustit samo vozački p.lijevi prozor

@adamGT jer se događa šta kad gurneš ključ u vozačka vrata i odključaš te zadržiš malo ključ u lijevo? Jel idu prozori dole ?

Btw ni kolegi na Rapidu Monte Carlo ne idu ;D

...nema tu opciju..ni sa ključem.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #7 poslato: 16. Avg, 2018. 22:50 »
@Adam Kao sto vidis moze uz kodiranje samo vozacev koji je automatski. Kod F2 mogu svi.

Sent from my SM-G930F  

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #8 poslato: 16. Avg, 2018. 23:59 »
Jedna od novina kod FL Fabia 3 je "konfort" modul i moće će sva 4 prozora da idu sama gore dole, bez držanja tastera na vratima. Onda će (verovatno) moći i okretom ključa tj. stiskom na daljinac.
  • Vozi: Yeti

Van mreže vlado985

« Odgovor #9 poslato: 18. Avg, 2018. 01:28 »
Znaci ova opcija 100% radi na fabiji mk1 ?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.4mpi 50kw AME

Na mreži hakkler

« Odgovor #10 poslato: 18. Avg, 2018. 10:38 »
Na F1 do negdje 2004..ovisno o komfort modulu...se dalo iskodirat.
Na prošloj F1 koja je bila kod mene..nije se moglo složit na daljinski. Samo klasika da gurneš ključ u bravu i spustiš ili digneš stakla.

Van mreže pstojanov

« Odgovor #11 poslato: 18. Avg, 2018. 20:39 »
Koliko ja znam već par godina unazad masa automobila može da iskoristi istu foru: ako treba da otvorite prozore samo pritisnite i zadržite taster za otključavanje vrata, dok je pritisnut prozori se otvaraju, kao i obrnuto, pritisnite i zadržite taster za zaključavanje i prozori će se podizati
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 TSI 2015

Van mreže nidza

« Odgovor #12 poslato: 19. Avg, 2018. 00:36 »
Punoletan Stilo klotara spušta i diže prozore na daljinski. Nije mi jasno šta filozofiraju na današnjim kolima?

Sent from my SM-N9005  

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže adamGT

« Odgovor #13 poslato: 19. Avg, 2018. 07:50 »
Verovatno neda tata VW

Sent from my Redmi 3S  

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #14 poslato: 19. Avg, 2018. 10:16 »
To ne da tata VW je u nekom smislu mozda tacno, ali verovatno je blize istini u smislu da tata VW krese troskove gde moze.
Zalosna istina i trend u auto industriji. Lepa nova fasada, nove tehnologije, a stedi se na stvarima koje su bile normalne jos pre 15ak godina.
Stednja, konkretno kod Fabije III prozori nisu automatski, sem vozacevog. Nemas sta da aktiviras preko daljinskog. Usteda na modulima, instalaciji... :(
Tako je i kod Rapida, novog C3, Dacia raznih, itd itd...
Sa druge strane mnogi tvrdoglavo ne usvajaju stvari koje konkurencija daje; navedeni Stilo i npr.Octavija A5 spustaju prozore na daljinski; dok (uglavnom japanski proizvodjaci) to nemaju ni na novim skupljim modelima; a nisu ni ranije imali; jednostavno koliko god ih postovao Japanski proizvodjaci mnoge stvari teraju iskljucivo po svom. Pogledajte samo raspon srafova za tablicu... :)
Prius III ima el.kompresor klime i taster AC na daljinskom kljuca; ali nema podizanje prozora na daljinski... :-\
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.