Autor Tema: Fali zaštita amortizera?  (Pročitano 4716 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže KarlheinzZapočeo temu

• Administrator
  • L&K ugled: 104
Fali zaštita amortizera?
« poslato: 10. Okt, 2013. 14:21 »
Čemu ovo služi i može li ovako da ostane? Zadnji točak na O2, ne znam od kad fali a reko' bih od skoro. Meni lično ne smeta :-)
  • Vozi: Yeti

Van mreže dulefontana

Odg: Fali zaštita amortizera?
« Odgovor #1 poslato: 10. Okt, 2013. 14:53 »
Kako mi se cini, samo ti je pukla guma i plastika koja stiti amortizer od ulaska prljavstine ti je spala. Ovo koliko vidim, lici kao na starim Golfovima.

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
« Odgovor #2 poslato: 10. Okt, 2013. 15:10 »
Ta guma ili pena od čega je već jako brzo propada na Škodama i Vagenima. Dobro je što je jeftina, skoro je na drugom forumu pisao čovek koji vozi Polo star oko 2 godine da su se raspali ti delovi. Čini mi se da je spominjao cenu od oko 500 dinara u ovlašćenom za VW, po komadu. E sad ne znam koliko je kompleksna zamena.

Van mreže bugarin

« Odgovor #3 poslato: 10. Okt, 2013. 15:30 »
Resavaj to sto pre. Dolazi period blata, bljuzge, snega, rizle. Sve to moze da izazove ostecenje stapa amortizera. Cena zastite je od 8 do 15 eura. Za rad ne znam koliko mogu da naplate, a ako se radi u kucnoj radinosti potrebne su dve dizalice i set velikih gedora.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže bosnicdz

« Odgovor #4 poslato: 10. Okt, 2013. 18:33 »
EEEVVOOO  resenja, obzirom da kostaju oko 400rsd lagano sam ih rasekao po duzini skalpelom i lagano navukao na sipku amortizera. Iovako im je zivotni vek oko 3 jahre(jare). Skidanje lezaja i ostalo vrlo nezgodna rabota za prilicno nevaznu mrdalicu. Ako i sad dobijem - (minus) za post onda stvarno odoh sa foruma ;D ;D ;D ;D

Van mreže bugarin

« Odgovor #5 poslato: 10. Okt, 2013. 18:49 »
Neces dobiti minus (bar ne od mene), ali neces ni pohvale :)
Samim tim sto si rasekao zastitu po duzini, ponistio si njen efekat. Mozda to deluje kao mikroskopski mali rez, ali mikroskopski mali su i risevi na stapu amortizera koji ce se pojaviti i dovesti do ostecenja. Nije resenje na duze staze, sorry.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže bosnicdz

« Odgovor #6 poslato: 10. Okt, 2013. 19:25 »
Ladno me terate da u nedelju dodjem i demonstriram precizan hiruski zahvat  >:(. Ta gumeno penasta zaj...ncija je vrlo cvrsta tako da odlicno legne i  nema trika da  nesto udje , zato sto je na dva mesta gore i dole zaglavljena .  :)) Eto meni minusa u najavi ali ginem hrabro .

Van mreže bosnicdz

« Odgovor #7 poslato: 10. Okt, 2013. 19:39 »
Ko mi dade plus dao BOG  mu cehinja presla 10000000km bez i najmanjeg kvara. O0

Van mreže milosgranice

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 13
« Odgovor #8 poslato: 10. Okt, 2013. 19:47 »
ja brate moj, dace Bog i tvoja isto, ja sam jos bolje to uradio al ne smem da napisem
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže bosnicdz

« Odgovor #9 poslato: 10. Okt, 2013. 19:51 »
Milose, ako ti nije cimanje sibni na pp da i ;) mi majstori malo razmenimo iskustva. pozz ;)

Van mreže dulefontana

« Odgovor #10 poslato: 10. Okt, 2013. 21:38 »
Palo i meni na pamet, mada bih dodao i vezice, ali ne bih nikome preporucio.

Van mreže KarlheinzZapočeo temu

• Administrator
  • L&K ugled: 104
« Odgovor #11 poslato: 11. Okt, 2013. 11:06 »
Palo i meni na pamet, mada bih dodao i vezice, ali ne bih nikome preporucio.
I ja sam pomisliio na to rešenje, međutim, pogledah sinoć i drugi točak pa videh da i tamo samo što se nije pokidalo,
i još sam ustanovio da na prvoj (slici) NE fali zaštita već se ona "samo" pokidala i spala dole zajedno sa plastikom (u koju je uvučena) ka dole.
E sad mi pada na pamet silikon ili neki lepak, pa da to lepo podignem i zalepim... O:-)
Evo slike sa druge strane, koju neću "popravljati".
  • Vozi: Yeti

Van mreže dulefontana

« Odgovor #12 poslato: 11. Okt, 2013. 14:15 »
Isto tako je pozadi na Favoritu.

Van mreže tasa

« Odgovor #13 poslato: 11. Okt, 2013. 18:21 »
Kolega,
mislim da to sto si isekao mozes slobodno da bacis u vodu, od toga nema nista, prevashodna svrha te gume je zastita da amortizer ne zvekne kad je vozilo optereceno, ako opteretis kola, mala rupa i puca ti ta guma i raspasce se za par meseci, dzaba ste krecili O0

Pozz.
  • Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline

Van mreže bosnicdz

« Odgovor #14 poslato: 11. Okt, 2013. 20:14 »
Cehinje kao fine dame nisu ni predvidjene da se njima tera krompir na pijacu ili suraku potera tona cementa na plac.  >:( ??? Cuvajmo ih i one ce nam uzvratiti sa puuunnnooo km . ;)