Pozdrav,
Zanimljiv upit za motorizaciju, a za odgovor pretpostavljam da ce biti podeljeno ZA i Protiv. Koliko znam, taj motor je 8 ventila i prva serija 1.2 tsi koji se izradjivao sa 86 i 105 ks. Ja sam 2 godine vozio sluzbenu od 86 ks i zgranut sam bio, u pozitivnom smislu, kako auto ide. Bukvalno sa iskljucenom kontrolom proklizavanja, po mokrom, taj auto nije za voznju, a mogu misliti kako ide ova od 105. Posle te fabie zaduzio sam novi model sa 16v i 90 ks, subjektivni osecaj je da ima dosta manje snage, ali se auto neuporedivo lepse vozi, zbog lezanja, vecih guma i nove generacije auta. Na ovom linku imas objasnjenje i razlike:
https://mlfree.com/1-2-tsi-motor/Mislim da je realan clanak, jer u mojoj firmi imamo barem 8 komada fabia 2 sa 86 ks i jedno 5 sa 16v fabia trece generacije. Ono sto ja primecujem, ove fabia 3 od prvog dana idu sve isto i nemaju preveliku potrosnju ulja, dok fabia 2 ne ide svaka isto, da li je do vozaca pa su ih ugusili ili je neki kvar u pitanju. Mada to prosecan vozac i ne primecuje da ima razlike. Tacno je da fabia 2 trosi nesto vise ulja, ali koliko znam to je do 1 litar na 15.000km i to castrol edge 5-30 koji se sipa u autocacku.
Konkretno, ovaj primerak izgleda zanimljivo, lep je enterijer, projektor u faru, felne standarne Svajcarske koje mene jako nerviraju. Meni u oko upadaju zadnja desna vrata, nesto mi ne deluje da sve stoji fabricki, kao da boja nije ista. U svakom slucaju, u odnosu na tvoju motorizaciju, ovo je duplo vise snage, a realno ako je ispravan auto neces verovati kako ide, neuporediv je sa 60ks. Predlazem da povedes dobrog poznavaoca, koji se bar nekad susreo sa tsi motorom. U svakom slucaju, srecno.
Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka